لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۴۹

«پاکستان با مشکلات مختلف رو بروست»


روزنامهء اندیپندنت می نویسد: با اینکه بحران سیاسی و بی ثباتی کدام سخن جدید برای پاکستانی ها نیست، ولی واقعات هفتهء گذشته برای شان غیر مترقبه بود.

ستره محکمه پاکستان صدراعظم بر حال این کشور یوسف رضا گیلانی را سبکدوش ساخت. همچنین نامزد دیگر که از سوی رییس جمهور برای این مقام پیشنهاد شد، حکم بازداشت او را صادر کرد.

تا اینکه برخی از کارشناسان متقاعد شدند که صدراعظم جدید راجا پرویز اشرف هم برای مدت معین گماشته شده است.

با برکناری یوسف رضا گیلانی از صدارت و تعیین راجا پرویز اشرف به جای وی، پاکستان که با مشکلات سیاسی و اقتصادی روبروست به منجلاب عدم اطمینان بیشتر غوطه ور می شود.

روزنامه می نویسد:
در حالیکه وضعیت اقتصاد پاکستان خوب نیست، روابط این کشور با امریکا نیز تیره می باشد و کمبود برق مشکلی است که همهء مردم پاکستان از آن شکایت دارند.

راجا پرویز اشرف، وزیر سابق برق در نخستین سخنرانی خود به حیث صدراعظم کشور روز جمعهء گذشته به پارلمان گفت:
« ما با کشورهای همجوار خود، افغانستان، ایران و هند روابط دوستانه می خواهیم. ما می خواهیم که روابط خود را بر اساس فلسفهء همزیستی مسالمت آمیز در منطقه استحکام بخشیم.»

ولی به نظر نمی رسد که دورهء صدراعظم جدید مسالمت آمیز باشد.

روزنامهء اندیپندنت می نویسد که ستره محکمهء پاکستان به ریاست قاضی افتخار چوهدری با صدراعظم جدید هم جنجال های خواهد داشت.


در این میان نشریهء واشنگتن ایگزماینر هم می نویسد که از اصدار حکم بازداشت مخدوم شهاب الدین نامزد رییس جمهور برای صدارت کشور معلوم می شود که اردوی پاکستان در این مساله دست دارد.

ریاست ادارهء مبارزه علیه مواد مخدر در دست اردوی پاکستان می باشد و این اداره از آقای شهاب الدین تحقیق می کند.

نشریه می نویسد:

اردوی قدرتمند پاکستان از دست داشتن در واقعات که باعث برکناری صدراعظم یوسف رضا گیلانی شد انکار کرده می گوید اتهامات موجود به این ارتباط که برخی از سوی امریکا وارد شده اند بی اساس می باشند و نسبت به نفع، ضرر آن به مردم پاکستان بیشتر می باشد.

یک مقام ارشد اردوی پاکستان که نخواسته اسمش ذکر شود به نشریهء واشنگتن ایگزماینر گفته است که بر اردوی پاکستان از چندین سال اتهام وارد می شود که گویا از برخی گروها، ادارات دولتی و احزاب سیاسی به نفع خود کار می گیرد ولی این اتهامات دروغ و بی اساس می باشند.

او می افزاید این اتهام که گویا اردو در تبانی با ستره محکمه صدراعظم گیلانی را از قدرت دور ساخت، هم دروغ است.

بروس ریدل، کارشناس مسایل سیاسی در انستیتیوت بروکنگز امریکا به نشریه واشنگتن ایگزماینر گفته است که اردو و ستره محکمهء پاکستان می خواهند رییس جمهور آصف علی زرداری را هم از قدرت برکنار سازند و برای رسیدن به این هدف از تکتیک های پیهم کار می گیرند.

جیم فیلیپ یک کارشناس هیریتیج فوندیشن گفته است: اردوی پاکستان قدرت سیاسی دارد و زیر پرده تلاش می کند که صلاحیت رییس جمهور را کاهش دهد.
XS
SM
MD
LG