لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۳ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۳۶

جهان

ویکتور یانوکوویچ: نمی توانم در حال حاضر صدراعظم سابق اوکرایین را عفو کنم

رییس جمهور اوکرایین می گوید: نمی تواند یولیا تیموشینکو صدراعظم سابق آن کشور را در حالیکه پروسه حقوقی وی ادامه دارد، مورد عفو قرار دهد.

ویکتور یانوکوویچ به روز پنجشنبه گفت: به هر فرصت زودی که پروسه حقوقی قضیه تیموشینکو به پایان برسد، امکان صحبت در باره معافیت وی مساعد می شود.

رییس جمهور اوکرایین به خاطری به مردم سخنرانی می کرد که چرا یوری لوتسینکو وزیر داخله سابق آن کشور و از متحدین یولیا تیموشینکو بنابر مشکل صحی به تاریخ هفتم اپریل از قید رها شد و چرا چنین دستوری برای رهایی تیموشینکو صادر نمی شود.

تیموشینکو که به سوء استفاده از صلاحیت کاری اش در سال 2011 میلادی بحیث صدراعظم متهم است، به هفت سال زندان محکوم شده اما او در حال حاضر در یکی از شفاخانه های شهر خارکیف بستری است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بازداشت یک تیک‌تاکر مظنون در پرونده قتل ثناء یوسف در پاکستان

ثناء یوسف، تیک‌تاکر پاکستانی
ثناء یوسف، تیک‌تاکر پاکستانی

برخی منابع پولیس می‌گویند فرد مظنون را که احتمال می‌رود در قتل ثناء یوسف، تیک‌تاکر پاکستانی دست داشته باشد، در فیصل‌آباد بازداشت کرده‌اند. این فرد خود نیز یک تیک‌تاکر است.

مادر ثناء یوسف گفته است که هیچ‌کس به دلیل فعالیت دخترش در شبکه‌های اجتماعی، به او هشدار نداده بود و خانواده آن‌ها با کسی دشمنی نداشت.

ثناء یوسف، یکی از کاربران فعال شبکه‌های اجتماعی در اسلام‌آباد، شامگاه دوم ماه جون توسط فردی ناشناس کشته شد.

او اهل ناحیه چترال در خیبر پختونخوا بود و در تیک‌تاک و اینستاگرام ویدیوهای کوتاه منتشر می‌کرد.

ثناء در چند سال گذشته همراه با مادر، پدر و برادر کوچکش در اسلام‌آباد زندگی می‌کرد.

مادرش، فرزانه یوسف، به پولیس گفته است که در زمان وقوع حادثه، مرد جوانی به خانه‌شان آمد و با تفنگچه دو گلوله به ثناء شلیک کرد که باعث مرگ فوری او شد.

خانم یوسف همچنین گفت که در زمان وقوع حادثه، همسر و پسر ۱۵ ساله‌اش در خانه حضور نداشتند و او خود در اتاقی با مهمانان نشسته بود.

پیش‌تر، یکی از افسران پولیس اسلام‌آباد به نام جمشید خان به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفته بود که تحقیقات در مورد این رویداد آغاز شده، اما تاکنون کسی در پیوند با آن بازداشت نشده است.

فرار بیش از ۲۰۰ زندانی از زندان در پاکستان

فرار بیش از ۲۰۰ زندانی از زندان در پاکستان
فرار بیش از ۲۰۰ زندانی از زندان در پاکستان

بیش از ۲۰۰ زندانی از یک زندان در شهر کراچی در جنوب پاکستان شب گذشته فرار کردند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، دست‌کم یک تن هم در جریان تیراندازی کشته شد.

مقام‌ها به روز سه‌شنبه گفتند، این رویداد پس از آن رخ داد که به دلیل لرزش‌های خفیف زلزله زندانیان به‌طور موقت از سلول‌هایشان منتقل شدند.

کاشف عباسی، یک مقام ارشد پولیس، گفت که ۲۱۶ زندانی پیش از طلوع آفتاب از یک زندان در مرکز ایالت سند فرار کردند.

به گفته او، تاکنون ۷۸ نفر از زندانیان دوباره دستگیر شده‌اند.

عباسی تأکید کرد که هیچ‌یک از زندانیان فراری، محکوم یا متهم به جرایم تروریستی نبوده‌اند.

او افزوده است، در تیراندازی که پس از فرار زندانیان صورت گرفت، یک زندانی کشته و سه مأمور امنیتی زخمی شدند.

گفته شده است که اکنون وضعیت تحت کنترل است و به گفتۀ عباسی، عملیات جست‌وجو و بازداشت دیگر زندانیان فراری ادامه دارد.

