لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۴۲

وزارت فواید عامه افغانستان تلاش دارد، فساد اداری را برطرف کند


انجنیر نجیب الله اوژن وزیر فواید عامه
انجنیر نجیب الله اوژن وزیر فواید عامه
مقام های وزارت فواید عامه افغانستان می گویند که با تمام توان تلاش می کنند تا فساد اداری و نارسایی ها در پروژه های زیربنایی این وزارت را، برطرف کنند.

انجنیر نجیب الله اوژن وزیر فواید عامه به روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که برای حل مشکلات جاری در این وزارت، کار خواهند کرد.

وی این موضوع را حین یک قرارداد تدابیری با کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری بیان کرد.

آقای اوژن می گوید که آنها در تطبیق قوانین تدارکاتی نیز موفق نبوده اند و در این بخش با مشکلاتی روبرو اند.

« قرار داد را می گیرد و با دست دو و سه با قرار دادی های دیگر می سپارد و نتیجه اش این بوده که تا امروز ما در همچو یک حالت سرک های افغانستان قرار داریم. در یک وزارت خانه 5 وزیر مقرر کنید، برای هر بخش یک وزیر تعیین کنید، اما تا وقتی که پلان های منظم تخنیکی نداشته باشیم، ما نمی توانیم که صد درصد بودجه تان را تطبیق کنیم.
ما طرح داریم که باید فلان سرک را بسازیم اما بودجه برایش وجود ندارد، در جای بودجه داریم اما برای آن پلانی نداریم، اینها معضلات اساسی است که بر سر راه تطبیق برنامه های وزارت قرار دارد. »


آقای آوژن همچنان می گوید که آنها در انتخاب قراردادی ها هم مشکل دارند. وی ارگان های جواز دهنده به قراردادی ها را متهم به کم توجهی در اعطای جواز کار می کند.

به گفتهء وی تا هنگامی که از شرکت های قراردادی بررسی های لازم صورت نگیرد، هیچ گاهی وضعیت برنامه های زیربنایی در کشور بهبود نخواهد یافت.

در عین حال سیما غنی رییس دارالانشاء کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری می گوید که آنها در شش مورد پلان تدابیری را برای پیشبرد برنامه های زیربنایی در کشور به این وزارت، پیشنهاد کرده اند.

وی ازعلاقه مندی وزارت فواید، عامه در خصوص تلاش برای مبارزه با فساد اداری در این وزارت، قدردانی کرد.

« پروژه های زیربنایی برای مملکت ما بسیار اهمیت دارند و به گونه که باید در 11 سال گذشته خدمات را در این عرصه پیشکش می کردیم نتوانستیم.
قراردادها از لحاظ مسایل فساد اداری یک بخش بسیار عمده را تشکیل می دهند و این قراردادها در همه ساحات زیاد هستند و بخصوص در همچو پروژه های این سکتور.
یکی از پیشنهادات ما اینست که قرارداد ها چاپ و نشر شود، در آن صورت مردم مطلع می شوند که شرایط و اقلام قرار داد چی بوده است. »


خانم غنی همچنان می گوید که پروژه های زیربنایی در کشور یک سکتور حیاتی برای افغانستان بوده و باید این پروگرام ها بیشتراز پیش مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند.

این بار نخست نیست که کمیته مستقل نظارت و مبارزه با فساد اداری پیشنهاداتی را برای کاهش فساد در وزارت فواید عامه به مسوولان این وزارت پیشکش می کند، سال پیش نیز پیشنهادات از سوی این کمیته به وزارت فواید عامه ارایه شد.

قبلاً مسوولان این وزارت گفته بودند که تعدادی از قراردادی ها را که نه توانسته اند کارهای خود را مطابق به قرارداد عقد شده با این وزارت به پیش ببرند، به لوی څارنوالی معرفی کرده اند.

مردم همواره انتقاد کرده اند که بسیاری از سرک ها و دیگر پروژه های زیربنایی که در گوشه و کنار کشور ساخته شده اند، پیش از موعد آن، دوباره تخریب شده اند.

اما مسوولان این وزارت تعهد کرده اند که جلو همچو یک نارسایی را خواهند گرفت.


جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG