لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۷

جان کری راهی کرانهء غربی شده است


جان کری وزیر خارجهء امریکا
جان کری وزیر خارجهء امریکا
قرار بود که جان کری وزیر خارجه امریکا به روز جمعه با محمود عباس رییس حکومت خود گردان فلسطین بیبیند تا پلان صلح شرق میانه را نجات بدهد.

یک مقام فلسطینی این موضوع را بعد از دوبار ملاقات روز جمعه جان کری با صایب عریقات رییس هیات مذاکره کننده فلسطینی در اقامت گاهش در امان پایتخت اردن بیان داشت.

یک مقام بلند پایه وزارت خارجه امریکا این گزارش را نیز تایید نمود که وزیر خارجه امریکا بعد از ظهر روز جمعه به رام الله می رود تا با محمود عباس مذاکره نماید. این دیپلوماسی رفت و برگشت بعد از آن صورت می گیرد که رهبری فلسطینی در رام الله چهارچوب پیشنهادی از سرگیری مذاکرات با اسراییل را که از سه سال به این طرف در حال تعلیق قرار دارد، رد نمود.

یک مقام فلسطینی که از گفتن نامش خود داری نمود به آژانس خبری فرانس پرس گفته است، صایب عریقات به جان کری خواهد گفت، فلسطینی ها فکر می کنند که بدون یک اساس روشن روی سرحدات سال 1967 و بدون یک موضع روشن در مورد متوقف ساختن ساختمان های مسکونی و رهایی زندانیان فلسطینی که توسط اسراییل نگهداری می شوند، مذاکره وجود نخواهد داشت.

مقام ها در وزارت خارجه امریکا گفتند، مذاکرات اول کری و عریقات 45 دقیقه طول کشید، اما کری و عریقات بار دیگر با هم مذاکره کردند که بیش از یک ساعت ادامه داشت. اما بزودی بعد از شکست مذاکرات دوم میان کری و عریقات، یک مقام فلسطینی به آژانس گفت، وزیر خارجه امریکا به ساعت سه بجه بعد از ظهر امروز جمعه توسط هلیکوپتر اردنی به غرض ملاقات محمود عباس به کرانه غربی می رود.

عقب نشینی از پلان صلح جان کری از سوی شورای انقلابی حاکم جنبش محمود عباس صورت گرفت و این شورا خواهان تغییر در پلان شدند.

از چندین دهه است که مذاکرات بخاطر رسیدن به یک راه حل نهایی میان جهان عرب و اسراییل به صورت کند آغاز و بعد قطع می گردد.

اما مذاکرات در ماه سپتامبر سال 2010 میلادی بعد از آن به طور کامل قطع گردید که اسراییل متوقف ساختن کار ساختمان منازل رهایشی را در قلمرو فلسطینی ها رد نمود.

یک مقام وزارت خارجه امریکا در یک اعلامیهء که بعد از نیم شب جمعه به نشر رسیده گفته است، بحث های جدی فلسطینی ها روی آغاز مذاکرات دوباره، مناسب و تشویق کننده بود.
XS
SM
MD
LG