لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۳ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۲۹

ولسی جرگه شمولیت افغانستان در کنوانسیون "لاهه" را مورد تائید قرار داد


ولسی جرگه در نشست عمومی روز چهارشنبه پس از بحث های زیاد با اکثریت آراء شمولیت افغانستان در کنوانسیون بین المللی حفظ میراث های فرهنگی لاهه معقده سال 1954 میلادی را مورد تائید قرار داد.

اعضای این جرگه می گویند که افغانستان با عضویت در این کنوانسیون خواهد توانست تا آثار تاریخی و باستانی قاچاق شده افغانی را دوباره به این کشور انتقال دهد.

عبدالروف ابراهیمی، رییس ولسی جرگه افغانستان گفت:

" کنوانسیون 1954 لاهه و پروتوکول های آن در مورد حمایت از اموال فرهنگی در خلال منازعات مسلحانه، حاوی یک مقدمه، چهل ماده یک طرزالعمل دو پروتوکول به رای گذاشته می شود موافق کارت سبز و مخالف کارت سرخ، به اکثریت آرا تصویب شد. "

مسوولان کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه می گویند، استعمال سلاح های پیشرفته در بسیاری از کشورهای جهان سبب شده تا آثار باستانی و فرهنگی از بین برود، از اینرو کنوانسیون یاد شده مکلف است تا پس از ختم جنگ زمینه باسازی مجدد این آثار را فراهم نماید.

در همین حال وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان از این اقدام ولسی جرگه استقبال کرده می گوید، عضویت افغانستان در کنوانسیون بین المللی حفظ میراث های تاریخی کمک خواهد کرد تا آثار باستانی و مناطق تاریخی در این کشور حفاظت گردد.

عمران مسعودی رییس موزیم ملی افغانستان در این مورد به رادیو آزادی گفت:
" خوشحال هستیم که کنوانسیون سال 1954 از طرف ولسی جرگه به تصویب رسید. یقیناً در قسمت برگرداندن این آثار موثریت زیادی دارد و عضویت به کنوانسیون برای داشته های تاریخی و فرهنگی افغانستان نهایت موثر است. "

بر بنیاد معلومات مسوولان موزیم ملی افغانستان، طی سه دهه گذشته نزدیک به یکصد هزار آثار تاریخی این کشور به خارج قاچاق شده است.

آنان می گویند که تنها سی درصد این آثار به همکاری یونسکو و برخی از کشورهای دیگر به افغانستان انتقال یافته است.

گفتنی است که هم اکنون 133 کشور جهان عضویت کنوانسیون بین المللی حفظ میراث های فرهنگی را دارند.


ویدا بره کی
XS
SM
MD
LG