لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۲۴

وزارت دفاع می گوید، هیلکوپتر های روسی به افغانستان داده شده است


وزارت دفاع افغانستان تایید کرد که مطابق قرارداد بین امریکا و روسیه طیارات هیلکوپتر به افغانستان تحویل داده شده است و همین اکنون از آنها در عملیات نظامی استفاده می شود.

قبل از این ادارهء خدمات فدرال روسیه در امور همکاری تکنالوژی نظامی گفته بود که تحویلی دهی همهء هیلکوپتر های نظامی نوع می 17 وی 5 به اردوی ملی افغانستان تکمیل شده است.

جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به رادیو آزادی گفت:

"پنتاگون همراه روسیه به خاطر خریداری هیلکوپتر های نوع وی 5 قرارداد کرده بود. مطابق قرارداد یک تعداد طیاراتی که مورد بحث بود، به افغانستان تحویل داده شده و فعلاً استعمال و استفاده می شود."

ادارهء خدمات همکاری تکنالوژی نظامی روسیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت، از امضای قرارداد بین شرکت دولتی تجارت سلاح روسیه بنام روس ابرون ایکسپورت و ادارهء قوای زمینی امریکا در سال 2011 به این سو، 63 هیلکوپتر از طرف دستگاه هیلکوتر سازی کازان روسیه به افغانستان تحویل داده شده است.

این اداره همچنان گفت که هیلکوپترهای نوع می17 ثابت شده که درهمه شرایط جوی و مناطق دارای کوه های بلند به طور موثر کار می کند.

آمر ادارهء خدمات همکاری تکنالوژی نظامی روسیه، آماده گی خود را برای بحث روی امکان تحویلی دهی بیشتر هیلکوپترهای می و همچنان حفظ ومراقبت هیلکوپترهای ساخت روسیه نشان داد که قبلاً برای افغانستان تسلیم داده شده است.

در مجموع از سال 2011 میلادی به بعد سه قرارداد برای انتقال هیلکوپترهای نوع می 17 به افغانستان، با وزارت دفاع امریکا عقد شده است.

از سوی دیگر، ایالات متحدهء امریکا به تهیه 62 هیلکوپتر اضافی و 20 طیاره جنگی دیگر به شمول آموزش پیلوت ها و کارکنان فنی حفظ و مراقبت طیارات تا سال 2017 میلادی به افغانستان موافقه کرده است.

این موضوع همچنان با جنرال عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان مطرح شد. او گفت که جزییات این قرارداد تا هنوز مشخص نیست. اما وزارت دفاع افغانستان از آن استقبال می کند. جنرال عظیمی افزود:

"وزارت دفاع در حقیقت از این اقدام امریکا استقبال می کند و در توافقاتی که بین ما و ایالات متحدهء امریکا موجود است، باید تا پایان سال 2016 و اوایل سال 2017 قوای هوایی به حدی به ظرفیت ها خود برسد که جوابگوی نیازمندی های داخلی خود باشد."

تقویت قوای هوایی افغانستان همواره از مواردی بوده است که آگاهان نظامی روی آن تاکید می ورزند.

در گذشته، حدود 20 طیارهء که توسط امریکا به ارزش بیش از سه صد میلیون دالر برای قوای هوایی افغانستان خریداری شده بود، قابل استفاده ثابت نشد که انتقاد های زیادی را به همراه داشت.

XS
SM
MD
LG