لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۰۴

نکوهش از حملات بر اقلیت ها و عبادتگاه ها در پاکستان


حدود 500 عبادت کننده روز یکشنبه در کلیسای آل سنتس در پشاور جمع شده بودند. آن ها بعد از عبادت، برای گرفتن نان و دیگر مواد خوراکی در خارج از کلیسا تجمع نموده بودند که حملات انتحاری صورت گرفت.

دراین انفجارات بیش از هشتاد تن کشته و حدود صد تن دیگر زخمی شدند. این حمله، بزرگترین حمله بر عیسویان در تاریخ پاکستان دانسته می شود.

حدود سی تن از مفتی های شورای اتحاد در شهر لاهور گفته اند، حمله بر کلیسا در پشاور یک جرم و عمل پر از گناه است.

صاحب زاده حمید رضا رهبر این شورا در لاهور امروز (سه شنبه) این عمل را خلاف اصول اسلام دانسته، گفت، اسلام اجازه نمی دهد کسی به عبادتگاه اقلیت ها حمله کند.
«در اسلام و بشریت اجازه نیست که اقلیت های مذهبی و عبادتگاه ها با ظلم و بربریت مورد حمله قرار گیرد. 30 تن از علمای ما علیهء این حادثه فتوا صادر کرده و گفته اند، این عمل خلاف اسلام بوده و اسلام هرگز چنین اعمال را اجازه نمی دهد."

این فتوای شورای اتحاد سنی ها در پاکستان، از سوی گروه های دیگر مورد استقبال قرار گرفته است.

داکتر دوست محمد خان رییس مرکز مطالعات اسلامی شیخ زاهد در پوهنتون پشاور، از جملهء کسانی است که از این فتوای شورای اتحاد، استقبال می کند.
داکتر دوست محمد خان می گوید:
"چنین فتوا ها به مردم شعور می دهد، به آنها جرات می دهد، کسانیکه شعور مردم را بیدار کرده، میتوانند، باید علیهء چنین واقعات یکجا با ملت مانند دیواری شوند که هیچکس به آن ها ضرر رسانیده نتواند."

اسامبلهء ملی پاکستان نیز حملهء اخیر بر کلیسای آل سنتس پشاور را با نشر یک اعلامیه محکوم کره است. دراین اعلامیه از حکومت خواسته شده، امنیت عبادتگاه ها را تامین کند.

پیترز رشید کشیش کلیسای آل سنتس می گوید، بعد ازین حادثه مردم محل با وی ابراز همدردی نموده، وعده هرنوع کمک را دادند.
پیترز رشید می گوید:
مسلمان ها (براداران ما) با ما خیلی محبت می کنند. مسلمان ها با ما خیلی کمک کردند."
اما کشیش کلیسای آل سنتس این را نمی داند که آیا حکومت در آینده جلو چنین حملات را گرفته، خواهد توانست یا خیر؟

به نوشته روزنامهء گاردین چاپ بریتانیا، عیسویان حدود یک و نیم در صد نفوس پاکستان را تشکیل می دهند و تعدادشان به حدود سه میلیون تن می رسد.

پروفیسر محمد سلیم ملا امام یک مسجد که در نزدیک کلیسای آل سنتس پشاور قرار دارد می گوید، در هر نقطه جهان، حفاظت از اقلیت ها، وظیفه حکومت است.
پروفیسر محمد سلیم می گوید:
"یک فرد غیر مسلمان که در یک کشور اسلامی زنده گی می کند، قوانین آن کشور را اطاعت می کند و مالیه می پردازد، حکومت باید از جان و مال آن ها حفاظت کند. در اسلام خشونت در برابر انسان جرم پنداشته می شود و هر کسی که چنین عمل را انجام می دهد مجرم است، ما عمل وی را تقبیح می کنیم."

در پاکستان برعلاوه عیسویان، اقلیت شیعه هم بارها مورد حمله قرار گرفته است و مسوولیت این حملات را سنی ها به دوش گرفته اند.

در اوایل سال جاری، در اثر یک حملهء خونین بر شیعه ها در ایالت بلوچستان، بیش از هشتاد تن کشته شدند.
به نوشتهء روزنامهء گاردین چاپ بریتانیا، چنین حملات خونین، کار گروهای مختلف بنیادگرا در پاکستان دانسته می شود.

مسوولیت حملهء اخیر بر کلیسای پشاور را هم یک گروه تندرو که با تحریک طالبان پاکستان رابطه دارد، پذیرفته، گفته است، این حمله را در پاسخ به حملات طیاره های بی پیلوت امریکایی انجام داده اند.

روزنامهء گاردین می نویسد:
موضوع قابل تشویش این است که این گروهای تندرو، که هر حکومت پاکستان به آن ها اجازه فعالیت می دهد، در بحث های ملی تاثیر گذار اند.

مقامات امنیتی پاکستان می گویند، بعد از حملهء اخیر بر کلیسا آل سنتس در شهر پشاور، حکومت مذاکرات صلح با را طالبان معطل خواهد کرد.

یک مقام وزارت داخلهء پاکستان به آژانس خبری آلمان گفته است، چنان به نظر می رسد که آشتی با کسانی که چنین جرایم ضد انسانی را مرتکب می شوند، امکان ندارد.
XS
SM
MD
LG