لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۰۳

عقد قرارداد امنیتی میان کابل و واشنگتن، پرسشها و چالشها


امضاء قرارداد امنیتی میان کابل و واشنگتن و سفر رییس جمهور کرزی به امریکا به هدف بحث روی همین مساله، مهم ترین موضوعات اند که بیشتر روزنامه های چاپ امروز کابل روی آن تبصره کرده اند.

خدمتگار
روزنامه غیر دولتی خدمتگار می نویسد که از اجندای سفر رییس جمهور کرزی معلوم نمی شود که در سفر به امریکا روی امضاء قرارداد امنیتی و مبارزه با فساد اداری و انتخابات آینده، گفتگو نماید.

به نوشته روزنامه، این مسایل برای مردم افغانستان مهم و حیاتی است اما افغان ها فکر می کنند که مطرح کردن این موضوعات توسط دولت مردان فعلی به نفع کشور نیست.

خدمتگار در ادامه می نویسد، دولت مردان فعلی بیشتر مسایل را به گونه سلیقی و به نفع خودشان با در نظر داشت تاثیرات کشور های همسایه مطرح می کنند و ممکن همین مسایل تاثیر منفی بر قرارداد امنیتی کابل و واشنگتن بجا بگذارد.

به باور نویسنده این مطلب، در حال حاضر امضاء قرارداد امنیتی با امریکا نیاز افغانستان می باشد اما ایران و پاکستان نمی خواهند تا این قرارداد به امضا برسد.

روسیه و چین نیز از ابراز نظر در خصوص امضاء این قرارداد از احتیاط کار می گیرند.

در اخیر مطلب خدمتگار به امریکا و جامعهء جهانی پیشنهاد می کند که با استفاده از نفوذ و قدرت شان تلاش نمایند تا جلوی انحصار قدرت از نزد گروه خاص در افغانستان را بگیرند و زمینه انتخابات شفاف و عادلان را در این کشور مساعد بسازند.

سرنوشت
روزنامه غیر دولتی سرنوشت نیز روی مساله قرارداد امنیتی میان کابل و واشنگتن بحث کرده و نوشته است که مسالهء مصوونیت قضایی نیروهای امریکایی در افغانستان اختلاف ها را بین دو طرف به میان آورده است.

به نوشته روزنامه، رییس جمهور کرزی هشدار داده است که اگر مقام های امریکایی مساله مصوونیت قضایی نیرو های آن کشور در افغانستان را نمی پذیرند آنان این قرارداد را امضا نخواهند کرد.

اما به نوشته روزنامه، این موقف حکومت افغانستان به سرعت در حال تغییر است.

سرنوشت با اشاره به اظهارات اخیر رییس جمهور کرزی نوشته است که اگر شرایط آنان پذیرفته شود، وی با مردم در این مورد مشوره می کند.

به نوشته روزنامه، قرارداد امنیتی میان کابل و واشنگتن، همکاری های امنیتی امریکا با افغانستان را پس از سال 2014 مشخص می سازد.

سرنوشت همچنان نگاشته است که از اظهارات اخیر رییس جمهور کرزی معلوم می شود که اختلاف نظر میان کابل و واشنگتن روی مسالهء مصوونیت قضایی در حال حل شدن است و امریکا بخش از خواسته های افغانستان را پذیرفته است.
اما این روزنامه تاکید کرده است که در خصوص امضاء این سند مداخله ها موجود اند و ممکن همین موضوع سبب مشکلات در این راستا گردد.

افغانستان
روزنامهء غیر دولتی افغانستان نیز روی مساله قرارداد امنیتی کابل و واشنگتن مطلبی را به نشر رسانده و در آن به نقل از وزیر دفاع امریکا نوشته است که در دیدار مقام های افغان و امریکا این مساله بحث می شود.
روزنامه افغانستان در همین مطلب اظهارات رییس جمهور را نیز نقل کرده که گفته است با رییس جمهور بارک اوباما روی چگونگی حضور نیروهای امریکایی در افغانستان بحث می کند.

ویسا
روزنامهء غیر دولتی ویسا اظهارات آقای کرزی را نقل کرده که گفته است: قبل از این که حضور نیروهای امریکایی در افغانستان قانونی شود، در این خصوص سند قوی را با آن کشور امضا می کند.

روزنامه در سرمقاله چاپ امروز اش تاکید کرد که باید در دیدار آینده مقام های افغان و امریکایی، تمام مسایل به گونه شفاف در میان گذاشته شوند.
XS
SM
MD
LG