لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۰۲

مخالفان: حکومت اوکراین استعفا دهد و انتخابات برگزار شود


مخالفان در اوکراين خواستار استعفا دولت و برگزاری پیش از وقت انتخابات شدند. معترضان اوکراينی همچنين گفته ‌اند که اعتصاب سراسری خواهند کرد.

در میان اعتراض علیه حکومت اوکراین به خاطر رد امضاء قرارداد همکاری با اروپا، اپوزسیون این کشور خواهان برگزاری انتخابات قبل از وقت شدند.

ارسینی یاتسی نوک رهبر جناح اپوزسیون بنام بتکیوشاچینا یا (پدروطن) گفت، آمادگی ها برای اعتصاب سراسری گرفته شده و مرکز مقاومت ملی ایجاد می گردد:

« حکومت سرنگون و رییس جمهور بی صلاحیت می شود. این کار ساده و آسان نبوده، راه پر خم و پیچ است. ولی ما به حیث یک اپوزسیون واحد برای مبارزه به خاطر آزادی و حق هر یک از اتباع این کشور مصمم هستیم. ما از دوستان غربی خود می خواهیم که تنها حرف نگویند و اعلامیه صادر نکنند زمان، زمان عمل است.»

یاتسی نوک زمانی این مطلب را بیان کرد که در نتیجه مظاهرات دیروز در این کشور، تعدادی زخمی شدند.

وزارت امور داخله اوکراین می گوید، 35 معترض را که در برابر پولیس مقاومت می کردند، دستگیر و ساعت بعد همهء آنها را دوباره رها کرد.

این در حالیست که هزاران اعتراض کننده در شهر کیف در مقابل یک کلیسا زمانی جمع شدند که پولیس به هدف متفرق ساختن آنها با استفاده از دنده های چوبی به لت و کوب شان پرداخت.

مظاهره کنند گان علیه حکومت شعار می دادند.
ایوان یک محصل اوکراینی وضعیت حمله پولیس بر تظاهر کنندگان را چنین بیان کرد:

« از سوی ما کدام انگیزه و تحریکی وجود نداشت. پولیس ها آمدند و بر مردم حمله کردند، آنها را لت و کوب کردند. یک افسر پولیس که ممکن قوماندان آنها بود، بالای دیگران فریاد کشیده گفت چه می کنید؟ شما نباید ظلم کنید. اما پولیس ها خیلی ظالمانه عمل کردند. آنها زنان را به روی زمین کش کرده می بردند.»

در این میان یولیه تیموشینکو صدراعظم سابق اوکراین که در حال حاضر در زندان است، از مخالفین حکومت خواست تا در راه اندازی مظاهرات که امروز( یکشنبه ) پلان شده، اشتراک کرده و تا زمانی این اعتراضات را ادامه دهند که رییس جمهور ویکتور یانکویچ به طور صلح آمیز مجبور به استعفی شود.

سفارت ایالات متحدهء امریکا در کیف در یک اعلامیهء گفته است که امریکا از حکومت اوکراین می خواهد که به حقوق مدنی جامعه و اصول آزادی بیان احترام بگذارد و این اصل ارزش های دیموکراتیک اند که بنیاد همکاری های ستراتیژیک امریکا را با اوکراین تشکیل می دهد.

چند روز قبل زمانی که ویکتور یانکویچ رییس جمهور اوکراین امضاء قرارداد تجارتی را با اتحادیه اروپا رد کرد، اعتراضات بر ضد حکومت او آغاز شد و مظاهرات دیروز هم سلسلهء از آن اعتراضات بود.
XS
SM
MD
LG