لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۶ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۰

دو دختر جوان در سرپل دست به خود کشی زدند


در دو رویداد جداگانه در سرپل، دو دختر به سن های 18 و 21 ساله با خوردن مرگ موش به زندگی شان پایان دادند.

این دختران رحیمه و سهیلا نام دارند. رحیمه در قریه کوترمهء ولسوالی صیاد به علت خشونت های فامیلی دست به خوردن مرگ موش زده، خود را از بین برده است.

رییس امور زنان سرپل علت خود کشی رحیمه را ازدواج اجباری خوانده می گوید، شوهر رحیمه نظر به سن و سال وی، بزرگ تر بوده و از سوی دیگر توسط انباقش نیز همیشه مورد خشونت قرار گرفته است.

نسیمه آرزو رییس امور زنان سرپل در مورد گفت:

« این دختر قرار که ما معلومات گرفتیم سن او 21 ساله بود، فکر می کنیم که یک سال پیش با یک مرد زن دار عروسی کرده و بچه های جوان شوهرش نیز هم سن و سال همین خانم بوده و این ازدواج اجباری بوده است.»

رویداد دیگر نیز هم مانند است. سهیلا که 18 سال سن داشت و در مرکز سرپل زندگی می کرد، بخاطر خشونت های خانوادگی و ازدواج اجباری دست به خود کشی زده است.

سهیلا نیز با خوردن مرگ موش به زندگی اش پایان داد.

باز هم رییس امور زنان سرپل در مورد می گوید:

« این دختر خانه و این هم از ولسوالی صیاد بوده که دست به خود کشی زده است، مرگ موش را خورده که دلیل آن هم خشونت های خانوادگی در بین خود شان بوده، پدر این دختر می خواست با پول گزاف به یک مرد محسن اجباراً وی را نامزد بسازد.»

چندی قبل نیز دو دختر دیگر در سرپل با خوردن مرگ موش می خواستند دست به خود کشی بزنند، اما نجات داده شدند. و در رویداد دیگر دختر 17 ساله در قریه بیش باغ شهر سرپل با خوردن مرگ موش خود را کشت و دو دختر دیگر از ولسوالی بلخاب، بعد از انتقال به شفاخانه توسط داکتران نجات داده شد.

مسوولان سازمان حقوق بشر در شمال می گویند، در بیشتر موارد علت خودکشی دختران در سرپل ازدواج های اجباری بوده است.

گزارشگر: محمد عالم رحمانیار
XS
SM
MD
LG