لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ عقرب ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۴۶

تایمز: مداخله در افغانستان یک مصیبت بود

واشنگتن پوست
روزنامه واشنگتن پوست زیر عنوان اداره رییس جمهور اوباما بازی خاتمه دادن به جنگ افغانستان را به مرحله پایانی رسانیده است می نویسد:
در حالی که خستگی تلاش های پایان دادن به جنگ افغانستان روبه افزایش است و انتخابات امریکا هم پیشرو می باشند، اداره باراک اوبا به تلاش های پایان دادن به این بازی سرعت بخشیده است.

روزنامه می نویسد مسایلی که در گردهمایی های مهم چند هفته اخیر عقب دروازه های بسته مورد بحث بودند، چون گفتگوهای صلح با طالبان، انتقال ماموریت حربی ناتو، خروج عساکر، و چگونگی روابط آینده امریکا با افغانستان و پاکستان، ناگهان به نکات عمده بحث های سیاسی عام تبدیل شدند.

به گفته روزنامه واشنگتن پوست این پلان ها که تاکنون در مراحل طرح ریزی قرار دارند بسیار قبلتر از آنکه اداره اوباما برای جزییات آن آمادگی گرفته باشد برملا شدند. و این انکشاف هم آهنگ ساختن این پلان ها و تلاش های حمایت از آنها را پیچیده تر ساخت.

یک مقام ارشد حکومت امریکا که نه خواسته اسمش افشا شود به روزنامه گفته است که کسانی در طالبان، واشنگتن، اسلام آباد، و کابل هستند که با استفاده از جزییات این پلان می خواهند در برابر مراحل مختلف آن مانع ایجاد کنند یا آنرا زیر نفوذ خود قرار دهند.

واشنگتن پوست در ادامه می نویسد که جزییات متناقض افشا شده از گفتگوها با طالبان اعضای کانگرس امریکا را خشمگین ساخته است. هفته گذشته آنها مقامات امنیت ملی و استخبارات امریکا را به خاطر گزارش های متضاد از وضعیت جنگ در افغانستان زیر فشار قرار دادند.

در حالی که حکومت اوباما به صراحت گفته است که جنگ در افغانستان پیشرفت قابل ملاحظه دارد، در یک گزارش دیگر طالبان مسلح نسبت به گذشته پر توانتر و مطمین تر نشان داده شده اند.


تایمز
در این میان روزنامه تایمز بریتانیوی در یک مطلب در باره جنگ افغانستان می نویسد که مداخله در افغانستان یک مصیبت بود و بیایید تا بعد از این ماهای پایانی این مصیبت را شمار کنیم.

به باور نویسنده این مقاله یک حقیقتی که در این مصیبت نهفته اینست که این جنگ که در سال 2001 آغاز شد باید باخته نه شود. چون این مداخله مانند مداخله روسیه نه بود که مردم در برابر آن نفرت نشان دادند. بلکه این مداخله با حمایت شورای امنیت سازمان ملل متحد و خود افغانها جامه عمل پوشید.

ولی به باور نویسنده مقاله این جنگ به گونه پایان می یابد که روسیه جنگ خود را در افغانستان به پایان رسانیده بود چون نیروهای بین المللی قبل از وقت خارج خواهند شد و یک اردوی تا حدی امیدوار کننده نیرومند، ولی پولیس فاسد و حکومت ضعیف را عقب خواهند گذاشت.

روزنامه می نویسد که مصروفیت 10 ساله غرب در افغانستان که تلفات و خونریزی در قبال داشته است در دو سال آینده به پایان خواهد رسید ولی افغانها بهای بیشتر از این خواهند پرداخت.
راپور از این بخش است
​
XS
SM
MD
LG