لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۳ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۵۴

جهان

ادارهء بین المللی انرژی اتمی: ایران اجازه دسترسی به تاسیسات نظامی پرچین را بدهد

ادارهء بین المللی انرژی اتمی بر ایران فشار وارد خواهد کرد تا به این اداره اجازه دسترسی به یک تاسیسات نظامی این کشور را بدهد.

برنامهء هسته یی ایران موضوع مورد بحث در گفتگوهای دو روزهء امروز در شهر ویانا مرکز اطریش است.

تاسیسات نظامی پرچین که در جنوبشرق تهران موقعیت دارد، مورد سوال آژانس است.

ادارهء بین المللی انرژی اتمی گمان می برد که شاید ازین تاسیسات نظامی در ساخت سلاح هسته یی استفاده شود. اما ایران این اتهامات را رد کرده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کشته شدن یک پولیس و یک قوماندان بسیج در ایران

آرشیف، حمله به پوسته پولیس ایران در بلوچستان
آرشیف، حمله به پوسته پولیس ایران در بلوچستان

یک پولیس و یک قوماندان نیروهای داوطلب زن یا بسیج در ولایت سیستان و بلوچستان ایران کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایرانی، در پی حمله مسلحانه به یک موتر پولیس در ولسوالی مهرستان، محمد علی شهریاری، مأمور پولیس به شدت زخمی شد و پس از انتقال به شفاخانه جان باخت.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، گزارش داده که مهاجمان مسلح روز چهارشنبه «۲۲ میزان» به موتر پولیس حمله کردند.

در پی این حمله، میان دو طرف درگیری رخ داد و مهاجمان مؤفق به فرار شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری حال‌وش، در این حمله سه مأمور دیگر پولیس نیز زخمی شده‌اند، اما مهاجمان بازداشت نشده‌اند.

در ولایت سیستان و بلوچستان، طی چند هفته اخیر درگیری‌ها و حملات میان افراد مسلح و نیروهای پولیس ادامه داشته که در نتیجه آن، شماری از مأموران پولیس کشته شده‌اند.

یورش پولیس ترکیه به «هالک تی‌وی»؛ پخش زندهٔ شبکه متوقف شد

یورش پولیس ترکیه به «هالک تی‌وی»
یورش پولیس ترکیه به «هالک تی‌وی»

پولیس ترکیه روز چهارشنبه «۲۲ میزان» به ساختمان شبکهٔ تلویزیونی «هالک (خلق) تی‌وی»، از رسانه‌های منتقد دولت رجب طیب اردوغان، در استانبول یورش برد و پخش زندهٔ برنامه‌های آن را متوقف کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکیه، مأموران پولیس وارد ساختمان «هالک تی‌وی» شدند و از ورود کارکنان به محل کارشان جلوگیری کردند و سرپرست برای اداره این شبکه تعیین کردند.

براساس این گزارش‌ها، پخش زندهٔ شبکه نیز حدود ساعت شش‌ونیم صبح به وقت محلی قطع شد و برنامه‌های ضبط‌ شده جای آن را گرفت.

سارنوالی استانبول اعلام کرد که این عملیات در چارچوب تحقیقات دربارهٔ اتهام‌های از جمله رشوه‌خواری، فریب‌کاری و پول‌شویی انجام شده‌است.

بر اساس اعلام مقام‌های قضایی، برای ۱۷ نفر حکم بازداشت صادر شده و دست‌کم ۱۱ نفر بازداشت شده‌اند.

«هالک تی‌وی» از شناخته شده‌ترین شبکه‌های منتقد دولت اردوغان است و مواضع احزاب مخالف، به ویژه حزب جمهوری‌خواه خلق، را به‌طور گسترده پوشش می‌دهد.

ترکیه در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۵ سازمان گزارش‌گران بدون مرز از نظر آزادی مطبوعات، در جایگاه ۱۵۹ در میان ۱۸۰ کشور قرار داشت.

بازداشت دو رهبر حزب جوانان هند در پی اعتراض‌ها علیه کمیسیون انتخابات

بازداشت اعضای حزب جوانان هند
بازداشت اعضای حزب جوانان هند

پولیس دهلی روز چهارشنبه «۲۲ میزان» دو رهبر حزب جوانان هند، موسوم به «کاکروچ جانتا» (سی‌جه‌پی) یا «مادر کیک‌ها» را به اتهام برهم زدن نظم عمومی برای پنج روز در بازداشت مؤقت قرار داد.

آشوتوش رانکا، ۳۰ ساله و سوراو داس، ۲۷ ساله، روز سه‌شنبه با عبور از موانع امنیتی در محل اعتراضی جانتار مانتار، بیرق ملی هند را برافراشتند و سپس بازداشت شدند.

این حزب و دیگر گروه‌های مخالف خواستار استعفای رئیس کمیسیون انتخابات هستند و این نهاد را به دستکاری فهرست رأی دهنده‌گان به سود حزب حاکم به رهبری نریندرا مودی متهم می‌کنند.

کمیسیون انتخابات این اتهام‌ها را رد کرده‌است.

راهول گاندی، رهبر مخالفان در پارلمان، از بازداشت شده‌گان حمایت کرده‌است.

