لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۳۸

افتتاح دور شانزدهم ولسی جرگه توسط رییس جمهور کرزی


شماری از روزنامه های چاپ امروز کابل در کنار مسایل دیگر به آغاز دور شانزدهم شورای ملی و نقش عالمان دینی در بیداری جامعه، مطالبی را به نشر سپرده اند.


آرمان ملی
روزنامه آزاد آرمان ملی در صفحه نخستش با خط درشت نوشته که استیضاح یازده وزیر در اولویت کار ولسی جرگه قرار دارد.

روزنامه نوشته که بر اساس قانون اساسی کشور، رییس جمهور مکلف است تا کار سال سوم دور شانزدهم ولسی جرگه را افتتاح کند.

روزنامه نویس در جای دیگری از مطالبش نوشته که هر عضو پارلمان باید از همه مردم کشور نماینده گی کند.

نویسنده گفته است که پارلمان کشور در سال گذشته کدام دست آوردی درخشانی نداشته و این را همه می دانند.

روزنامه آرمان ملی با اشاره به غیرحاضری وکلا در مجلس نوشته که غیابت های دوامدار شمار زیادی از نماینده گان مردم در سال های گذشته یک امر نگران کننده بوده و کار پارلمان را در تصویب و اصلاح قانون به مانع و چالش کشیده است.


محور
روزنامه آزاد محور نیز به موضوع آغاز کار پارلمان تمرکز کرده و در صفحه نخستش با خط درشت وطعن گونه نوشته که، نخستین آجندای وکلای برگشته از هانیمون.

روزنامه افزوده که سال جدید کاری شورای ملی با انتقادهای شدید آغاز شد، اما شماری زیادی از نماینده های مردم رخصتی زمستانی شان را در کنار موکلین شان نه بلکه در چکر و تفریح در کشور های دوبی، هند، هالند و امریکا سپری کردند.

روزنامه از زبان برخی از کارشناسان نوشته که ولسی جرگه مکانی برای مانور قدرت و معامله است.

روزنامه می افزاید، برخی از وکیلان کمیشن کار هستند، تعدادشان با مافیا دست دارند و بعضی دیگرشان مصروف فعالیت های غیر قانونی بوده اند.

روزنامه محور نوشته است که باید هر وکیل پارلمان راه و زبان خود را روشن بسازد.


ویسا
روزنامه آزاد ویسا در صفحه نخستش به نقل از رییس جمهور کرزی نوشته که گفته است، عالمان دینی مانند عالمان کشورهای دیگر جهان می توانند در راستای منافع ملی افغانستان، نقش آفرینی کنند.

روزنامه نوشته که رییس جمهور کرزی در ملاقاتی با عالمان دینی زون شرق کشور نقش آنها را در تامین صلح و ثبات در کشور تاثیر گذار و مهم خوانده است.

روزنامه نوشته که این ملاقات رییس جمهور در ارگ ریاست جمهوری انجام شد و در آن روی چگونکی مذاکره و گفتکو با مخالفان دولت و نقش عالمان دینی نیز تبادل نظر صورت گرفت.


خدمتگار
روزنامه آزاد خدمتگار هم در صفحه نخستش به این موضوع اشاره کرده و به نقل از حامد کرزی نوشته که حفظ منافع ملی کشور وظیفه تمام افغان ها بخصوص عالمان دینی کشور می باشد.

روزنامه افزوده است که رییس جمهور کرزی از عالمان دینی خواست که برای وحدت ملی و با سواد سازی مردم مناطق خود شان، تلاش کنند.


هیواد
روزنامه دولتی هیواد هم به دیدار ریس جمهور کرز ی با شماری از عالمان دینی زون شرق کشور اشاره کرده و نوشته که خدمت به مردم افغانستان وظیفه حکومت است و عالمان دینی هم باید حقایق جامعه را با ریاست جمهوری در میان بگذارند تا در پرتو آن اقداماتی صورت گیرد.

روزنامه دولتی هیواد هم در صفحه نخستش نوشته که عالمان دینی زون شرق کشور صلح را نیاز جدی افغانها می دانند.

روزنامه نوشته که به باور این عالمان بخاطر نجات افغانستان از وضعیت کنونی، برگزاری کنفرانس علمای دینی کشورهای اسلامی در کابل ضروری می باشد.


جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG