لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۱

عظیمی: امریکا در قسمت نیرومند شدن نیروهای افغان متعهد است


جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان
جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان
به گفته وزارت دفاع افغانستان، گفتگو های وزیران دفاع امریکا و افغانستان بیشتر روی تجهیزو آموزش نیروهای افغان متمرکز بود. لیون پنیتا وزیر دفاع امریکا که روز سه شنبه در یک سفر از قبل اعلام نا شده وارد افغانستان گردید، صبح امروز با همتای افغان اش افغانستان ملاقات کرد.

وزارت دفاع افغانستان می گوید، در این دیدار که قوماندان عمومی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان نیز حضور داشت، وزیر دفاع امریکا در مورد ادامه حمایت کشورش از نیروهای افغان اطمینان داد.

جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل، ملاقات وزرای دفاع امریکا و افغانستان را موثر خوانده و می گوید:
«من فکر می کنم که این یکی از ملاقات های خاص بود که ما توانستیم روی جوانب مختلف بخصوص روی آماده شدن نیروهای اردوی ملی و امنیتی افغان و در مورد مشکلات بعد از سال 2014 باهم گفتگو نماییم، وزیر دفاع امریکا تعهد کرد در قسمت نیرومند شدن نیروهای اردوی ملی افغان از هیچ نوع همکاری دریغ نکنند.»

پس از گزینش لیون پنیتا به عنوان وزیر دفاع ایالات متحده امریکا، این دومین بار است که از افغانستان دیدار می کند.

آقای پنیتا امروز در دیدار با سربازان امریکایی در شرنه مرکز ولایت پکتیکا گفت، که در جنگ ده ساله در افغانستان برنده می شوند. آقای پنیتا گفت، در مسیر درست در حرکت اند و افزود که در این جنگ دشوار پیروز خواهند شد.

وزیر دفاع امریکا خطاب به سربازان امریکایی مستقر در ولایت پکتیکا گفت، با چالش های زیادی در افغانستان مواجه اند، اما به گفته ی او، توانایی رسیده گی به این چالش ها را دارند.

لیون پنیتا قرار است ناوقت امروز با رییس جمهور کرزی ملاقات کند و این دو مقام در یک نشست مشترک خبری نیز حضور خواهند یافت.

این سفر لیون پنیتا به افغانستان در حالی صورت می گیرد که مناسبات میان امریکا و پاکستان به تیره گی گراییده و پاکستان راه های اکمالاتی اش را بروی کاروان های ناتو مسدود کرده است. به گفته بعضی از کار شناسان افغان مناسبات میان امریکا و پاکستان موضوعی است که وزیر دفاع امریکا با مقامات افغان روی آن صحبت خواهد کرد.

اما کار شناسان افغان به حکومت افغانستان سفارش می کنند که افغانستان نباید در مشکلات موجود میان امریکا و پاکستان دخیل شود. به گفته ی این کارشناسان، در عوض باید حکومت افغانستان از این موقع به منافع ملی افغانستان منفعت بدست بی آورد.

احمد سعیدی یک دیپلومات پیشین افغان در پاکستان:
«افغانستان در پهلوی سیاست گذاری های منطقوی و فرا منطقوی امریکا قرار دارد امریکا را منحیث دوست خود می داند، ما از نگاه اقتصادی و سیاسی احتیاجات داریم ولی امریکا هم مقدم برهمه چیز منافع افغانستان را درنظر داشته باشد، ما باید از سیاست های که ظاهر و باطن اش یکی نیست با امریکا، پاکستان و ایران باید گذشت.»

گفته می شود، عملیات نیروهای امریکایی به هدف از بین بردن اسامه بن لادن در پاکستان، حمله بالای سفارت امریکا در کابل و سپس کشته شدن 24 سرباز پاکستانی در حمله هوایی نیروهای ناتو سبب شده تا روابط میان امریکا و پاکستان بیشتر از پیش تیره شود.

این در حالیست که وزیر دفاع ایالات متحده ی امریکا به تازه گی اعلام کرده که بدون دوستی با پاکستان پیروزی در جنگ افغانستان نا ممکن است.
XS
SM
MD
LG