لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۴

چرا بعضاً مسابقات ورزشی منجر به نزاع بین ورزشکاران میشود؟


ورزش فعالیت بدنی است که مردم به منظور صحت و سلامتی، شهرت، رقابت و تفریح و سرگرمی انجام می دهند.

مسابقات ورزشی در دنیا معمولآ به نام "مسابقات دوستانه" شناخته می شوند. در این مسابقات، بازیکنان هر دو طرف کوشش می کنند در عین رقابت با همدیگر روحیه دوستی و برادری را حفظ نموده و زمینه گسترش روابط را میان خود وکشور های شان فراهم کنند.

اما قسمی که در افغانستان دیده می شود در برخی از مسابقات جوانان ورزشکار یا از روی احساسات یا بُرد و باخت مسابقه به درگیری و تحقیر و دشنام دادن یکدیگر می پردازند و فضای خوب مسابقه را خراب ساخته و جار و جنجال ها بین هر دو طرف به وجود می آید.

احمد زبیر محصل پوهنځی علوم اجتماعی پوهنتون کابل می گوید: «مشکلاتی که در بین مسابقات رخ می دهد و در آخر منجر به نزاع بین ورزشکاران دو طرف می شود ناشی از کم توجهی ریفری مسابقه است.»

اماحمید الله یوسف زی کپتان تیم ملی فوتبال افغانستان می گوید: ورزش وسیله نزدیک ساختن افراد است که صلح و صممیت را به بار می آورد.

اما گاهی در مسابقات برخورد های صورت می گیرد چرا که ورزشکارانی که داخل میدان می شوند بعد از 20 دقیقه اول مسابقه خون گرم می شوند، اگر در مسابقه ورزشکاران یا تماشاچیان که تشویق می کنند چیزی بگویند عکس العمل نشان می دهند. اما اقای یوسف زی گفت، ورزشکاران باید در این طور حالات خود را کنترول کنند.

حشمت الله بارکزی عضو تیم ملی فوتبال افغانستان دسپلین را بهترین اخلاق ورزشی برای ورزشکاران می داند.

یکی دیگر از ورزشکاران محمد فیض عضو تیم ملی فوتبال افغانستان که در زیادتر مسابقات اشتراک کرده است می گوید: در مسابقات بُرد و باخت است وقتی باخت نباشد بُرد را کسی از آن خود کرده نمی تواند، اما با جنگ و دشنام دادن نمی شود که خود را قهرمان فکر کرد.

به گفته مسوولان ورزش، در اصول ورزش چیزی که مهم است و ورزشکار امتحان آن را می دهد اخلاق ورزشی است.

حمیدالله یوسف زی کپتان تیم ملی فوتبال افغانستان باز هم می گوید: اگر ورزش کاران متوجه نزاکت های ورزشی نشوند تیم مقابل از همین جنگ و جدال شان استفاده کرده و پیروزی را از آن خود می سازد.
*******

تخفیف در فیس موسسات تحصیلات عالی خصوصی از طریق معینیت امور جوانان:

تحصیلات عالی ستون فقرات رشد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک کشور را تشکیل می دهد و همان طوریکه در جریان استیم از چند سال به این سو در کنار نهاد های تحصیلات عالی دولتی تعداد از موسسات تحصیلات عالی و نیمه عالی خصوصی هم به فعالیت آغاز نموده اند.

این موسسات توجه زیادی محصلان را به خود جلب کرده است تا جوانانی که به پوهنتون دولتی راه پیدا نمی کنند تحصیلات شان را در این موسسات پیش ببرند.

ولی فیس ماهوار موسسات مختلف خصوصی متفاوت و گزاف است که عده ی از جوانان از پرداخت آن عاجز بوده و نمی توانند به تحصیلات عالی راه یابند.

اما معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات فرهنگ می گوید که به اساس قراردادی که با برخی از موسسات عالی خصوصی انجام داده اند .صدها جوان که در پوهنتون های دولتی راه نیافته اند و یا آن عده از جوانانی که دارای اقتصاد ضعیف هستند در پوهنتون های خصوصی با 50 الی 80 درصد تخفیف به آموزش در رشته های مختلف پرداخته اند .

وقتی به یکی دو موسسات تحصیلات عالی خصوصی سر زدیم با آن عده از جوانانی که از طریق معینیت امور جوانان تحصیلات شان را پیش می برند برخوردیم و آنها از پرداخت فیس با تخفیف راضی به نظر می رسیدند.

اما برخی دیگر جوانان که خواهان ادامه تحصیل با هزینهء کم پرداخت فیس، در موسسات تحصیلات عالی خصوصی بودند می گفتند که از شرایط جذب شاگردان از طریق معینیت امور جوانان با خبر نبودند به همین خاطر چند سال شده است که بخاطر بلند بودن فیس نتوانسته اند تحصیل کنند.

مسوولان معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ می گویند، زمینه های آموزشی و کاریابی را به جوانان در سراسر کشور فراهم کرده اند و در سال گذشته نیز برای هزاران تن از جوانان زمینه های آموزش های عالی و حرفه یی فراهم شده است.


ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده

please wait

No media source currently available

0:00 0:14:40 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG