لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۶

کوبیش: بگذارید افغانها در فضای امن عبادت شان را انجام دهند


یان کوبش نمایندهء خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان
یان کوبش نمایندهء خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان
نمایندهء خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان از طرف های درگیر جنگ در این کشور خواسته تا بگذارند مردم در ماه رمضان عبادات شان را در فضای صلح انجام دهند.

نمایندهء خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان در حالی از طرف های درگیر خواهان احترام به عبادات مردم در ماه رمضا شده که در این اواخر در برخی از ولایات کشور نا امنی ها افزایش یافته است.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما با پخش اعلامیهء به نقل از یان کوبش ماه رمضان را برای مردم این کشور تبریک گفته است.

نظیف الله سالارزی سخنگوی یوناما در مورد پیام سازمان ملل متحد برای طرف های درگیر جنگ در افغانستان به رادیو آزادی گفت:

« خانواده سازمان ملل متحد در افغانستان فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به تمام مردم افغانستان تبریک می گوید و از تمام طرف های درگیر جنگ می خواهد که به تقدس ماه مبارک رمضان احترام قایل شوند و بگذارند که خانواده های افغان در جریان این ماه به امن و آرامش به عبادات خود ادامه دهند.»

ماه مبارک رمضان در حالی فرا رسیده است که به اساس گزارش ها، نا امنی ها در بسیاری از مناطق کشور افزایش یافته است.


در چند ماه گذشته کابل تقریباً در هر هفته شاهد حملات انتحاری بوده و گزارش های از ولایات نیز در این خصوص به نشر رسیده است.

به اساس گزارش ها، در این حملات ده غیر نظامی کشته و زخمی شده اند.

در سال های گذشته نیز به مناسبت فراه رسیدن ماه مبارک رمضان از جناح های درگیر خواسته شده بود تا از خشونت دست بردارند اما کسی آن را عملی نکرد.

از سوی دیگر رییس جمهور کرزی فرمانی را در خصوص عفو و تخفیف مدت حبس یک تعداد از زندانیان به مناسبت ماه مبارک رمضان صادر کرده است.

به اساس این فرمان، کسانی مورد عفو قرار می گیرند که تا پنج سال حبس محکوم به مجازات شده باشد اما به شرط که فرد مذکور به جرم دست داشتن در انفجار، ترور، تخریب تاسیسات، ماین گذاری و اختطاف مجازات نشده باشد.

از سوی دیگر هیات اداری مشرانو جرگه نیز از جناح های درگیر جنگ در افغانستان خواسته است تا در ماه رمضان از خشونت و درگیری دست بکشند.

محمد علم ایزد یار معاون اول این جرگه به رادیو آزادی گفت:

« من به عنوان نماینده مردم از هر دو طرف جنگ می خواهم که در روز های مبارک ماه رمضان که ماه اطاعت و عبادت است، از جنگ دست بکشند و به صلح رو بیاورند.»

اخیراً ایجاد دفتر طالبان در قطر امیدواری های را برای شماری از افغان ها در خصوص تامین صلح در کشور ایجاد کرده است.

اما تاکنون به دلیل موجودیت برخی اختلافات، گفتگو در خصوص مسایل صلح با طالبان در این دفتر آغاز نشده و این مساله سبب نگرانی مردم شده است.

جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG