لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۰۰

علمای دین: حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی مشکل شرعی ندارد


شماری از علمای دین در ولایت بلخ می گویند که با رعایت حجاب، حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی هیچ مشکل شرعی ندارند.

شماری از علمای دین که به منظور حمایت از حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی در قوماندانی نظم عامه زون شمال جمع شده بودند، ضمن اینکه گفتند با رعایت حجاب اسلامی اشتراک زنان در صفوف نیرو های امنیتی هیچ مشکل شرعی ندارند، همچنان در مورد موجودیت فساد اخلافی در ادارات دولتی ابراز نگرانی کردند.

علمای دین در ولایت بلخ باورمند هستند در صورتیکه زنان حجاب اسلامی را مراعات نمایند و با در نظر گرفتن دستورات الهی وارد ارگان های امنیتی شوند، هیچ مشکل شرعی و اجتماعی در برابر آنان قرار نخواهد گرفت:

" در صورتیکه زنان حجاب را رعایت کنند، هیچ مشکلی نیست از دیدگاه اسلام هیچ مانع در مقابل به آنان قرار ندارد، آنان هم حق دارند که همانند مرادن در جامعه و اجتماع سیاسی خود فعالیت داشته باشند."

امیر محمد ضیایی معاون شورای اخوت اسلامی در ولایت بلخ می گوید که از دیدگاه اسلام زنان نیز همانند مردان حق اشتراک در فعالیت های اجتماعی را دارند و این حق نزد شان موجود است که دوشا دوش مردان به فعالیت بپردازند.

محسن دانش یک تن از اعضای شورای عالی علمای افغانستان می گوید که تنها زنان در سه مورد اجازه فعالیت بیرون از منزال را ندارند. نخست اینکه زن نمی تواند رییس جمهور شود، دوم اینکه زن از حق امانت برخوردار نبوده و همچنان اجازه ندارد قضاوت کند.

وی می گوید، جز این سه مورد یاد شده دیگر زنان حق مداخله و فعالیت در سایر امورات را همانند مردان دارند.

در این حال نادره نظاره مسوول حقوقی زنان در قوماندانی نظم عامه زون شمال از کم رنگ بودن حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی ابراز نگرانی کرد.

خانم نظاره می گوید که اکنون وضعیت تغییر کرده است و زنان نیز می توانند به صفوف نیروهای امنیتی کشور بخصوص پولیس نظم عامه یکجا شوند:

" اکنون وضعیت تغییر کرده است و زنان زیادی می توانند که به صفوف نیروهای امنیتی یکجا شوند، من نمی دانم که چرا آنان از یکجا شدن به صفوف ارگان های امنیتی هراس دارند."

باید گفت، افغانستان کشوری سنتی بوده و همواره زنان که در صفوف نیروهای امنیتی کار کرده اند و یا هم در حال خدمت به کشور هستند، بیشتر مواقع از سوی افراد نا معلوم مورد تهدید قرار گرفته و اتهام فساد اخلاقی به آنان وارد شده است.

مجیب الرحمن حبیب زی، بلخ

XS
SM
MD
LG