لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۶

تجربهء زنان در مالداری


چند روز پیش راهی ولایت لوگر شدم و خواستم گزارشی از کار و فعالیت زنان آن ولایت در بخش گاو داری و فروش محصولات گاو های شان تهیه کنم. سر انجام من و ماه رخ یکی از کارمندان فابریکهء تولید لبنیات گذرگاه در کابل، به قریهء قلعهء شیخک ولایت لوگر رفتیم و داخل یکی از حویلی هایی شدیم که شماری از زنان در آن جمع شده بودند، زنانی که خیلی خوش به نظر می رسیدند و می گفتند که حالا می توانند از طریق فروش شیر گاو های شان زنده گی خود و خانواده های شان را پیش ببرند. یکی از زنان توجه مرا به خود جلب کرده و از وی در بارهء کار و بارش چند سوالی پرسیدم. این زن گفت که سه راس گاو دارد که روزانه از 6 الی 10 کیلوگرام شیر از آن بدست می آورد که بعداً این شیر را به فابریکهء تولید لبنیات گذرگاه به فروش می فرستند.

در گوشهء دیگر این حویلی زن دیگری نشسته و می خواست او هم چیزی برایم بگوید. نزدیکش رفتم او گفت که چند سالی قبل شوهرش را از دست داده است و دو طفل خورد سال از وی باقی مانده است. اما، حالا می تواند از طریق محصولات دو گاوی که دارد، زنده گی خود و اطفال تیم اش را تا جایی تامین کند.

به گفتهء این زن، هرچند کار و بار گاو داری مشکل است و زحمت زیاد می خواهد، ولی پولی که از فروش شیر آن بدست می آید، کمک خوبی برای مصارف خانواده های شان باشد. وی افزود: قبلاً شکل درست نگهداری گاو ها و جمع آوری شیر آن را نمی دانستند، ولی بعد از این که از سوی فابریکه تولید لبنیات گذرگاه برایشان در این مورد آموزش داده شد، حالا می توانند از گاو های شان به درستی مراقبت کنند و شیر بیشتر بدست بی آورند. ماه رخ یکی از کارمندان بخش صحی فابریکهء تولید لبنیات گذرگاه در کابل، گفت که آنان دو مرکز آموزش گاو داری در ولایت لوگر و میدان وردک دارند که از این طریق شکل درست نگهداری گاو ها، طویله ها و همچنان جمع آوری شیر را برای زنان آموزش می دهند.

خانم ماه رخ می افزاید، علاقمندی زنان ولایت لوگر به پیشهء گاو داری روز به روز بیشتر شده است و حتی شماری از این زنان شوهران شان را مجبور ساخته اند که پول قرض بگیرند و برای شان گاو بخرند. زیرا زمینهء کار برای این زنان مساعد نبوده و اکثر خانواده های شان اقتصاد خوبی هم ندارند.

نیک محمد نورانی یکی از مسوولان فابریکهء تولید لبنیات گذرگاه می گوید: زمانی که این زنان شیر را جمع آوری کرده و بدست مردان خانواده های شان به فابریکه می فرستند، توسط ماشین های مخصوص معاینه و پروسس شده و بعداً شیر، قیماق، ماست و پنیر بصورت صحی به مردم عرضه می گردد.

این گزارش را در این برنامهء زن و زنده گی شنیده می توانید.

please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:13:34 0:00
لینک مستقیم

تهیه کننده: شمیلا جاوید
XS
SM
MD
LG