لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۷

نگذارید افغانستان، محلی برای حمله بر غرب مبدل شود


وال ستریت ژورنال
وال ستریت ژونال به امضای توافق اعمار پایپ لاین گاز میان ترکمنستان، پاکستان و هند پرداخته که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان انتقال بدهد.

به باور روزنامه از دیدگاه امریکا این پروژه به مفهوم منزوی تر ساختن ایران است، کشوری که تلاش دارد پایپ لاین گاز خود را با پاکستان اعمار کند.

از سوی دیگر، اعمار پایپ لاین گاز، به نوشته وال ستریت ژورنال، شاید به عمیق شدن روابط اقتصادی میان هند و پاکستان کمک کند دو کشوری که امیدوارند گاز ترکمنستان نیازمندی های بزرگ انرژی ایشان را مرفوع بسازد.

به نوشته روزنامه، واشنگتن می خواهد این دو کشور رقیب به هدف آوردن ثبات در منطقه مخصوصاً در افغانستان همکاری کنند.

وال ستریت ژورنال نوشته است که از دیدگاه ترکمنستان این پروژه می تواند راه برای کاهش وابستگی این کشور به صادرات گاز به بازارهای روسیه و چین باشد.

وال ستریت ژورنال می گوید که ایالات متحدهء امریکا نقش مستقیم را درین پروژه بازی نمی کند اما از سال های 1990 میلادی ازین پروژه حمایت کرده است.

با وجود این تلاش ها، با توجه به خروج نیروهای خارجی از افغانستان در پایان سال 2014 میلادی، نگرانی امنیتی در مورد تطبیق این پروژه موجود است، زیرا در صورت اعمار، این پایپ لاین قرار است گاز ترکمنستان را از طریق هرات و کندهار به پاکستان انتقال بدهد.


فارن پالیسی
نشریهء فارن پالیسی مقالهء تحلیلی دارد زیر عنوان « غفلت در انجام وظیفه». فارن پالیسی به کنفرانس سران ناتو در شیکاگو پرداخته و نوشته است که این کنفرانس دو دیدگاه متفاوت را در مورد افغانستان برجسته ساخت.

دیدگاه اول که روی مردم افغانستان تمرکز می کند در تلاش است تا دیموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون را درین کشور تطبیق کند.

دیدگاه دوم بیشتر به مساله امنیتی ارتباط می گیرد به طوری که نگذارد افغانستان بار دیگر به محل امنی برای حمله بر غرب بدل شود.

نویسنده این مقاله نوشته که یک مقام ارشد وزارت خارجهء امریکا با اشتیاق برایش در مورد اهمیت احترام به حقوق زنان در افغانستان پس از خروج ناتو سخن گفته است.

اما تحلیل نویسنده نشریهء فارن پالیسی این است که این به جز از یک آروزی مشتاقانه چیزی بیش نیست.
XS
SM
MD
LG