لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۳

«مشکل مرگ و میر مادران حامله هنوز هم قابل نگرانی است»


سريا دليل سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان
سريا دليل سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان
مقامات وزارت صحت عامه افغانستان مي گويند، مشكل مرگ و مير مادران حامله و كودكان شان در اين كشور هنوز هم پا بر جا بوده و قابل نگرانی است.

سريا دليل سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان كه اخيراً در مراسم فراغت دوره آموزشی نرس قابله های ولايات شمال كابل صحبت مي كرد گفت، كمبود داكتران زن يكی از عوامل موجوديت مشكل مرگ و مير مادران و نوزادان در اين كشور است.

وی افزود:
«هر روز در افغانستان در هر 30 دقيقه يك خانم از سبب حمل و يا ولادت جان خود را از دست مي دهد.»

به گفته وی موضوع مرگ و مير مادران و نوزادان تنها به موضوع صحی محدود نه بوده و در واقع اين موضوع در بخش مسايل اجتماعی نيز قابل نگرانی است. زيرا با از بين رفتن مادر در يك خانواده شيرازه خانواده از هم مي پاشد.

با اين حال شماری از مردم به اين باور اند كه مشكل مرگ و مير زنان حامله در مناطق دور دست افغانستان بيشتر است. زيرا در روستا های دور دست زنان داكتر، خاصتاً نرس قابله ها برای انجام وظيفه علاقه نمي گيرند و فعاليت آنان در مراكز ولايات محدود است.

شفيقه نوری نماينده مردم ولايت پروان در ولسی جرگه افغانستان در اين مراسم از وزارت صحت عامه خواست تا برای رسيده گی به اين مشكل اقدامات جدی انجام دهد.

برخي از ساكنان ولايات شمال كابل مي گويند، يكی از راه های كه مي تواند در زمينه كاهش مشكل مرگ و مير مادران و نوزادان در افغانستان موثر واقع شود راه اندازی برنامه های آموزشی و تحت پوشش قرار دادن دختران با سواد در اين برنامه ها است كه با افزايش شمار نرس قابله ها در مناظق مختلف افغانستان، مشكل مرگ و مير مادران حامله و كودكان نوزاد در اين كشور كاهش خواهد يافت.


احمد هنايش
XS
SM
MD
LG