مقام‌های فلسطین: نیروهای اسرائیل ۲۷ نفر را کشتند؛ اسرائیل: تنها در نزدیکی افراد مشکوک تیراندازی شده

ادامۀ حملات اسرائیل بر غزه (عکس آرشیف)
ادامۀ حملات اسرائیل بر غزه (عکس آرشیف)

مقام‌های صحی فلسطین و شاهدان عینی می‌گویند که نیروهای اسرائیل به روز سه‌شنبه هنگامی که مردم به‌سوی یک محل توزیع کمک در رفح می‌رفتند، بر آن‌ها آتش گشودند و دست‌کم ۲۷ نفر را کشتند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این سومین رویداد از این نوع در سه روز گذشته است.

اردوی اسرائیل گفته است، تنها بر نزدیکی چند فرد مظنون شلیک کرده است.

به گفته اش، این افراد مظنون از مسیر تعیین‌شده منحرف و به نیروهای اسرائیلی نزدیک شده و به تیراندازی اخطاریه توجه نکردند.

این تیراندازی‌های تقریباً روزانه پس از آن آغاز شد که یک بنیاد مورد حمایت اسرائیل و ایالات متحده مراکز توزیع کمک را در مناطق تحت کنترل نظامی اسرائیل ایجاد کرد؛ سیستمی که به گفته آن‌ها برای دور زدن حماس طراحی شده است. ایالات متحده و اتحادیه اروپا حماس را به عنوان گروه تروریستی می‌شناسند.

اردوی اسرائیل گفته که گزارش‌های مربوط به تلفات روز سه‌شنبه را بررسی می‌کند.

به شهروندان آسترالیا توصیه شده که از سفر به افغانستان بپرهیزند

وزارت امور خارجه و تجارت آسترالیا به تمامی شهروندان این کشور توصیه کرده است که از مسافرت به افغانستان بپرهیزند.

این وزارت به روز سه‌شنبه، ۱۳ جوزا با پخش خبرنامه‌ای گفته است که به دلیل وضعیت امنیتی به شدت خطرناک و تهدید بلند تروریزم و آدم‌ربایی در سراسر افغانستان بشمول کابل، شهروندان آسترالیا به افغانستان سفر نکنند.

هرچند حکومت طالبان نگرانی‌ها در مورد ناامنی و خطر تروریزم را رد می‌کند، پیش از این برخی کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده و بریتانیا نیز از شهروندان شان خواسته‌اند که به افغانستان سفر نکنند.

زلزله‌ای به قدرت ۵.۸ ریشتر جنوب غربی ترکیه را تکان داد

ترکیه-زلزله(آرشیف)
ترکیه-زلزله(آرشیف)

زلزله‌ای به قدرت ۵.۸ ریشتر صبح امروز منطقه مرماریس در جنوب غربی ترکیه را تکان داد.

علی یرلی‌کایا، وزیر داخلۀ ترکیه، در رسانه‌های اجتماعی نوشته که یک دختر ۱۴ ساله در این زلزله جان خود را از دست داده، به گفتۀ وزیر داخلۀ ترکیه او از ترس زلزله سکته کرده است.

تلویزیون (ای‌بی‌سی) گزارش داد که حداقل هفت تن در اثر زلزله زخمی شده‌اند و بسیاری از آنها از ترس زلزله از کلکین‌ها و مناطق کم‌ارتفاع خودرا به پایین انداخته‌اند.

سه عسکر اسرائیلی در شمال نوار غزه کشته شدند

نوار غزه(آرشیف)
نوار غزه(آرشیف)

اردوی اسرائیل روز دوشنبه(دوم جون) اعلام کرد که سه عسکر آن در شمال نوار غزه کشته شده‌اند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، تعداد عساکر کشته‌شدۀ اسرائیلی در جنگ غزه به ۴۲۴ تن رسیده است.

اسرائیل این حمله را در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، پس از آن آغاز کرد که حماس، گروهی که از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیه اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده، ۱۲۰۰ تن را در داخل قلمرو اسرائیل کشت و صدها تن دیگر را به گروگان گرفت.

جرمنی امیدوارست تا اروپا موافقت کند که شماری از پناهجویان رد شده به کشور ثالث فرستاده شوند

آرشیف
آرشیف

وزیر امور داخلۀ جرمنی می‌گوید، امیدوارست که اتحادیه اروپا موافقت کند پناهجویان رد شده‌ای که نمی‌توانند به کشور خود بازگردند، به کشور ثالث در نزدیک کشور مبدا آن فرستاده شوند.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه(دوم جون) گزارش داد که الکساندر دوبریندت، وزیر امور داخلۀ جرمنی، گفته که سیاست اخراج مهاجرین به کشور ثالث تنها در صورتی می‌تواند مؤثر باشد که این پیشنهاد از سوی همۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا پذیرفته شود.

فردریش میرز، صدراعظم جرمنی، در جریان مبارزات انتخاباتی قبل از انتخابات در فبروری در برابر مردم خود تعهد کرد که به محض به قدرت رسیدن، برای کاهش تعداد پناهندگان تلاش خواهد کرد.

تا هنوز هیچ کشور ثالثی که مایل به پذیرش پناهجویان باشد، مشخص نشده است.

اوکراین و روسیه با تبادل گستردۀ زندانیان موافقت کردند

آرشیف
آرشیف

نمایندگان اوکراین و روسیه در جریان دور دوم مذاکرات مستقیم صلح که روز شنبه(دوم جون) در ترکیه صورت گرفت و اندکی بیش از یک ساعت طول کشید، با تبادل گستردۀ زندانیان موافقت کردند، اما در این دور مذاکرات، توافق دیگری حاصل نشد.

این دور مذاکرات در حالی انجام شد که حملات هوایی هر دو طرف، ادامه دارد.

اونچو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه، پس از مذاکرات دوم جون در قصر چراغان در کنار تنگه بسفر در استانبول گفت که نشست تمام شد و پایان منفی نداشت.

پیش از این نشست، کارشناسان گفته بودند که به نظر می‌رسد هر دو طرف هنوز از هم فاصله زیاد دارند و احتمال دستیابی به موفقیت در زمینۀ آتش‌بس بسیار کم یا صفر است.

وزارت امور خارجه امریکا اعلام کرده که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور، در اول جون در تماس تلیفونی با سرگئی لاوروف همتای روسی خود، درخواست دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا را در زمینۀ ادامۀ مذاکرات مستقیم برای"دستیابی به صلح پایدار" تکرار کرده است.

اوکراین می‌گوید که ده‌ها طیارۀ بمب‌افکن روسی را در سراسر روسیه هدف قرار داده است

آرشیف
آرشیف

اوکراین می‌گوید که ده‌ها طیارۀ بمب‌افکن دوربرد را در سراسر روسیه توسط طیارات بی پیلوت که در صندوق‌های چوبی توسط لاری ها به داخل آن کشور قاچاق شده بودند، هدف قرار داده است.

مقامات ادارۀ استخبارات اوکراین(SBU) که از افشای نام های آنها خودداری شده، در گفتگو با بخش اوکراینی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، ادعا کردند که احتمال دارد تا ۴۰ بمب‌افکن روسی در نتیجۀ حمله ۱ جون مورد اصابت قرار گرفته باشد.

ادارۀ استخبارات اوکراین(SBU) بعداً در اعلامیه ای ادعا کرد که در این حملات ۳۴ درصد"طیارات حامل راکت های ستراتیژیک کروز، در میدان های اصلی فدراسیون روسیه" مورد هدف قرار گرفته‌اند و خسارات وارده در مجموع حدود ۷ میلیارد دالر بوده، همچنین ادعا شده که بیش از ۴۰ طیارۀ روسی از جمله بمب‌افکن‌های تو -۹۵ و تو-۲۲ ام ۳ از بین رفته‌اند.

در همین حال، قوماندنی نیرو های زمینی اوکراین اعلام کرده که یک راکت روسی شبانگاه بر یک پایگاه آموزشی اصابت کرد، حداقل ۱۲ عسکر را کشت و ده‌ها تن دیگر را زخمی کرد.

این حملات توسط هر دو طرف در حالی صورت گرفته است که مذاکره‌کنندگان کیف و مسکو در دور دوم مذاکرات صلح در ۲ جون در استانبول، با تبادل گستردۀ زندانیان موافقت کردند.

ایران از بررسی موضع امریکا درباره تحریم‌ها برای دستیابی به توافق هسته‌ای خبر داد

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، آرشیف
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، آرشیف

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران دوشنبه ۱۲ جوزا گفت که تهران باید ببیند که آیا موقف ایالات متحده در مورد تحریم‌ها تغییر کرده یا خیر که به گفته او تا هنوز شاهد آن نبوده اند.

براساس خبرگزاری رویترز، بقایی گفته است که ایالات متحده باید واضح باشد که چگونه تحریم‌ها برداشته خواهند شد تا تضمین شود که تجارب گذشته تکرار نخواهند شد.

این در حالیست که وال ستریت ژورنال ناوقت یکشنبه خبر داد که کارولین لویت سخنگوی قصر سفید هفته گذشته با ارسال نامۀ به مقام‌های ارشد شورای امنیت ملی، وزارت خزانه داری و وزارت خارجه امریکا، خواهان توقف تمامی فعالیت های تحریمی جدید علیه ایران شد.

پیش از این قصر سفید گفت که پذیرش پشنهاد امریکا در مورد توافقنامه هسته‌ای به نفع ایران است.

مذاکرات میان دو طرف در مورد رسیدن به یک توافقنامه هسته‌ای جدید از ماه حمل آغاز شده است و دور پنجم این مذاکرات در ۲ جوزا در شهر روم برگزار شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG