لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۱۷

شکایات در مورد برخی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی


از یک دهه به این سو در کنار نهاد های تحصیلات عالی دولتی، تعدادی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی هم به فعالیت آغاز نموده اند.

این موسسات توجه تعداد زیاد از محصلان را به خود جلب کرده به خصوص که همه ساله وزارت تحصیلات عالی افغانستان در کانکور فیصدی خاص را جذب می کند که در این عرصه موسسات تحصیلات عالی خصوصی کمک زیاد کرده است تا جوانان که به پوهنتون دولتی راه پیدا نمی کنند، تحصیلات شان را در این موسسات به پیش برند. اما کاستی های که در مورد خدمات تحصیلات در این موسسات وجود دارد شکایات زیاد را به بار آورده است.

شماری از محصلین موسسات تحصیلات عالی خصوصی از پایین بودن کیفیت تدریس و بلند بودن فیس ماهوار این موسسات تحصیلی شکایت دارند و برخی از محصلین می گویند که موسسات تحصیلات عالی خصوصی بیشتر توجه به جمع آوری پول دارند و در قسمت بلند بردن کیفیت تدریس کار های لازم نمی کنند.

برخی از جوانان این را هم می گویند که موسسات تحصیلات عالی خصوصی این راه را به جوانان فراهم ساخته اند تا کسانی که از صنف دوازدهم فارغ می شوند حتی املا درست ندارند به موسسات تحصیلات عالی خصوصی رجوع می کنند و بدون اینکه درجه تحصیلی شاگرد را ببینند آنان را کامیاب و در مقابل پول شامل این نهاد ها می شوند.

اما این مشکلات تنها به موسسات تحصیلات عالی خصوصی مرکز تمام نمی شود بلکه عدهء از جوانان ولایات هم شکایت دارند.

اصیلا شریفی صدیقی محصل پوهنځی طب یکی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی ولایت هرات می گوید: با آنکه زمینه خوب تحصیلی برایش در موسسات تحصیلات عالی خوصی مهیا شده، اما از پرداخت فیس بلند این نهاد ها شاکی است.

از سال 1385 خورشیدی تا اکنون چندین موسسه تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان جواز فعالیت را از وزارت تحصیلات عالی افغانستان دریافت کرده اند.

به گفته وزارت تحصیلات عالی، در حال حاضر موسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان به 70 موسسه می رسد و بیشتر از 50 هزار جوان در این موسسات تحصیل می کنند.

عبدالطیف روشن بنیان گذار موسسهء تحصیلات عالی خصوصی باختر گفت: آنان سعی کرده اند تا از نصاب درسی طبق معیار های جهانی در این نهاد تعلیمی استفاده کنند.

با آنکه عبدالطیف روشن، کمی و کاستی برخی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی را تایید کرد، اما این انتقادات تنها از پایین بودن کیفیت تدریس و بلند بودن فیس موسسات تحصیلات عالی خصوصی نیست بلکه برخی از محصلین از این که در برخی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی در بدل پول دیپلوم هم به محصلین فروخته می شود، شکایت دارند.

پس آیا کدام قانون برای کنترول و نظارت از موسسات تحصیلات عالی خصوصی وجود دارد؟

عبدالعظیم نور بخش سخنگوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان در پاسخ به این سوال گفت که وزارت تحصیلات عالی افغانستان در این اواخر نظارت و کنترول موسسات تحصیلات خصوصی را به سه کتگوری عملی می کند.

آقای نوربخش گفت: اگر موسسات تحصیلات عالی خصوصی از مقررات این وزارت سرکشی کنند، موسسات شان بسته می شود.

ترتیب کننده: فروزان حبیب زاده

please wait

No media source currently available

0:00 0:14:08 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG