لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۸ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۱۲:۰۹

افغانستان

پروسه رای دهی به نامزد وزرای پیشنهادی در ولسی جرگه ادامه دارد

نتایج پروسه رای دهی به نامزد وزرای پیشنهادی ریاست جمهوری در ولسی جرگه افغانستان قرار ذیل است:

1. رحمت الله نبیل با کسب ۱۵۴ رای موافق به حیث رئیس ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان از سوی اعضای ولسی جرگه مورد تائید قرار گرفت.

2. شیر محمد کریمی نامزد وزارت دفاع با کسب 96 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را کسب کند، بناءً مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار نگرفت.

3. صلاح الدین ربانی نامزد وزارت امور خارجه با کسب 151 رای موافق به حیث وزیر امور خارجهء افغانستان از سوی اعضای ولسی جرگه مورد تائید قرار گرفت.

4. نور الحق علومی نامزد وزارت داخله با کسب 131 رای موافق به حیث وزیر داخله افغانستان از سوی اعضای ولسی جرگه مورد تائید قرار گرفت.

5. سردار محمد رحمان اوغلی نامزد وزیر وزارت اقتصاد با کسب 104 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را بدست بیاورد بناءً مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار نگرفت.

6. اکلیل حکیمی نامزد وزارت مالیه با کسب 128 رای موافق از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر مالیه افغانستان مورد تائید قرار گرفت.

7. فیروز الدین فیروز نامزد وزیر وزارت صحت عامه با کسب 170 رای موافق از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر صحت عامه افغانستان مورد تائید قرار گرفت.

8. خاطره افغان نامزد وزیر وزارت تحصیلات عالی با کسب 71 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را تکمیل کند بناءً از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر تحصیلات عالی افغانستان مورد تائید قرار نگرفت.

9. محمد گل زلمی یونسی نامزد وزیر وزارت معارف با کسب 90 رای موافق از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر معارف افغانستان مورد تائید قرار نگرفت.

10. برنا کریمی نامزد وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با کسب 115 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را تکمیل کند بناءً از سوی اعضای ولسی جرگه مورد تائید قرار نگرفت.

11. عباس بصیر نامزد وزیر وزارت فواید عامه با کسب 85 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را تکمیل کند بناءً از سوی اعضای ولسی جرگه مورد تائید قرار نگرفت.

12. سید حسین عالمی بلخی نامزد وزیر وزارت عودت کننده گان و مهاجرین با کسب 134 رای موافق به حیث وزیر عودت کننده گان و مهاجرین مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار گرفت.

13. داود شاه صباح نامزد وزیر وزارت معادن با کسب 146 رای موافق از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر معادن افغانستان مورد تائید قرار گرفت.

14. نصیر احمد درانی نامزد وزیر احیا و انکشاف دهات با کسب 145 رای موافق از سوی اعضای ولسی جرگه به حیث وزیر وزارت احیا انکشاف دهات افغانستان مورد تائید قرار گرفت.

15. عبدالرحمن صلاحی نامزد وزیر وزارت انرژی و آب با کسب 106 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را تکمیل کند، بناءً مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار نگرفت.

16. سردار محمد رحیمی نامزد وزیر تجارت و صنایع با کسب 111 رای موافق نتوانست پنجاه جمع یک را تکمیل کند، بناءً مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار نگرفت.

17. فیض محمد عثمانی نامزد وزیر حج و اوقاف با کسب 160 رای موافق به حیث وزیر حج و اوقاف مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار گرفت.

18. فیض الله ذکی نامزد وزارت ترانسپورت با کسب 81 رای موافق مورد تائید اعضای ولسی جرگه قرار نگرفت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ می‌گوید ممکن است بتواند سلاح‌ها و تجهیزات نظامی امریکا را از افغانستان خارج کند.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر تأکید کرد که تمام تجهیزات و سلاح‌های نظامی باقی‌مانده امریکا را از افغانستان خارج خواهد کرد.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، رئیس‌جمهور ترمپ این اظهارات را روز چهارشنبه ۲۷ جوزا در حاشیه نشست سران گروه هفت (G7) در فرانسه و در یک کنفرانس خبری مطرح کرد؛ کنفرانسی که بیشتر بر توافق با ایران و برنامه هسته‌ای آن کشور متمرکز بود. دونالد ترمپ گفت که شاید بتواند تجهیزاتی را که اردوی امریکا هنگام خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ و در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن بر جای گذاشته بود، دوباره به دست آورد.

