لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۱۸

مسوولیت تامین امنیت 75 درصد نفوس افغانستان، به نیروهای افغان سپرده میشود


ادمیرل جیمز ستاوریدز قومندان ارشد نظامی امریکایی
ادمیرل جیمز ستاوریدز قومندان ارشد نظامی امریکایی
یک مقام ارشد نظامی امریکایی می گوید، نیروهای افغان به زودی مسوولیت تامین امنیت 75 درصد نفوس افغانستان را خواهند گرفت.

ادمیرل جیمز ستاوریدز قومندان ارشد نظامی امریکای که قومانده مرکزی امریکا در اروپا را به عهده دارد همچنان گفت، با وجود حوادث اخیر و حملات اخیر که در آن عساکر افغان همکاران ناتو شان را هدف قرار داده اند، آموزش و پرورش نیروهای اردو و پولیس افغان به خوبی به پیش می رود.

ادمیرل ستاوریدز گفت، به زودی اعلان انتقال مسوولیت ها به نیروهای افغان در مناطق را خواهیم کرد که 75 درصد نفوس افغانستان در آنجا ساکن اند.

ستاوریدز در یک مصاحبه با آژانس خبری اسوشیتد پرس زمان دقیق این اعلان را نگفت.

قرار است رهبران ناتو در اجلاس ماه می در شیکاگو برنامه جدید حمایت از نیروهای افغان بعد از خروج نیروهای امریکا در سال 2014 را تهیه کنند.

نیروهای ناتو قبلاً در دو مرحله انتقال، مسوولیت مناطق را که نیم نفوس افغانستان را تشکیل می دهند، به شمول کابل را، به قوای افغان واگذار نموده اند.

این اولین بار است که در مورد سپردن مسوولیت های امنیتی مناطقی سخن گفته می شود که اکثریت نفوس افغانستان را در بر دارند.

ادمیرل جیمز ستاوریدز همچنان گفت، به هدف ایجاد قوای 350 هزار نفری افغان در تابستان امسال، نایل خواهند آمد.

به گفته ستاوریدز، این ستراتیژی یک ستراتیژی مناسب و سالم است و نتایج را هم در بر دارد.

او گفت، از اردوی ملی افغان انتظارات خوب دارد، این نیروها مورال قوی دارند و از سوی افسران با تجربه رهبری می شوند.

قرار بود انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان در شش مرحله صورت گیرد، ولی این مراحل حال به پنج مرحله از انتقال کاهش یافته است و قراراست آخرین آن به جای سال 2014 در تابستان 2013 آغاز شود.

قابل ذکر است که تمویل درازمدت اردوی افغان سالانه بیش از چهار میلیارد دالر تخمین شده است و این که کشورهای غربی در این مصارف چگونه سهیم خواهند شد، در این مورد تا حال تصیم گرفته نشده است، ولی جیمز ستاوریدز گفت، این مهم است که تمام کشورهای آیساف و دیگر کشورهای دخیل در تلاش های بین المللی، برای تمویل مصارف نیروهای امنیتی افغان بعد از سال 2014 سهم گیرند.
XS
SM
MD
LG