لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۲۰

جان کری برای بحث روی قرارداد امنیتی با افغانستان، وارد کابل شد


جان کری وزیر خارجه امریکا
جان کری وزیر خارجه امریکا
جان کری وزیر خارجه امریکا روز جمعه به هدف بحث با رییس جمهور کرزی روی امضای قرارداد امنیتی میان افغانستان و ایالات متحده امریکا به کابل آمد .

این مسافرت قبل از ختم ضرب الاجل تعیین شده برای امضای این سند انجام می شود .

این سفر از قبل اعلام نا شده یی آقای کری در حالی است که گفتگو ها روی توافقنامه دو جانبه امنیتی به سبب مسایل مربوط به حاکمیت ملی افغانستان نهایی نشده اند .

ایالات متحده امریکا می خواهد، قرار داد امنیتی با افغانستان در ماه جاری میلادی به امضا برسد، اما تاکید حامد کرزی روی شرایط این کشور مانع پیشرفت مذاکرات در این مورد شده است .

اما رییس جمهور کرزی دوشنبه گذشته به خبرنگاران در کابل گفت، گفتگو ها در مورد امضای قراد داد امنیتی با امریکا به مرحلهء حساس رسیده است .

او گفت که تصمیم نهایی در این مورد ارتباط به مردم افغانستان می گیرد و به همین منظور لویه جرگه راه اندازی خواهد شد .

رییس جمهور افغانستان روز چهارشنبه یک کمیته و یک کمسیون را توظیف کرد تا آماده گی های لازم امنیتی و تخنیکی را به هدف برگزاری لویه جرگه مشورتی در کابل روی دست گیرند .

حکومت افغانستان پافشاری دارد که پیش از به امضا رسیدن سند امنیتی، امریکا باید در مورد تامین ثبات در افغانستان، رعایت حاکمیت ملی این کشور و ادامه کمک های مالی و مساعدت در بخش تقویت و تجهیز نیرو های افغان ضمانت دهد.

در این حال مقام های امریکایی که جان کری را در سفر به افغانستان همراهی می کنند می گویند که ایالات متحده باور دارد که ضرب الاجل 31 اکتوبر برای امضای این سند امکان پذیر و پسندیده است ، در غیر آن مشکلاتی گسترده یی به وجود خواهد آمد .

مقام های ایالات متحده می گویند که اگر موافقت نامه یی امنیتی امضا نشود ، هیچ سرباز امریکایی پس از سال 2014 در افغانستان باقی نخواهند ماند .
XS
SM
MD
LG