لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۳۸

معنوی: در جای که امنیت نباشد، صندوق رای گیری نمی گذارم


فضل احمد معنوی رییس کمیسیون مستقل انتخابات
فضل احمد معنوی رییس کمیسیون مستقل انتخابات
کمیسیون مستقل انتخابات یک بار دیگر از نهاد های امنیتی کشور خواست تا برای برگزاری یک انتخابات شفاف و عادلانه در قسمت تامین امنیت مراکز رای دهی آمادگی بگیرند. فضل احمد معنوی رییس این کمیسیون که به روز دوشنبه با گروی از خبرنگاران در کابل صحبت می کرد گفت که نبود امنیت از چالش عمده فرا راه برگزاری انتخابات می باشد.

وی گفت که تا یک هفته دیگر لست مراکز رای دهی را با نیروهای امنیتی افغان جهت تامین امنیت شریک می سازند. آقای معنوی هشدار می دهد، هرگاه امنیت به صورت درست تامین نشود، این کمیسیون نخواهد توانست یک انتخابات همه شمول را برگزار کند.

« من اگر مسوولیت کمیسیون انتخابات را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 داشته باشم، در جایی که امنیت اش تامین نباشد صندوق رای گیری نمی گذارم نیروهای امنیتی مکلف اند، امنیت مراکز رای دهی، محل رای دهی، کارمندان کمیسیون، مواد انتخاباتی، ناظرین، رای دهنده و امنیت کاندید ها را تامین کند در صورتی که امنیت این همه تامین نشود انتظار نداشته باشید که کمیسیون معجزه کرده و انتخابات را برگزار می کند. »

این نگرانی ها در حالی مطرح می شوند، که گفته می شود، در انتخابات گذشته پارلمانی در افغانستان نیز مشکلات در خصوص تامین امنیت برخی از مراکز وجود داشته است. زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهور و خروج نیروهای بین المللی از افغانستان همزمان تعیین شده است و همین مساله سبب افزایش نگرانی ها میان گروهای سیاسی در کشور گردیده است.

اما حکومت افغانستان اطمینان داده است، که با روی دست گرفتن تدابیر امنیتی زمینه را برای برگزاری انتخابات مهیا می سازد. آیساف نیز گفته است که عساکر خارجی در صورت ضرورت حاضر به همکاری با نیروهای امنیتی افغان اند.

اما در کنار مساله امنیت بحث در اختیار قرار دادن بودجه انتخابات به وزارت مالیه مساله دیگر است که کمیسیون مستقل انتخابات از آن انتقاد می کند. فضل احمد معنوی به این باوراست، هرگاه بودجه انتخابات به تنهایی از سوی وزارت مالیه به مصرف برسد، این مساله مانع پیشرفت برنامه های کمیسیون برای برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده آن خواهد شد.

« فرمان 45 ریاست جمهوری افغانستان وزارت مالیه را مکلف می سازد که بودجه انتخابات باید از طریق وزارت مالیه به مصرف برسد که ما این مساله را به چالش کشیدیم، دید ما اینست که هرگاه مطابق به معیارهای وزارت مالیه مصرف کنیم شاید نه توانیم کارهای انتخابات را انجام بدهیم بناً ما هم شرط های خود را داریم که برخی از شرط های ما را بخاطر استثناعات حکومت افغانستان بپذیرد. »

اما آقای معنوی ابراز خوشبینی می کند، که با در میان گذاشتن این مساله به حکومت در کلیات پیشنهادات این کمیسیون پذیرفته شده است اما در جزئیات هنوز هم بحث ها ادامه دارد. به اساس معلومات کمیسیون مستقل انتخابات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری حدود یک صد و پنجاه میلیون دالر مصرف را در بر می گیرد که قسمت اعظم این مبلغ از سوی جامعه جهانی پذیرفته می شود.

در این حال مسوولان کمیسیون مستقل انتخابات می گویند، برنامه های را روی دست دارند تا بتوانند در سال 2014 انتخابات شفاف را برگزار و سطح تقلب را محدود سازند. قرار است انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی در 16 حمل سال 1393 برگزار گردد.
XS
SM
MD
LG