او بار دیگر از عملکرد سیاست خارجی بایدن انتقاد کرد و با اشاره به تصمیم رئیس‌جمهور پیشین دموکرات امریکا گفت که وی تصمیم گرفت از افغانستان خارج شود و ده‌ها هواپیمای نظامی، هزاران وسیله نقلیه زمینی و بیش از ۳۰۰ هزار قبضه سلاح را در آنجا باقی بگذارد.

وزارت دفاع امریکا در ماه جون ۲۰۲۲ برآورد کرده بود که تجهیزات نظامی به ارزش ۷٫۱۲ میلیارد دالر به دست طالبان افتاده است.

طالبان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، در حالی کابل را تصرف کردند که روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان هنوز به طور کامل پایان نیافته بود.

سازمان جهانی صحت از ثبت دو مورد جدید پولیو در افغانستان خبر داد

سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه ۲۷ جوزا اعلام کرد که دو مورد تازه بیماری پولیو در افغانستان ثبت شده است و با این حساب، شمار کل موارد ثبت‌شده در سال ۲۰۲۶ به شش مورد رسیده است.

بر اساس گزارش این سازمان، موارد جدید در ولسوالی ناری ولایت کنر و ولسوالی نهرسراج ولایت هلمند ثبت شده‌اند. علایم این بیماری در ۱۴ اپریل و ۷ می ظاهر شده بود.

افغانستان و پاکستان همچنان تنها دو کشور جهان هستند که ویروس وحشی پولیو در آن‌ها ریشه‌کن نشده است.

طبق این گزارش، از آغاز سال ۲۰۲۶ تاکنون، شش مورد پولیو در افغانستان و سه مورد در پاکستان ثبت شده است. در سال ۲۰۲۵ نیز ۲۱ مورد در افغانستان و ۳۱ مورد از این ویروس در پاکستان ثبت شده بود.

همچنین افغانستان امسال تاکنون ۳۴ نمونه محیطی مثبت و پاکستان ۹۰ نمونه محیطی مثبت ثبت کرده‌اند.

اوچا: افزایش محدودیت‌های طالبان دسترسی زنان به خدمات حیاتی را کاهش داده است

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که افزایش محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران، دسترسی آنان به خدمات حیاتی و نجات‌بخش را بیش از پیش محدود کرده است.

این نهاد گفته است که افغانستان هنوز یکی از بالاترین نرخ‌های مرگ‌ومیر مادران در جهان را دارد.

اولگا چِروکو، یکی از مسئولان بخش افغانستان در اوچا، در پیام ویدیویی گفته است که افغانستان با حدود ۶۰۰ مرگ مادر در هر ۱۰۰ هزار ولادت، در شمار کشورهایی با بلندترین نرخ مرگ‌ومیر مادران قرار دارد.

او تأکید کرده که بحران جاری بشری بیشترین تأثیر را بر زنان و دختران گذاشته است.

اوچا همچنین گفته است که محدودیت‌ها بر فعالیت‌های زنان و فرصت‌های کاری، روند ارائه کمک‌های بشری و موثریت خدمات صحی را به طور جدی تهدید می‌کند، در حالی که میلیون‌ها افغان به کمک‌های بشری نیاز دارند.

رئیس‌جمهور ازبکستان: خط آهن ترانس‌افغان دسترسی به بنادر جنوبی را فراهم می‌کند

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان گفت که کشورش به‌طور فعال روی پروژه خط آهن ترانس‌افغان کار می‌کند.

