لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۰۷

جامعه جهانی از پلان کمک با مهاجران افغان حمایت کرد


در این گردهمایی دو روزه در ژنیو که نماینده گان افغانستان، پاکستان، ایران، سویس، و ملل متحد در آن اشتراک داشتند پلان یک اعشار یه نو ملیارد دالری برای تهیه مکاتب، فرصت های کار، و رفع دیگر نیازمندی های پنج اعشاریه هفت ملیون مهاجر برگشته به افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

آژانس خبر رسانی اسوشیتدپرس گزارش می دهد که جلب کمک های مالی هدف اصلی این گردهمایی نه بود ولی مقامات پذیرفتند که در این باره هم تلاش خواهند کرد.

جماهیر انوری وزیر امور مهاجرین افغانستان می گوید که در این گردهمایی به چهل و هشت منطقه کشور که مهاجرین به آن عودت کرده اند اولویت داده شد و در رفع نیازمندی های صحی، و ایجاد فرصت ها ی کار با آنها کمک خواهد شد.

دها هزار مهاجر افغان سالانه از ایران و پاکستان به کشور خود بر می گردند یا خارج می شوند. برخی از آنها خود را به قاچاقبران می سپارند که توسط آنها به اروپا و یا بخش های دیگر جهان انتقال یابند.

معلومات کمشنری عالی ملل متحد برای پناه جویان می گوید که تقریباً پنج اعشاریه هفت ملیون مهاجر افغان در سال های پس از سقوط رژیم طالبان از پاکستان و ایران به کشور خود برگشته اند که این رقم 25 فیصد نفوس کشور را تشکیل میدهد.

اکثر این مهاجرین در پنج سال اول برقراری نظام جدید به کشور خود برگشته اند ولی به علت ناگواری شرایط امنیتی این رقم روبه کاهش است.

کمشنری عالی ملل متحد برای پناهجویان می گوید که سال گذشته افغان ها در راس فهرست کسانی قرار داشتند که می خواهند در کشور های ثروتمند پناه گزین شوند.

سال گذشته تقزبیا 36 هزار افغان خواهان پناه گزینی در کشور های خارجی شدند که این رقم نسبت به سال قبلی یک برسه بیشتر می باشد.

احصائیه های ملل متحد نشان میدهد که هنوز هم دو ملیون مهاجر افغان در پاکستان و یک ملیون در ایران بسر می برند و طبق پلان جدید این سازمان با کسانی هم کمک می شود که آرزومند برگشت به کشور خود هستند.

شوکت الله، وزیر امور ایالتی و سرحدی پاکستان در گردهمایی دیروز گفت که می خواهد همه مهاجرین افغان تا پایان سال جاری میلادی به اراده خود به کشور خود برگردند. ولی او در این باره که اگر این مهاجرین در این مدت به کشور خود عودت نه کنند چه واقع خواهد شد چیزی نه گفت.

شوکت الله افزود که گردهمایی دیروز باید یک توافق عمومی جامعه جهانی در باره عودت داوطلبانه، مصون، و منظم مهاجران افغان به کشور خود تلقی شود.
XS
SM
MD
LG