لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۳ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۸

«سفر هیات شورای عالی صلح به پاکستان باید در یک فرصت مناسب صورت می گرفت»


وحید مژده کارشناس مسایل سیاسی
وحید مژده کارشناس مسایل سیاسی
شماری از تحلیلگران افغان سفر هیات شورای عالی صلح به پاکستان را بی موقع و بدون دستاورد می دانند.

در حالی که رییس جمهور کرزی در هند به سر می برد و روی امضای موافقتنامه های جدید با آن کشور مصروف گفتگو است، هیاتی از شورای عالی صلح به پاکستان سفر می کند.

سفر هیات شورای عالی صلح به پاکستان تا چه حد می تواند در سرعت بخشیدن روند گفتگو های صلح با طالبان و آماده کردن رهبران این گروه برای مذاکره با حکومت افغانستان موثر تمام شود؟

برخی از تحلیلگران افغان می گویند: سفر هیات شورای عالی صلح در این مطقع زمانی که رییس جمهور کرزی در هند، کشور رقیب پاکستان به سر می برد، یک فرصت خوب برای آغاز روند مذاکره با طالبان نخواهد بود.

وحید مژده یکی از این تحلیلگران در مورد گفت:

« من باور ندارم که این یک فرصت خوب باشد که هیات شورای عالی صلح به پاکستان سفر می کند، این سفر در شرایطی صورت می گیرد که آقای کرزی در هندوستان است و حساسیت هایی هند و پاکستان را در رابطه به افغانستان ما می دانیم، رییس جمهور کرزی در صحبتی که در ممبی هند داشت به صراحت پاکستان را متهم به دست داشتن در تروریزم کرد، بنابرین من باور ندارم که انتخاب زمان برای این سفر، زمان خوبی باشد.»

پس از چندین ماه انتظار قرار است پس از چاشت روز دوشنبه صلاح الدین ربانی رییس شورای عالی صلح در راس یک هیات بلند پایه به پاکستان سفر کند.

گفته می شود که این هیات روی جلب همکاری های پاکستان در رابطه به انجام گفتگو های صلح مخالفان مسلح دولت با افغانستان، رهایی زندانیان و مسایل مربوط به این موضوعات با سران آن کشور گپ بزند.

اما نگرانی ها در مورد بی نتیجه بودن این سفر در حالی مطرح می شوند که برخی از اعضای شورای عالی صلح نسبت به نتایج این سفر امیدوار اند.

یکی از نگرانی هایی دیگر که در رابطه به این سفر مطرح می شود، ترکیب این هیات است.

گفته می شود که در ترکیب این هیات افرادی وجود ندارند تا پاکستان را به تشویق طالبان برای مذاکره با افغانستان وادار بسازند.

در مورد ترکیب این هیات از محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط بین المللی این شورا پرسیدم و در مورد گفت:

« سفر هیات شورای عالی صلح به ریاست رییس این شورا است، در ترکیب آن مولوی کشاف، حاجی دین محمد، استاد اکبری، معصوم ستانکزی، خانم زیوری و دیگران هستند.»

پیش از این نیز چنین سفر های از سوی شورای عالی صلح و برخی از مقام های حکومت افغانستان به پاکستان صورت گرفته تا آن کشور سران طالبان را تشویق به گفتگو های صلح با کابل بسازند، اما گفته می شود که این سفر ها نتیجهء به دنبال نداشته اند.
XS
SM
MD
LG