محمد عمر صافی والی قندز در صحبت با رادیو آزادی گفت که ماستر پلان شهری این ولایت از سوی شورای وزیران تایید شده است و در چند هفته آینده آن را در شهر قندز تطبیق خواهد کرد.
صافی بیان داشت، درقدم نخست تطبیق ماستر پلان را در آن ساحات شهر قندز آغاز می کند که در آنجا ملکیت های دولتی بیشتر باشد و به استملاک ضرورت نداشته باشد:
"ماستر پلان شهری قندز چند روز پیش به ما رسیده است که از سوی شورای وزیران نیز تایید و منظور گردیده، در حال حاضر بخش سکتوری ما بالای آن کار خود را آغاز کرده و مشوره داریم که باید ماستر پلان را از ساحات شهر آغاز کنیم که در آن جا جایداد های دولتی بیشتر باشد."
والی قندز علاوه کرد که در پیش روی تطبیق ماسترپلان شهری یک سلسله مشکلات و چالش ها نیز وجود دارد، چون شاروالی قندز برای تطبیق نمودن ماستر پلان پول کافی ندارد.
به گفته آقای صافی از مدت ده سال بدینسو پول شهری و صفائی شاروالی نزد مردم باقی مانده است که تقریباً سه ملیارد افغانی می شود و اگر این پول جمع آوری شود، برای تطبیق ماستر پلان یک اندازه پول آماده می شود:
" اگر این پول جمع آوری شود، ما می توانیم یک اندازه بودجه ماستر پلان را آمده کنیم و در آن صورت شاید که بخش زیاد ماستر پلان را تطبیق نمائیم."
از سوی دیگر شهروندان قندز نیز از این اقدام دولت اظهار خُرسندی می کنند. آنان می گویند که باید ماستر پلان شهری قندز تطبیق گردد تا این شهر قدیمی توسعه پیدا کند.
یک تن از آنها در صحبت با رادیو آزادی چنین گفت:
"اگرحمایت و همکاری دولت مرکزی همراه والی قندز باشد دیگر هیچ گونه مشکلی در سر راه تطبیق ماسترپلان دیده نمی شود و مردم هم در مورد ماستر پلان کدام مشکلی ندارند."
شهر فعلی قندز یک قرن پیش در زمان شیرخان اعمار گردیده است که هنوز هم همان شهر سابقه با سرک های تنگ و کوچه های تنگ وجود دارد.
قابل یاد آوریست که قبل از ساختن شهر قندز مرکز این ولایت ولسوالی خان آباد بود.
اجمل آرین، قندز