او روز چهارشنبه، ۲۷ جوزا در نشست بین‌المللی سرمایه‌گذاری در تاشکند گفته است که این دهلیز ترانزیتی، دسترسی کشورهای منطقه به بنادر جنوبی را آسان کرده و آسیا را به اروپا وصل خواهد کرد.

افغانستان، پاکستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۱ توافق ساخت یک خط آهن ۵۷۳ کیلومتری را امضا کرده بودند. هزینه این پروژه حدود ۴.۸ میلیارد دالر برآورد شده است.

فرانسه عاملان مرگ ۲۷ پناهجو در کانال مانش را محاکمه می‌کند

 آرشیف
آرشیف

انتظار می‌رود فرانسه ۱۴ تن، عمدتاً شهروندان افغانستان و عراق را، در پیوند به غرق شدن یک قایق حامل پناهجویان در کانال مانش محاکمه کند.

این رویداد به ماه نومبر سال ۲۰۲۱ بازمی‌گردد؛ زمانی که ۲۷ پناهجو پس از غرق شدن قایق‌شان در کانال مانش جان باختند.

سارنوالان فرانسه روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا اعلام کردند که این ۱۴ تن به اتهام قاچاق انسان، قتل غیرعمد و عضویت در یک شبکه جرمی سازمان‌یافته تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

به گفته مقام‌ها، متهمان در بخش‌های مختلف این عملیات، از انتقال مهاجران و رانندگی گرفته تا سازمان‌دهی سفرهای غیرقانونی، نقش داشته‌اند.

بیشتر قربانیان این حادثه مهاجران کُرد عراقی بودند و گمان می‌رود چهار تن دیگر نیز همچنان ناپدید باشند.

مقام‌های فرانسوی هنوز زمان دقیق آغاز این محاکمه را اعلام نکرده‌اند.

فرانسه همچنان یکی از مسیرهای اصلی مهاجرانی است که تلاش می‌کنند از طریق کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند.

ادامۀ کمک‌های بشردوستانه هند؛ محمولۀ جدید دوا به کابل رسید

 آرشیف
آرشیف

هند پنج تُن دیگر از داروهای ضروری را به کابل تحویل داد.

راندهیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، روز چهارشنبه ۲۷ جوزا در شبکه ایکس نوشت که این داروها برای رفع نیازهای صحی مردم افغانستان فرستاده شده است.

او افزود که با ارسال این محموله، هند بار دیگر بر تعهد پایدار خود به کمک‌های بشردوستانه و حمایت از رفاه مردم افغانستان تأکید می‌کند.

هند پیش از این نیز در اول جوزا، ۲۰ تُن مواد ضروری طبی مربوط به واکسیناسیون کودکان را به کابل ارسال کرده بود.

این کشور در سال‌های اخیر چندین بار واکسین، دارو و سایر تجهیزات طبی را به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده است.

در ماه‌های اخیر، هند و حکومت طالبان روابط خود را در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و صحی گسترش داده‌اند.

یونیسف: میلیون‌ها کودک در افغانستان در معرض خطرات جدی اقلیمی قرار دارند

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف می گوید که بیش از ۸.۸ میلیون کودک در افغانستان هم‌زمان در معرض دست‌کم سه خطر اقلیمی مانند سیل، خشکسالی، موج گرما و طوفان‌های گردوغبار قرار دارند.

براساس این گزارش که روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا درصفحه ایکس خود نشر کرد، بیش از ۷۵ درصد کودکان با خشکسالی، بیش از نیمی با گرمای شدید و حدود ۱.۷ میلیون کودک با خطر سیلاب‌های مواجه‌اند.

براساس این گزارش افغانستان در جنوب آسیا از نظر آسیب‌پذیری کودکان در برابر تغییرات اقلیمی در بالاترین سطح قرار دارد.

این نهاد تأکید کرده است که بحران اقلیمی همراه با فقر غذایی، سوءتغذیه و ضعف خدمات صحی، زندگی و آینده کودکان را به‌طور جدی تهدید می‌کند.

