لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۰۰

درمورد امضاء سند استراتیژیک با امریکا پیشرفت صورت گرفته است


حامد کرزی رییس جمهور افغانستان
حامد کرزی رییس جمهور افغانستان
مقامات افغان می گویند که پیشرفت های چشمگیری در زمینهء گفتگو ها روی امضای سند مشارکت استراتیژیک میان حکومت افغانستان و ایالات متحده امریکا صورت گرفته است.

با آنکه حامد کرزی رییس جمهور کشور در مورد پیشرفت ها در زمینهء گفتگو ها روی سند مشارکت استراتیژیک اطمینان داد، اما در مورد این پیشرفت ها جزییات بیشتر ارایه نکرد.

رییس جمهور کشور به روز پنجشنبه در کابل روی پذیرفته شدن مشوره های لویه جرگهء عنعنوی از سوی امریکا تاکید کرد.

به گفته آقای کرزی، تا زمانیکه امریکا مشوره های لویه جرگه عنعنوی را نپذیرد، سند مشارکت ستراتیژیک را با آن کشور امضا نخواهند کرد.

آقای کرزی در ادامه گفت:

« مذاکرات ما پیشرفت نموده و حالا هم با امریکا در مذاکره هستیم ما و امریکا زمانی به پیمان استراتیژیک می رسیم که منافع ملی افغانستان در آن به تمام معنی گنجانیده شده باشد، فعلاً بالای آن کار می نماییم که حملات شبانه بر خانه های مردم افغانستان متوقف شود و زمانی به موافقت می رسیم که شرایطی را که لویه جرگه عنعنوی افغانستان گذاشته، برآورده شود.»

پیش از این در گزارش ها به نقل از وزیر خارجهء افغانستان و همتای امریکایی اش نیز گفته شده است که در گفتگو ها روی امضای سند مشارکت ستراتیژیک با امریکا پیشرفت شده است.

اما این دو مقام نیز در این مورد معلومات بیشتر نداده اند.

آقای کرزی گفته است، حاضر استند سند مشارکت ستراتیژیک را پیش از برگزاری کنفرانس شیکاگو که در ماه می برگزار می شود، امضا کنند.

اما به گفتهء رییس جمهور افغانستان، مساله استفادهء نیروهای امریکایی از تاسیسات نظامی افغانستان یک سال پس از امضای این سند مورد بحث قرار خواهد گرفت.

در همین حال شماری از کارشناسان افغان می گویند، در حال حاضر امریکا چندین پایگاه نظامی در افغانستان دارد.

به گفتهء آقای سعیدی به همین دلیل امریکا مذاکرات در مورد امضای سند مشارکت ستراتیژیک را به تعویق انداخته است:

« امریکا عملاً پایگاه نظامی دارند، پایگاه نظامی قندهار، خوست، بگرام، پروان، پکتیکا و جاهای دیگر، بناً بعد از سال 2014 که مسالهء خروج قوت های دیگر کشور ها مطرح می شود بعداً تصمیم می گیرند که کجا را بنام پایگاه نظامی اعلان نمایند، حالا خوب عملاً پایگاه نظامی دارند.»

توقف عملیات شب هنگام در افغانستان و واگذاری کنترول زندان های تحت ادارهء نیروهای خارجی به افغانستان، از پیش شرط های اصلی حکومت افغانستان برای امضای سند مشارکت ستراتیژیک با امریکا اند.

چندی پیش حکومت افغانستان تفاهمنامهء را با ناتو امضا کرد که به اساس آن مسوولیت کنترول زندان بگرام به نیروهای افغان به طور تدریجی سپرده خواهد شد.

اما تا حال معلوم نیست، روی توقف عملیاب شبانهء نیروهای ایتلاف در افغانستان چه زمانی میان حکومت های افغانستان و امریکا توافق صورت می گیرد.
XS
SM
MD
LG