با فرا رسیدن عید سعید فطر برخی از باشنده های شهر کابل می گویند که نرخ مواد خوراکه و غیر خوارکه نیز در شهر کابل افزایش چشمگیر یافته است.
افزایش قیمت مواد خوراکه و غیر خوراکه در آستانه عید سعید فطر نگرانی مردم را بر انگیخته است.
شماری از باشنده های شهر کابل می گویند، همه ساله با نزدیک شدن عید نرخ ها افزایش یافته و برای مردم مشکل ایجاد می کند.
این افراد می گویند، اکثریت خانواده ها در ایام عید توانایی خرید میوه عید و لباس جدید را ندارند.
رفیع الله و پاینده محمد دو تن از باشنده های شهر کابل که برای خرید میوه عید به بازار آمده بودند در مورد چنین می گویند:
"هفتصد افغانی قیمت پسته است تقریباً هزار افغانی را خرید کردم قیمت ها نسبت به سال گذشته بلند است هر کس اندازه توانایی خود خریداری می کنند."
"والا خریداری کردم بیکاری زیاد است هر کس به اندازه توانش خریداری می کند مواد خوراکه هم بلند است من هم کمی خریداری کردم زیاد پول نداشتم."
باشنده های شهر کابل می گویند، زمانی که در روز های مناسبتی قیمت مواد خوراکه در بازار ها افزایش میابد، بعد از آن نیز نرخ ها همانگونه بالا بوده و هیچ ارگانی در این قسمت توجه نمی کند.
در آستانه عید سعید فطر در بسیاری از جاده های شهر کابل میوه خشک، کیک و کلچه فروشی های سیار نیز ایجاد شده و مردم مصروف خرید اند.
در مقابل بسیاری از دکان های کیک و کلچه فروشی های شهر کابل جمع از مردم ایستاده اند و هر نفر مطابق توان مالی خودش برای عید خریداری می کند.
برخی از مردم فروشندگان را متهم به گران فروشی میوه خشک و مواد خوراکی دیگر در ایام عید می کنند.
با شماری از فروشنده گان میوه خشک نیز صحبت کردم، آنان از دلایل مختلفی سخن می زنند که سبب بلند شدن بهای مواد خوراکه در آستانه عید شده است.
آنها می گویند چون در ایام عید تقاضا در بازار ها افزایش میابد به همین دلیل قیمت ها اندکی بلند می شود.
حاجی شریف الله و احمد بلال دو تن از دکانداران شهر کابل در این مورد چنین گفتند:
"طعباً یک اندازه قیمت ها بلند شده، پسته خوب کیلوی هفت صد افغانی است در عید پارسال شش و نیم صد شش صد بفروش می رساندیم در این عید کمی بلند رفته فروشات ما امسال کم شده."
این شکایت ها به تازه گی مطرح نشده اند، بلکه سال های گذشته نیز مردم از افزایش مواد خوراکه در آستانه عید شکایت داشتند.
اما گفته می شود که شکایت های مردم از این بابت از سوی مراجع مربوط طوری که لازم بوده شنیده نشده است.