علاقه و متفاوت بودن و نو بودن در دوران نوجوانی و جوانی تمایلی در دل انسان راه پیدا می کند و گاهی به یک آرزو تبدیل می شود و اگر به آن خوب برخورد شود منشاء سعادت انسان می شود.
هر چند این تعریف هم اکنون در جامعه ما و در میان جوانان شکلی تقلیدی و گاه غیر متعارف گرفته است، اما گرایش به مود، همانند سازی، رقابت و هم چشمی با دیگران، سبک لباس پوشیدن، حسادت در انتخاب رشته تحصیلی، جلب توجهء دیگران، شخصیت خواهی و طرز زندگی و رفتار خود را طبق آخرین الگوها تنظیم کردن و به محض آن که الگوی جدیدی در جامعه رواج یافت، از آن یکی پیروی کردن همه و همه در این اواخر در بین جوانان مشاهده می شود.
زمانیکه ما سری به شهر زدیم با شماری از جوانان هم صحبت شدیم با نظریات و چشم دید های تعداد زیادی از جوانان روبرو شدیم که می گفتند متاسفانه این پدیده معمولاً در میان همه اقشار جامعه وجود دارد بخصوص میان جوانان و نوجوانان.
رقیه یک تن از محصلین یکی از موسسات خصوصی که دختر همسایه شان از طرز لباس پوشیدن وی تقلید می کند.
روبینا ماریا محصل پوهنځی حقوق در یکی از موسسات خصوصی که در ساحه اکادمی شان چشم دیدی داشته می گوید شماری از جوانان هستند که حس حسادت و تقلید بی جای شان آنها را وادار می سازد تا دست به کار های نادرست و پنهانی بزنند.
رقیه سروری کارمند یکی از دفاتر دولتی می گوید، تقلید کور کورانه سابقهء طولانی داشته و در میان جوانان کشور های جهان از جمله افغانستان نیز رواج دارد و عدهء از جوانان هستند که حسادت بیشتر دارند و حتی در انتخاب رشته تحصیلی هم که سرنوشت شان را تعین می کند آنرا در نظر نمی گیرند.
شماری از جوانان فضای رسانه ای و پخش فلم ها و سریال های کشور های بیگانه را دلایل بروز انواع تقلید بی جا، حسادت و بخیلی دانسته گفتند، جوانان و نوجوانان فرصت برقراری ارتباطات گسترده با جوامع و فرهنگ های گوناگون دارند که همین در تغییر رفتار و هنجار آنها تاثیر می گذارد.
نیلاب خشنود مشاور بخش ارتباط در یکی از شرکت های خصوصی می گوید، حس حسادت و تقلید در وجود هر انسان نهفته است اما چی بهتر که جنبه مثبت آنرا در نظر گرفته به خصوص در قسمت علم و دانش تقلید و حسودی کرد و کسانی که تقلید بی جا کرده و به این مسایل فکر می کنند سطح آگاهی شان پایین بوده و منشاء آن تحصیل کم آنها می باشد.
از دید گاه روان شناسان، حسادت، تقلید های کورکورانه از روی خود باختگی، تبعیض، کینه ناشی از خود کم بینی و ناشی از اعتماد به نفس پایین یک شخص است و چنین اشخاص خود شیفته نیز می باشند.
شرف الدین عظیمی استاد روان شناس می گوید، جوانان که حسادت و تقلید بی جا می کنند از نگاه روانی آنها از ذهن خالی استند.
برای جلوگیری از این نوع تقلید های بی جا آقای عظیمی در ادامهء سخنان خود می گوید که جوانان مطالعه بیشتر کنند زحمت بکشند تا رشد نموده با مفکورهء مملو از تجمل پرستی ها و سطحی نگری ها نجات پیدا کنند.
پس به گفته چارلی چاپلین ( هرکس می تواند یک مقام را به خود پیدا کند و هر شخص جای خود را دارد و هیچ کس جای کسی دیگر را گرفته نمی تواند باید هر کس خود باشد) و برنامه هوای تازه را از طریق ویب سایت رادیو آزادی www.azadiradio.com <http://www.azadiradio.com> و صفحه فیس بوک هوای تازه هم شنیده و خوانده می توانید.
ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده
وقت نشر برنامه: هفته دوبار روز های شنبه و سه شنبه