حوالی ساعت دوازدهء روز چهارشنبه هفتم جنوری، مردان مسلح بر دفتر هفته نامهء شارلی ابدو (Charlie Hebdo) در شهر پاریس حمله بردند که در اثر آن دوازده تن کشته شدند.
هفته نامهء فرانسوی "شارلی ابدو" که مطالب طنزی و کارتون را نشر می کند، سابقهء طولانی تمسخر بیرحمانه را بر بزرگان، خوبان و بدان دارد.
از سالیان متمادی مسلمانان، کاتولیک ها، یهودان، سیاستمدارن و رهبران فرانسوی و رهبر کاتولیکان جهان هدف طنزها و کارتون های خام و کریه این هفته نامه بوده است.
طورمثال در سال های هفتاد این هفته نامه که در آن زمان به نام هراکیری (Hara-Kiri) یاد می شد، به خاطر اهانت به مرگ شارل دوگل رییس جمهور سابق فرانسه ممنوع ساخته شد، اما این هفته نامه با عبور از کنار این ممنوعیت به نام تازهء "شارلی ابدو" دوباره به نشرات آغاز کرد.
http://static.ladepeche.fr/content/media/image/zoom/2011/11/03/201111030998.jpg
در سال 2006 میلادی هفته نامهء "شارلی ابدو" با تصمیم نشر دو بارهء 12 کاریکاتور منسوب به پیغمبر اسلام که قبلاً در روزنامهء دنمارکی جیلاندس پوستین (Jyllandsposten) چاپ شده بود، یک کاریکاتور طرح خود این هفته نامه را روی جلد "شارلی ابدو" چاپ کرد.
<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>11 dead in shooting at French magazine known for Mohammed cartoons <a href="http://t.co/43bbKvoCXt">http://t.co/43bbKvoCXt</a> <a href="http://t.co/VnMlZJ5Zwt">pic.twitter.com/VnMlZJ5Zwt</a></p>— Times LIVE (@TimesLIVE) <a href="https://twitter.com/TimesLIVE/status/552795255754739712">January 7, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
در سال 2011 میلادی بعد از آنکه هفته نامهء "شارلی ابدو" یک شمارهء خاص خودرا "شریعت ابدو" نامید، دفتر آن حریق و سایت انترنتی هفته نامهء "شارلی ابدو" هک شد.
هفته نامهء "شارلی ابدو" در سال 2012 میلادی کاریکاتورهای تازهء منسوب به پیغمبر اسلام را چاپ کرد که این مساله باعث مسدود شدن سفارت ها و قونسلگری های فرانسه در حدود 20 کشور اسلامی شد.
هفته نامهء "شارلی ابدو" از سالیان متمادی به اینسو ادیان دیگر به غیر از اسلام را هم مورد هدف قرار داده است.
این هفته نامه در سال 2013 میلادی پاپ بنیدیک شانزدهم (Benedict XVI) رهبر سابق کاتولیک های جهان را نیز مورد تمسخر قرار داده، اورا همجنس گرا مخفی خواند.
http://www.presseurop.eu/files/charlie-hebdo-13022012.jpg
هفته نامهء "شارلی ابدو"در یکی شماره هایش کاریکاتور یک یهودی، رهبر کاتولیک های جهان و یک مسلمان را چاپ کرد که با گریه می گفتند:
" چارلی هبدو باید در حجاب کشیده شود"
http://pmcdn.priceminister.com/photo/Collectif-Charlie-Hebdo-N-764-Il-Faut-Voiler-Charlie-Hebdo-Revue-635002858_ML.jpg
بر علاوهء ادیان، رهبران و سیاستمداران فرانسوی به شمول رییس جمهور فرانسه، فرانسوا اولاند همیشه مورد هدف طنز ها و کارتون های هفته نامهء "شارلی ابدو"قرار داشته اند.