در کنار ایجاد موسسات خصوصی یکی هم پوهنتون امریکای افغانستان است که با برخی از پوهنتون های اسلامی و غیر اسلامی ارتباط دارد.
این پوهنتون از سوی داکتر شریف فایض وزیر سابق تحصیلات و فعلا رییس پوهنتون امریکایی افغانستان در سال 2006 میلادی آغاز به فعالیت نمود.
آقای فایض گفت:
" دلیل ایجاد این پوهنتون این بود تا پوهنتون امریکایی افغانستان یک پوهنتون باشد که در خدمت دولت و سکتور خصوصی، اولین پوهنځی که در این پوهنتون تاسیس شد پوهنځی مدیریت تجارت یا اداره تجارت بود که شامل بخش های مختلف مانند ای تی، علوم سیاسی، روابط بین المللی، بخش زبان و حقوق است و از کتاب های استفاده می شود که در امریکا و بیرون از امریکا تدریس می گردد نصاب به استندرد بین المللی است و در ضمن فرهنگ اسلامی شرقی هم تدریس می شود."
دولت بی بی علی یار محصل سال چهارم این پوهنتون از شیوه و نصاب این پوهنتون راضی بود و گفت، در مقایسه با پوهنتون های دولتی شیوه و نصاب پوهنتون امریکایی افغانستان به مراتب بهتر است، سیستم جدید و سهولت ها در بخش کتابخانه و انترنت در اختیار محصلین قرار دارد.
از پوهنتون امریکایی افغانستان محصلین نه تنها تا درجه لیسانس فارغ شده اند بلکه ماستری را هم پیش می برند و در ضمن در این پوهنتون انستیتوت هم ایجاد شده که تقریبآ یازده هزار محصل سند فراغت بدست آوردند.
در جریان اینکه با برخی از محصلین پوهنتون امریکایی افغانستان صحبت داشتم شماری از آنها از بلند بودن فیس این پوهنتون شکایت داشتند از آن جمله یکی هم حمید ایامی محصل سال چهارم رشته تجارت بود که می گفت از سال اول تا فعلا فیس خیلی بلند و یک جوان نمی تواند چنین فیس را بپردازد.
از شریف فایض رییس پوهنتون امریکایی افغانستان پرسیدیم آیا این پوهنتون تنها به افراد پولدار است؟ یا این که یک جوان غریب اگر با استعداد هم باشد اما اگر توان پرداخت فیس نداشته باشد حق تحصیلات را در این پوهنتون ندارد؟ در پاسخ آقای فایض گفت، این پوهنتون تنها برای افراد متمویل و پول دار نیست شاگردان ما زیادتر شان کار می کنند فیس خود را می دهند ما هم برای شان همکاری میکنیم ما 70% تخفیف میدهیم برای شان.
شهره محسنی و دولت بی بی علی یار دو تن از محصلین این پوهنتون در فکر پرداخت فیس بلند نیستند چرا که آنها از طریق بورس و اسکالرشپ یکی از نهاد های خصوصی به پوهنتون امریکایی افغانستان معرفی شده اند.
اینکه یک جوان چگونه و به کدام شرایط می تواند در پوهنتون امریکایی افغانستان خود را ثبت نام نماید باز هم شریف فایض رییس این پوهنتون گفت:
در ابتدا از شاگردان یک امتحان گرفته می شود و بلند ترین نمره 600 است که می تواند در اسکالرشپ هم شامل شود و 520 نمره شمول در پروگرام لیسانس است، هر سال در حدود 50 اسکالرشپ به طبقه اناث در نظر گرفته شده است که اسکالرشپ های دیگر هم از نهاد های خصوصی است.
برای پیدا کردن پول و زندگی خوشبخت نیاز به تحصیل است اگر می خواهید با کشور های جهان در رقابت باشید پس باید تحصیل نمائید. این سخنان داکتر شریف فایض رییس پوهنتون امریکایی افغانستان بود که به جوانان چنین پیام داشت.
دزدی و سیاه کاری از طریق مبایل!
با بدست آوردن پول از راه تحصیل و داشتن یک کسب می شود زندگی خوبی داشت اما شماری از جوانانی استند که برای پیدا کردن پول از طریق نادرست پیش می روند مانند دزدی، کیسه بری و تقلب کاری.
با پیشرفت تکنالوژی جدید در حال حاضر سیاه کاری و تقلب هم پیشرفت کرده است.
در این اواخر تعداد از جوانانی که مبایل در اختیار دارند به ازار و اذیت دیگران می پردارند.
عبدالقدیر کارمند یکی از دفاتر خصوصی که به چنین حادثات زیادی مواجه شده است گفت که برخی از شبکه ها شماره یکی از دختران یا پسران را روان می کند تا با آنها دوست شوید زمانیکه تماس گرفته می شود به مقدار پول زیاد شان مصرف می شود.
برای پاسخ به مشکلات و شکایت جوانان ما هم راهی وزارت مخابرات شدیم و در این مورد خیر محمد فیضی، معاون اداره تنظیم خدمات مخابراتی (اترا) گفت در گذشته چنین واقعات وجود داشت اما حال جلو آن گرفته شده است و جوانان نباید فریب چنین حرف ها را بخورند.
آقای فیضی در ادامه افزود، اگر باز هم چنین آزار و اذیت و مزاحمت ها مشاهده می شود برای اطمینان خاطر خود می توانند به شماره سمع شکایات مخابراتی 999 زنگ بزنند مشکل شان حل می گردد.
برنامه هوای تازه را از طریق ویب سایت رادیو آزادی www.radioazadi.com و صفحه فیس بوک هوای تازه (Hawa e Taza ) هم شنیده و خوانده می توانید.
ترتیب کننده برنامه هوای تازه: فروزان حبیب زاده
وقت نشر برنامه: هفته دو بار روز های شنبه و سه شنبه