لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۴۹

شورشیان افغانی و پاکستانی شورای را بنام "شورای مراقبه" ایجاد کردند


چهار گروپ طالبان پاکستانی همراه با یک گروپ از طالبان افغانی بنام شبکه حقانی، شورای را تحت نام شورای مراقبه ایجاد کردند تا جنگ و خشونت ها را علیه مردم ملکی در پاکستان خاتمه بدهند. این مطلب را روز نامه پر تیراژ واشنگتن پست گزارش داد.

ایجاد یا تشکیل این شورا در یک ورقه یا رساله یی که در روز های اخیر در وزیرستان شمالی توزیع گردیده اعلان شده است. وزیرستان شمالی پایگاه شبکه حقانی می باشد. در رساله شورای مراقبه گفته شده، این شورا در مشورت با طالبان افغان تاسیس شده و از تمام مجاهدین نیز خواسته شده تا از فعالیت های جنایی دست بکشند، در غیر آن مطابق شریعت اسلامی مجازات خواهند شد.

بنوشته روزنامه واشنگتن پست، این ایتلاف جدید نشان دهنده توحید تلاش ها به منظور شدت بخشیدن حملات علیه نیروهای ناتو به رهبری امریکا در افغانستان می باشد. عضو یک گروپ شورشی تحت رهبری مولوی نذیر از طریق تلفیون به روزنامه واشنگتن پست گفته است، تمام گروپ ها موافقه نمودند تا تمام حملات شان را علیه نیروهای ناتو در افغانستان متوجه بسازند.

اما احسان الله احسان یک سخنگوی طالبان پاکستانی گفته است، شاخه یا گروپ آنها چنین تعهدی را نکرده است. در بعضی از گزارش ها گفته شده که در شورای مراقبه، اعضای شبکه القاعده نیز اشتراک داشتند و شبکه حقانی از مدت ها به این طرف تلاش داشت تا گروپ های مختلف طالبان پاکستانی را با هم متحد بسازد.

عضو یک گروپ به رهبری مولوی نذیر که از گفتن نامش خود داری نموده گفته است، شورا درک می کند که کشتن و اختطاف مردم ملکی نام بدی به مبارزه آنها می دهد و موضع آنها را در انظار عامه مردم ضعیف می سازد. اما تحلیلگران امور امنیتی می گویند، آنها شک دارند که اتحاد جدید چندان تاثیر بزرگ داشته باشد زیرا درین اتحاد، گروپ ها و فرقه های مختلفی که در داخل پاکستان می جنگند و حمله می کنند شامل نمی باشند.

اشرف علی از مرکز ((FATA که مسایل امور مناطق قبایلی را تحقیق می نماید می گوید، همین که شورا گفته است توجه را به افغانستان معطوف می دارند معنی اش اینست که این حرکت طرف تایید مقامات پاکستانی بوده و موضع سخت پاکستان را بعد از حمله هوایی ناتو علیه ایالات متحده امریکا بنمایش می گزارد. از جانبی یکجا شدن همه گروپ های شورشی معنی اش اینست که آنها در برابر پاکستان موقف نرم تری اتخاذ کرده اند.

به اساس یک راپوری که بروز سه شنبه از طرف موسسه مطالعات صلح پاکستان بنشر رسیده، تعداد حملات ترورستی در سال 2011 در پاکستان هفت فیصد کمتر بوده و این موضوع نیز سبب شده تا تعداد تلفات 18 فیصد کمتر باشد. در راپور همچنان گفته شده که تعداد حملات انتحاری هم به اندازه 34 کاهش داشته است.

محمد امیر رنا مدیر موسسه صلح پاکستان می گوید، عملیات نظامی حکومت پاکستان، حملات طیارات بی پیلوت امریکایی و امکان مذاکرات صلح حکومت پاکستان با طالبان ممکن است در کاهش حملات نقش داشته بوده باشد. اما کاهش حملات معنی آنرا ندارد که گویا این گروپ های شورشی کاملاً خلع سلاح شده و در آینده هم آنها خطر پنداشته نمی شوند.
XS
SM
MD
LG