یونیسف خواستار سرمایه‌گذاری فوری در خدمات آموزشی، صحی و اجتماعی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی شده و تأکید کرده است که بدون این اقدامات، آسیب‌پذیری کودکان افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که سیلاب‌های اخیر در ولایت‌های مختلف افغانستان صدها خانواده را متضرر ساخته است.

جرمنی ۳۰ مهاجر افغان محکوم به جرایم را اخراج کرد

آرشیف
آرشیف

جرمنی شماری دیگری از مهاجران افغان را که به جرایم مختلف از جمله تجاوز جنسی، قتل غیرعمد و آزار جنسی محکوم شده بودند، اخراج کرده است.

خبرگزاری دی پی ای گزارش داده است که روز سه‌شنبه، ۳۰ تن از این افراد با یک پرواز چارتر از میدان هوایی لایپزیگ به کابل منتقل شدند. همزمان، شماری از افراد در ترمینال این میدان هوایی در اعتراض به این اقدام تجمع کردند.

دولت جرمنی این اخراج‌ها را در چارچوب توافق با مقام‌های طالبان و با هدف بازگرداندن افراد محکوم به جرایم جدی انجام می‌دهد؛ اقدامی که با انتقادهایی درباره همکاری با طالبان روبه‌رو شده است.

این در حالی است که پیش از این، یک پرواز برنامه‌ریزی‌شده برای پایان ماه می به دلیل خودداری طالبان از همکاری لغو شده بود. همچنان جرمنی روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد اقامت را آغاز کرده و برای انتقال این افراد با طالبان در تماس است.

اتحادیه اروپا نیز در تلاش برای بازگرداندن مهاجران افغان فاقد اقامت است. هفته گذشته، کمیشنر اتحادیه اروپا گفته بود که در این زمینه چاره‌ای جز گفت‌وگو با طالبان برای بازگرداندن مهاجران افغان وجود ندارد.

برونو لمارکی به‌عنوان معاون جدید نماینده ویژه ملل متحد در افغانستان کار خود را در کابل آغاز کرد

برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد
برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد

هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) اعلام کرده است که برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد و هماهنگ‌کننده مقیم و امور بشردوستانه برای افغانستان، روز سه‌شنبه رسماً کار خود را در کابل آغاز کرد.

یوناما روز سه‌شنبه در صفحه فیسبوک خود نشر کرده آمده که وی از سوی آنتونیو گوتریش، سرمنشی ملل متحد، به این سمت تعیین شده و جانشین اندریکا راتواته شده است.

براساس اعلامیه برونو لمارکی مسئول هماهنگی فعالیت‌های تمامی نهادها، صندوق‌ها و برنامه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان خواهد بود و رهبری بخش انکشافی هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) را نیز برعهده خواهد داشت.

براساس اعلامیه لمارکی پیش از این، از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به‌عنوان معاون نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد در مأموریت پاسداران صلح سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کانگو (مونوسکو) و هماهنگ‌کننده مقیم و امور بشردوستانه در آن کشور ایفای وظیفه کرده است.

طالبان از توافق ایران و امریکا استقبال کرد؛ «گامی مثبت برای منطقه»

حکومت طالبان در افغانستان از توافق میان ایران و ایالات متحده استقبال کرده و آن را یک گام مثبت دانسته است.

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا در نشست پژوهشگران و مقام‌های مراکز مطالعات استراتژیک افغانستان، آسیای میانه و آذربایجان در کابل گفت که اگر این توافق عملی شود، اقدامی مثبت و به سود منطقه خواهد بود.

متقی افزود که ای کاش توافق‌ها و تصمیم‌هایی که پس از جنگ به دست می‌آیند، پیش از آغاز درگیری‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت و مسائل از راه گفت‌وگو حل می‌شد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه ۲۵ جوزا اعلام کرد که برای توقف جنگ در شرق میانه، بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره بنادر ایران از سوی امریکا، توافقی میان دو کشور حاصل شده است.

ایران نیز تأیید کرده است که این توافق نهایی شده و مراسم امضای رسمی آن روز جمعه ۲۹ جوزا در سویس برگزار خواهد شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG