لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۲۹

حکومت افغانستان پالیسی ملی را برای بیجاشده های داخلی اعلام کرد


وزیر مهاجرین و عودت کننده گان افغانستان ابراز اطمینان نموده گفت در صورت که پالیسی ترتیب شده در مورد رسیده گی به مشکلات بی جا شده های داخلی به درستی عملی شود تا چند دیگر هیچ بی جا شده داخلی در این کشور وجود نخواهد داشت.

جماهیر انوری گفت که در این پالیسی مسوولیت هر اداره جهت حل مشکلات بی جا شده ها مشخص شده است.

آقای انوری به روز سه شنبه به هنگام اعلام پالیسی یاد شده در کابل از ادارات و نهاد های مربوط خواست که مسوولیت های شان را در راستای تطبیق این پالیسی به درستی انجام بدهند.

وی به ادامه گفت:

« در این پالیسی در ارتباط به نحوه یی اقدامات برای جلوگیری از بی جا شده گی شناسایی، توزیع مساعدت ها، تامین حقوق بشری بی جا شده ها، عودت آنها به مناطق اصلی شان، دریافت راه حل های دایمی و سایر موضوعات مرتبط به بی جا شده ها رهنمایی و راهکار ها صورت گرفته است.
من منحیث وزیر امور مهاجرین و عودت کننده ها وعده می دهم که هرگاه مطابق به این پالیسی عمل گردد تا پنج سال دیگر بیجا شده گی باقی نخواهد ماند. »


به اساس گزارش ها در حال حاضر حدود شش صد و سی و یک هزار بی جا شده داخلی در افغانستان موجود اند که برخی از آنها شب و روز را در شرایط دشوار سپری می کنند.

وزیر مهاجرین و عودت کننده های افغانستان از نهاد های کمک کننده نیز خواست که در زمینه اجرای این پالسی حکومت افغانستان را همکاری کنند.

در همین حال مارک بودین معاون نماینده خاص سازمان ملل متحد در افغانستان با استقبال از تهیه پالیسی در زمینه رسیده گی به مشکلات بی جا شده های داخلی در این کشور از همکاری این سازمان در بخش تطبیق این پالیسی اطمینان داد:

« این یک نشانه قوی از تعهد در زمینه خاتمه دادن به بی جا شدن است. مشکلات در راستای تطبیق این پالیسی به تعهد دوامدار و اراده سیاسی نیاز دارد. من یک بار دیگر تعهد می کنم که سازمان ملل متحد کمک های خود را افزایش می دهد تا شما به این هدف نایل شوید. »

آقای بودین علاوه کرد که با تطبیق این پالیسی نظریات بی جا شده های داخلی در افغانستان نیز پرسیده شود و به اساس نظریات آنها اقدام صورت گیرد.

از سوی دیگر برخی از بی جا شده های داخلی در افغانستان ترتیب این پالیسی را در زمینه حل مشکلات شان موثر دانسته و از حکومت این کشور می خواهند که در تطبیق آن گام های جدی بر دارد.

نا امنی، بی کاری و حوادث طبیعی از علت های اصلی بی جا شدن خانواده ها در افغانستان خوانده می شود.

به باور آگاهان در صورت که دامنه نا امنی ها از این کشور برچیده شود و در قسمت اشتغال زایی هم اقدامات موثر روی دست گرفته شود مشکل بی جا شدن خانواده ها از مناطق اصلی شان از میان برداشته خواهد شد.


ستار فروغ
XS
SM
MD
LG