لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۳۶

در جشنواره فلم های حقوق بشر افغانستان 15 فلم مستحق جایزه شناخته شدند


در دومین جشنواره فلم های حقوق بشر افغانستان پانزده فلم در بخش های بین المللی، ملی و بخش شاگردان به کته گوری های مختلف مستحق جایزه و تقدیر شناخته شدند.

مراسم توزیع جوایز برای برندگان این فلم ها با پارچه های موسیقی و نمایش همراه بود.

آخرین رییس جمهور نام فلم داستانی افغانی بود که توسط جمیل ژاله سینماگر افغان ساخته شده و برنده بهترین لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش فلم های داستانی شناخته شد.

کارگردان این فلم، می گوید این جایزه او را وا داشته است تا کار های بیشتر در بخش سینما انجام دهد:

« چیزی که من در این فلم گنجانیده بودم این بود که انتخابات 2014را به تصویر کشیده بودم از دیدگاه یک شخص خیلی عادی که خودم همین شخص هستم در یک شهر پر از رییس جمهور دنبال کسی هستند که او نامزد نیست بر عکس امروز که سرک ها را بند ساخته و از جاده ها می گذرند ولی بر عکس روزی میاید که این نفر تاج سراین ها می شود.»

دومین جشنواره فلم های حقوق بشر افغانستان به هدف نمایش فلم های حقوق بشری از سینما گران داخل و خارج از کشور برگزار شده و مدت شش روز ادامه داشت.

در این جشنواره داوران حدود هفتاد فلم را به بررسی گرفته و آن را ارزیابی کردند.

عتیق رحیمی یکی از داوران این جشن واره می گوید:

« واقعاً ما از کار های این بچه های جوان غافلگیر شدیم، هم از لحاظ موضوعی هم و هم از لحاظ معنی واقعاً کار های خارق العاده دیدیم یک امید بسیار زیاد خوب داریم برای آینده افغانستان.»

در این جشنواره بر علاوه فلم های افغانی، شماری از فلم های داستانی و مستند از کشور های امریکا، کانادا و ارمنستان نیز جوایز در بخش بین المللی را از آن خود کردند.

فلم های تقدیر شکسته از ساخته های رحمت الله حیدری و دیموکراسی سیاه، ساخته سید قاسم حسینی از فلم های مستند افغانی بودند که مورد تقدیر داوران این جشنواره قرار گرفتند.

این جشنواره از سوی نهاد بنام باشگاهء سینمای افغانستان به همکاری سفارت امریکا و برخی نهاد های داخلی و خارجی دیگر برگزار شده بود.

جرمی فولر نماینده سفارت امریکا در این مراسم از ادامه همکاری مشترک شان در خصوص راه اندازی این گونه برنامه ها با سینما گران افغان اطمینان داد:

« ایالات متحده امریکا همیشه همراه کسانی است که می خواهند به دیموکراسی و آزادی بیان ارج بگذارند و این فیستوال یک فرصت است برای کسانیکه می خواهند روی حقوق بشر و جوامع شان کار کنند.»

در مراسم توزیع جوایز به فلم سازان داخلی و خارجی تقدیر و جایزه های نقدی به سه بهترین بازیگر زن، یک بازیگر مرد و یک بازیگر کودک نیز توزیع گردید.

فلم های کاندید شده در این جشنواره بیشتر روی موضوعات حقوق بشری می چرخید.

نخستین جشنواره فلم های حقوق بشر در سال 1990 در ولایات کابل، بلخ و ایالت بنگلور هندوستان برگزار گردید.

برگزار کنندگان دومین جشنواره حقوق بشر افغانستان می گویند با توجه به نتایج این جشنواره ها، تلاش می کنند سالانه یک بار این جشنواره را راه اندازی کرده و با استفاده از این جشنواره ها هنرمندان عرصه سینما را مورد تقدیر قرار دهند.

جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG