لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۰ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۴۶

«مسوولیت زندان بگرام به نیروهای افغان سپرده می شود»

جنرال محب الله مسوول رهایی و نظارت از محبوسین افغان در زندان بگرام
جنرال محب الله مسوول رهایی و نظارت از محبوسین افغان در زندان بگرام
وزارت دفاع افغانستان می گوید، تلاش ها جریان دارد تا به زودی مسوولیت زندان بگرام به نیرو های این وزارت سپرده شود.

مقامات وزارت دفاع افغانستان می گویند، با اعمار یک زندان در ولایت پروان، محبوسین افغان در زندان بگرام به آن محبس انتقال و مسوولیت آن از نیرو های امریکایی به نیروهای افغان سپرده خواهد شد.

جنرال محب الله مسوول رهایی و نظارت از محبوسین افغان در زندان بگرام به روز سه شنبه در کابل به خبر نگاران گفت، این زندان در ولایت پروان مطابق به معیار های بین المللی اعمار شده و تلاش صورت می گیرد تا یک سال دیگر زندانیان از بگرام به این زندان انتقال یابند.

وی افزود:
«زمانی که دو کندک در آنجا جابجا شود و توان حفاظت را بدست گیرد، ممکن بعد از یک سال و یا کمتر از یک سال اختیار آن را بدست بگیریم و تا آن وقت زندان، پرسونل کندک و قرار گاه هم تکمیل خواهد شد و با یافتن توانایی آن را تسلیم می شویم.»

جنرال محب الله که در عین حال معاون قول اردوی مشترک شماره 435 آیساف و اردوی ملی نیز است اظهار داشت در چهار ماه گذشته با تلاش آنها حدود یکصد افغان که در ارتباط با تروریستان بازداشت شده بودند، رها شده اند.

در عین حال جنرال آدمیرال رابرت هارورد قومندان مشترک قول اردوی 435 آیساف و نیروهای افغان گفت، فعلاً به شمول 35 تن از اتباع خارجی حدود 800 زندانی افغان که به اتهام ارتباط با طالبان بازداشت شده اند در زندان بسر می برند.

جنرال هارورد نیز تاکید کرد که آنها نیز تلاش خواهند کرد تا یک سال دیگر این زندانیان به حکومت افغانستان تسلیم داده شوند.

او گفت:
«هدف ما این است که تا ماه جنوری سال 2011 میلادی مسوولیت محبوسین و زندان بگرام را به دولت افغانستان بسپاریم و ما به سوی انتقال زندانیان به سرعت روان هستیم.»

مقامات وزارت دفاع افغانستان می گویند، تفاهم تحویل دهی زندان بگرام به جانب افغانی چهار سال قبل میان نیرو های امریکای و افغان صورت گرفته بود، اما در عدم یک زندان مجهز این پروسه به تعویق افتاد.

جنرال محب الله آن اتهامات را نادرست خواند که گویا در حال حاضر زندانیان افغان در زندان بگرام مورد ضرب و شتم قرار می گیرند.

این در حالی است که پیش از این گزارش های زیادی مبنی بر سلب حقوق زندانیان این محبس به نشر رسیده و گفته شده که در بسیاری موارد با زندانیان بگرام برخورد غیر انسانی صورت گرفته است.

فیض الله قرداش
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG