لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۲۴

فعالیت های گروه های مسلح، چرا افزایش یافته است؟


شماری از روزنامه های چاپ امروز کابل در کنار موضوعات دیگر، روی افزایش گروه های مسلح خارجی در افغانستان، تبصره نموده اند.


محور
روزنامه مستقل محور نوشته، گروه های مسلح خارجی در لوگر مشغول فعالیت برضد دولت هستند.

روزنامه به نقل از مقامات محلی لوگر نوشته، در جمع این گروه های مسلح غیر مسوول، اتباع عربستان، چیچنیا و پاکستان شامل اند.


ملی باور
روزنامه غیر دولتی ملی باور نیز با اشاره به همین مطلب، در صفحه نخست اش گزارشی را در مورد کشته شدن 25 شورشی خارجی در نتیجه یک عملیات تصفیوی نظامیان افغان، در ولسوالی گیرو غزنی به نشر رسانیده است.

این روزنامه نیز به نقل از والی غزنی نوشته، شورشیان کشته شده پاکستانی ها، چیچینی ها و عرب ها هستند. به نوشته روزنامه والی غزنی گفته است، فعالیت جنگجویان خارجی در چوکات گروه های مسلح غیرمسوول، در این اواخر ولایت غزنی را نا امن ساخته است.

در سرمقاله این روزنامه پرسشی مطرح شده که چرا فعالیت جنگجویان خارجی در افغانستان افزایش یافته است؟ در ادامه این مطلب آمده است، حکومت باید این موضوع را با متحدان بین المللی افغانستان در میان بگذارد و آن مقدار پولی را که جامعه جهانی، به هدف جلوگیری از فعالیت این گروها در افغانستان به مصرف می رساند، در تجهیز نظامیان افغان مصرف کند.


سرنوشت
روزنامه سرنوشت در سرمقاله اش تحت عنوان: (اوج مداخلات کشور های همسایه) نوشته، در حال حاضر مردم افغانستان با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می کنند.

به عقیده نویسنده، هجوم سیل اسای جنجگویان خارجی مخالف دولت در افغانستان، تجاوز بر سرحدات افغانستان از سوی کشور های همسایه، افزایش میزان بیکاری و سایر مشکلات، افغان ها را نسبت به آینده شان نگران ساخته است.

به اساس معلومات این روزنامه، شورشیان خارجی که در افغانستان برضد دولت فعالیت می کنند، در جاده های عام ماین گزاری می کنند، محلات کار و فعالیت مردم ملکی را به میدان جنگ مبدل ساخته اند و به خانه های مردم داخل شده، از آنان به روز سلاح نان می خواهند.


خدمتگار
روزنامه غیردولتی خدمتگار، در سرمقاله اش به دو عامل عمده افزایش حضور شورشیان خارجی در افغانستان اشاره نموده. روزنامه خروج نیروهای خارجی از افغانستان در پایان سال 2014 و ارتباط طالبان مسلح با پاکستان را از عوامل عمده حضور شورشیان خارجی در کشور عنوان نموده است.

روزنامه به طالبان افغانی پیشنهاد می کند که با درنظرداشت واقعیت های کشور، بر پلان های جنگی شان یک بار دیگر غور نمایند.

به باور نویسنده، طالبان باید به جان هموطنان شان اهمیت بدهند و به جای جنگ از راه های صلح آمیز در پی دستیابی به اهداف شان باشند زیرا صلح هیچگاه ندامت در پی ندارد.


ترتیب: فرخنده احمدی
XS
SM
MD
LG