سازمان دید‌بان حقوق بشر نیز از دولت هند خواسته حق شهروندان برای برگزاری اعتراض‌های مسالمت‌آمیز را رعایت کند.

پولیس دهلی پیش‌تر محل جانتار مانتار را از فهرست مکان‌های مجاز برای برگزاری اعتراض‌ها خارج کرده بود.

وزیر خارجۀ ایالات متحده به هند و ازبکستان سفر می‌کند

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز شنبه ۲۵ میزان سفر پنج‌روزه‌اش به هند و ازبکستان را آغاز خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجۀ ایالات متحده روز سه‌شنبه گفت که روبیو در هند با مقام‌های این کشور دربارۀ تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و گسترش همکاری‌ها در بخش انرژی گفت‌وگو خواهد کرد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که روابط ایالات متحده و هند به‌دلیل شماری از اختلاف‌ها پرتنش شده و تلاش‌ها برای نهایی‌ساختن توافق تجاری میان دو کشور نیز با موانعی روبه‌رو شده است.

وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که روبیو در شهر سمرقند ازبکستان نیز با مقام‌های پنج کشور آسیای مرکزی، شامل ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرغیزستان و قزاقستان، دیدار خواهد کرد.

هیأتی متشکل از بیش از ۲۰۰ بازرگان امریکایی نیز روبیو را در این سفر همراهی خواهد کرد.

حملات شبانۀ روسیه بر کی‌یف؛ سه کشته و قطع برق در پنج ناحیه

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که در حملات هوایی شب گذشتۀ روسیه بر کی‌یف، پایتخت این کشور، دست‌کم سه تن کشته و بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

ویتالی کلیچکو، شاروال کی‌یف، چهارشنبه ۲۲ میزان، گفت که نیروهای روسی با استفاده از میزایل‌های بالستیک، چندین تأسیسات برق را در این شهر هدف قرار داده‌اند.

براساس معلومات شرکت انرژی اوکراینی «دی‌تی‌ای‌کی»، نیروهای روسی در حملۀ شب گذشته یکی از تأسیسات مهم برق کی‌یف را هدف قرار دادند که در پی آن، برق در دست‌کم پنج ناحیۀ این شهر به‌گونۀ اضطراری قطع شده است.

این حملات پس از آن انجام شده‌اند که اوکراین، روسیه را به نقض آتش‌بسی متهم کرد که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای توقف حملات بر تأسیسات انرژی اعلام کرده بود

ناتو پس از غرق شدن یک کشتی در بحیرۀ سیاه تدابیر دفاعی خود را تنظیم می‌کند

یکی از زخمیان برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه
یکی از زخمیان برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه

در پی برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه، سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) از تنظیم تدابیر دفاعی خود خبر داده‌است.

این رویداد باعث غرق شدن کشتی و ناپدید شدن ۱۱ سرنشین آن شد.

مارک روته، منشی عمومی ناتو، سه شنبه «۲۱ میزان» اعلام کرد که این سازمان در واکنش به حملات اخیر طیاره‌های بی‌سرنشین به کشتی‌های تجارتی در بحیرۀ سیاه، تدابیر دفاعی خود را بر اساس نیاز تنظیم خواهد کرد.

او اعلام کرد که پس از این حملات جدید با رومن رادف، صدراعظم بلغاریا، صحبت کرده‌است.

این دومین حادثه از این نوع در فاصله یک هفته در نزدیکی سواحل بلغاریا است و مقام‌های بلغاریایی، روز سه‌شنبه سفیر روسیه را احضار کردند.

اوکراین و اتحادیه اروپا نیز این حملات را محکوم کردند، اما روسیه هنوز واکنشی نشان نداده‌است.

ترمپ: ایران حامی شماره یکِ تروریزم است، به سلاح اتمی دست نخواهد یافت

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در حال صحبت با خبرنگاران
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در حال صحبت با خبرنگاران

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه در سخنرانی‌ای در ایالت اوهایو گفت که هدف از جنگ با ایران، جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای بوده و این جنگ به‌زودی پایان خواهد یافت.

او همچنان وعده داد که پس از پایان جنگ، قیمت تیل کاهش خواهد یافت.

ترمپ ایران را «بزرگ‌ترین حامی تروریزم در جهان» خواند و گفت کاری را انجام داده که رؤسای جمهور پیشین باید انجام می‌دادند.

او در آستانۀ انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا، با برگزاری سخنرانی‌هایی در ایالت‌های مختلف، تلاش دارد هواداران حزب جمهوری‌خواه را به شرکت در انتخابات تشویق کند.

بر اساس یک نظرسنجی از سوی پوهنتون شیکاگو و خبرگزاری اسوشیتدپرس، ۶۵ درصد بزرگ‌سالان امریکایی سیاست‌های ترمپ را عامل افزایش قیمت‌ها می‌دانند؛ موضوعی که در کنار تعرفه‌های تجارتی و جنگ با ایران، نارضایتی از عملکرد اقتصادی حکومت را افزایش داده است.

ترمپ هفتۀ گذشته نیز هشدار داده بود که ایران باید خواسته‌های واشنگتن را بپذیرد، در غیر آن «دیگر وجود نخواهد داشت».

او همچنان گفت که حکومتش نمی‌داند در تهران با چه کسی باید مذاکره کند و این وضعیت را به کشته‌شدن شمار زیادی از مقام‌های بلندپایۀ جمهوری اسلامی نسبت داد.

ایران یک مرد را به اتهام عضویت در گروه جیش‌العدل اعدام کرد

آرشیف
آرشیف

ایران یک مرد به نام عمر درستاران را در ولایت سیستان و بلوچستان، به اتهام عضویت در گروه جیش‌العدل و همکاری در قیام مسلحانه اعدام کرد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، روز دوشنبه «۲۰ میزان» گزارش داد که این مرد در حملات «تروریستی» به نیروهای سپاه پاسداران و پولیس ایران، از جمله در یکی از حملات سال ۱۴۰۳ نقش پشتیبانی گروه جیش‌العدل را داشته است.

در حمل سال ۱۴۰۳، رسانه‌های ایران از درگیری نیروهای پولیس با اعضای گروه جیش‌العدل در شهر سیب و سوران در ولایت سیستان و بلوچستان خبر داده بودند.

در این درگیری، دست‌کم پنج مأمور پولیس کشته شدند.

خبرگزاری میزان ادعا کرده که حکم اعدام این مرد پس از «طی مراحل قانونی و تأیید در دیوان عالی ایران» اجرا شده‌است.

جیش‌العدل گروهی است که مقام‌های جمهوری اسلامی آن را «جیش‌الظلم» می‌نامند.

ایران و ایالات متحده این گروه را تروریستی می‌دانند.

این گروه می‌گوید برای دفاع از حقوق اقلیت بلوچ در برابر جمهوری اسلامی مبارزه می‌کند.

افزایش اجرای مجازات اعدام در ایران، به‌ویژه در ماه‌های اخیر، نگرانی‌های بین‌المللی را برانگیخته است.

بر بنیاد گزارش سازمان عفو بین‌الملل، ایران در سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۲۱۵۹ نفر را اعدام کرده‌است.

استخبارات ترکیه: «پ‌ک‌ک» چهار پایگاه خود در شمال عراق را تخلیه کرده‌است

مراسم تخلیه‌ی یک پایگاه از سوی «پ‌ک‌ک»
مراسم تخلیه‌ی یک پایگاه از سوی «پ‌ک‌ک»

خبرگزاری دولتی آناتولی گزارش داده که سازمان استخبارات ترکیه روز دوشنبه «۲۰ میزان» تأیید کرد که حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) چهار پایگاه خود در مناطق متینا و بَزه در شمال عراق را تخلیه کرده‌اند.

این رسانه دولتی ترکیه به نقل از منابع امنیتی گزارش داده که این پایگاه‌ها تا هشتم اکتوبر تخلیه شده‌اند.

«پ‌ک‌ک» هفته گذشته اعلام کرده بود که نیروهای مسلح خود را از مناطق نزدیک به مرز ترکیه عقب می‌کشد.

این اقدام بخشی از روند صلح برای پایان دادن به چندین دهه درگیری میان این گروه و دولت ترکیه است.

ترکیه دو ماه پیش قانونی را تصویب کرد که بر بنیاد آن، برای اعضای «پ‌ک‌ک» عفو محدود در نظر گرفته شده‌است.

با این حال، اجرای تدابیر قانونی به تأیید خلع سلاح، توقف فعالیت‌های نظامی و تحویل سلاح و مهمات این گروه وابسته است.

مقام‌های ترکیه می‌گویند تخلیه پایگاه‌ها می‌تواند روند صلح را پیش ببرد.

رابرت هال و مایکل وودفورد جایزهٔ نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۶ را دریافت کردند

رابرت هال و مایکل وودفورد، دو اقتصاددان امریکایی که جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۶ را دریافت کردند.
رابرت هال و مایکل وودفورد، دو اقتصاددان امریکایی که جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۶ را دریافت کردند.

رابرت هال و مایکل وودفورد، دو اقتصاددان امریکایی، روز دوشنبه جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۶ را به دلیل پژوهش‌های شان درباره نقش سیاست‌های پولی و مالی در کاهش نوسانات اقتصادی و مدیریت بحران‌ها دریافت کردند.

آکادمی سلطنتی علوم سویدن روز دوشنبه «۲۰ میزان» اعلام کرد که پژوهش‌های این دو دانشمند به توسعه مدل‌های اقتصادی کمک کرده‌است که دولت‌ها و بانک‌های مرکزی می‌توانند برای مقابله با رکود و ثبات‌بخشی به اقتصاد از آن‌ها استفاده کنند.

هال استاد دانشگاه استنفورد و وودفورد استاد دانشگاه کلمبیا است.

جایزهٔ اقتصاد نیز مانند سایر جوایز نوبل، شامل یک لوح افتخار، یک مدال طلا و یک چک به مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر است.

با معرفی برنده‌گان نوبل اقتصاد، پرونده جوایز نوبل سال ۲۰۲۶ بسته شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG