لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۹ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۲۲

بیش از 200 مورد شکایت انتخاباتی بطور علنی به بررسی گرفته شد


بیش از 200 مورد شکایات انتخاباتی از ولایات ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان، پکتیا، پکتیکا، خوست، سمنگان، بلخ، جوزجان، سرپل و فاریاب از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان به طور علنی بررسی گردید.

مسوولان این کمیسیون به روز چهار شنبه این شکایات را در پنجمین نشست علنی شکایات انتخاباتی در حضور نماینده های نامزدان ریاست جمهوری، نماینده های جامعه مدنی و رسانه ها بطور علنی بررسی کردند.

شماری از نماینده های نامزدان ریاست جمهوری یکبار دیگر کمیسیون شکایات انتخاباتی را متهم به عدم رسیده گی مناسبت به دوسیه هایشان کردند.

زلگی سجاد نماینده عبدالله و سید حبیب هاشمی نماینده اشرف غنی احمد زی در این مورد گفتند:

" شکایت کردیم نه ابلاغ آن آمد ولی امروز ما پیدا کردیم بلاخره که انتظار داشتیم که در این جلسه آن شکایات برسد اما نرسید.
شکایات ما گم شد چی شد، اینهم سی دی های که ما شکایت کرده بودیم اما متاسفانه پیگری نشد. "


آنها همچنان گفتند که کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی افغانستان و دفاتر ساحوی آن در ولایات در نحوه رسیده گی به شکایات آنها برخورد دوگانه می نمایند.

این نماینده ها همچنان گفتند، اسنادی که از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان ارایه می گردد موثق نبوده و تصاویر که به حیث سند پیشکش می شوند مغشوش اند.

وادار شدن مردم از سوی زورمندان بخاطر دادن رای به یک نامزد مشخص، پر شدن صندوق ها به نفع برخی از نامزدان مشخص، لت و کوب و تهدید کارمندان کمیسیون انتخابات از سوی طرفداران برخی از نامزدان از جمله شکایاتی اند که در کمیسیون شکایات انتخاباتی به ثبت رسیده اند.

اما کمیسیون شکایات انتخاباتی می گوید که این کمیسیون به گونه یکسان به تمام شکایات نامزدان رسیده گی نموده است.

عبدالستار سعادت رییس این کمیسیون:
" چیزی که شما می گوید که شکایت درج کردید به ما نرسیده اگر کمیسیون های ولایتی ما اجراات نکرده باشند به این اساس گزارش نداده باشند آنها مستحق مجازات هستند شما اسنادی را که دفاع کردید برای ما بگذارید و هم کاپی های رسید های خود را بمانید تا در این مورد ما از کمیسیون های ولایتی خود بپرسیم که اگر این شکایات ثبت شده ما امضا ها را باید چک کنیم که مامورین که از شما رسید گرفته کی است. "

به اساس معلومات کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی افغانستان نتایج بررسی نشست های علنی، هفته آینده به کمیسیون مستقل انتخابات این کشور فرستاده خواهد شد.

بیش از دو هزار شکایات انتخاباتی ریاست جمهوری در نشست های علنی از سوی این کمیسیون بررسی خواهد شد.

قرار است نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ 24 ثور سال روان از سوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام گردد.


فرشته ندا
XS
SM
MD
LG