لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۵۰

جهان

هند، 200 کیلوگرام مواد مخدر را از یک کشتی قاچاقبران پاکستانی بدست آورد

هندوستان یک محموله 200 کیلوگرامی مواد مخدر را در یک کشتی از قاچاقبران پاکستانی بدست آورد.

مقامات دفاعی هندوستان دیروز گفتند این مواد مخدر که در حدود 15 میلیون دالر ارزش دارد و در بحیره عرب ضبط شده است، به گمان اغلب از افغانستان آمده است.

سخنگوی قوای بحری هند دی کی شرما اظهار داشت استفاده از قایق های ماهیگیری ستراتیژی نو قاچاقبران پاکستان برای انتقال مواد مخدر می باشد.

اداره مبارزه با مواد مخدر هندوستان دیروز گفت که در سال جاری خواهان همکاری اردوی این کشور شده است تا در جلوگیری عبور مواد مخدر افغانستان از طریق پاکستان و مخصوصاً منطقه سرحدی کشمیر به هند، کمک کند.

مقامات سازمان ملل متحد می گویند، مقدار هرویین که از مسافران عازم هند در میدان هوایی کابل ضبط می شود در سال جاری یک باره افزایش یافته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس جمهور ترمپ: نیروهای امریکایی به شکل منظم از عراق خارج شده اند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا(آرشیف)
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا(آرشیف)

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده می گوید که برخلاف خارج شدن امریکا از افغانستان، نیروهای امریکایی به شکل منظم از عراق خارج شده اند.

قصر سفید شب گذشته(8 میزان) در اعلامیه‌ای از قول رئیس جمهور ترمپ گفته که خروج از عراق مانند افغانستان نیست که در آن تجهیزات نظامی زیادی به جا ماند و 13 عسکر امریکایی کشته شدند.

امریکا در اگست ۲۰۲۱ به حضور نظامی ۲۰ ساله خود در افغانستان پایان داد و رئیس جمهور ترمپ بار‌ها از شیوه‌ای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان انتقاد کرده، آن را پر از هرج و مرج خوانده است.

براساس اعلامیه، رئیس جمهور ترمپ، خروج نیروهای امریکایی از عراق را موفقانه و منظم خوانده که گفتۀ او به بیش از دو دهه حضور نظامی امریکا در منطقه پایان داد.

امریکا در سال 2003 در دور ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش عملیات نظامی را در عراق آغاز کرد. این عملیات در دوران بارک اوباما و جو بایدن، دو رئیس جمهور سابق دیگر امریکا، تمدید شد و سرانجام در سال 2026 توسط رئیس جمهور ترمپ رسماً پایان یافت.

یک پرواز فلای‌دبی پس از ارسال پیام اضطراری، به میدان هوایی تبوک در عربستان فرود آمد

یک پرواز شرکت هوانوردی فلای‌دبی که از دبی به مقصد تل‌ابیب، پرواز کرده بود روز چهارشنبه(هشتم میزان) پس از وقوع درگیری بین پیلوت‌ها در کابین و ارسال پیام اضطراری، به میدان هوایی تبوک در عربستان سعودی فرود آمد.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که خبرگزاری رویترز محل ضبط آنها را پرواز"۱۰۷۳ اف زید" تأیید کرده، مسافران را در حال رسیدگی به دو مرد زخمی در داخل طیاره نشان می‌دهد که حداقل یکی از آنها لباس پیلوتی بر تن دارد.

با این حال، مقام‌های میدان هوایی تبوک در مورد فرد یا افراد مهاجم معلومات ارائه نکرده‌اند و جزئیات دقیق چگونگی این درگیری تا هنوز روشن نیست.

بر اساس اطلاعات فلایت‌رادار۲۴، معلومات پرواز نشان می‌دهد که این طیاره پیش از نخستین هشدار اضطراری، در کمتر از ۳۰ ثانیه حدود 4300 متر کاهش ارتفاع داشته است.

محکمۀ عالی سند به دانشجویان افغان اجازه داد به صنف‌ها و خوابگاه‌ها برگردند

محکمه عالی
محکمه عالی

محکمه عالی ایالت سند پاکستان به پوهنتون علوم طبی جناح دستور داده که دسترسی دانشجویان افغان به صنف‌های درسی و خوابگاه این پوهنتون را دوباره فراهم کند.

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه «۸ میزان» به نقل از وکیل مدافع دانشجویان افغان گزارش داده‌اند که این حکم ۳۲ دانشجوی افغان را شامل می‌شود که در اعتراض به تصمیم شورای طبی و طب دندان پاکستان، به محکمه عالی ایالت سند مراجعه کرده بودند.

شورای طبی و طب دندان پاکستان در «۱۶ سنبله» اعلام کرد که ثبت‌نام دانشجویان افغان را در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی علوم طبی این کشور لغو کرده و تصمیم گرفته است آنان را فوراً از پاکستان اخراج کند.

این شورا گفته بود که این تصمیم بر اساس پالیسی ملی پاکستان گرفته شده که بر اخراج افغان‌ها از رشته‌های حساس حرفه‌ای، از جمله طبابت، تأکید دارد.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، حکم تازه محکمه عالی ایالت سند، حمایت مؤقت از دانشجویانی را تمدید می‌کند که در اعتراض به دستور سراسری برای بازگشت آنان به افغانستان، به دادگاه مراجعه کرده‌اند.

حدود ۸۰۰ دانشجوی افغان در پاکستان در رشته‌های علوم طبی تحصیل می‌کنند.

هشدار هسته‌ای روسیه به ناتو بر سر منطقه کالینینگراد

آرشیف
آرشیف

روسیه به ناتو هشدار داده که اگر این ائتلاف برای قطع ارتباط منطقه کالینینگراد با دیگر بخش‌های روسیه اقدام کند، مسکو آماده استفاده از سلاح هسته‌ای خواهد بود.

کالینینگراد منطقه‌ی متعلق به روسیه در ساحل بحیره بالتیک است که حدود ۶۵۰ کیلومتر از خاک اصلی این کشور فاصله دارد و میان پولند و لیتوانیا، دو عضو ناتو، موقعیت دارد.

رویترز روز چهارشنبه «۸ میزان» گزارش داده که این هشدار در یک سند دیپلماتیک غیر رسمی برای ناتو ارسال شده‌است.

در این سند، مسکو گفته است هرگونه تلاش برای «منزوی کردن» کالینینگراد می‌تواند به درگیری مستقیم و حتی حمله به مراکز تصمیم‌گیری در کشورهای عضو ناتو منجر شود.

ناتو دریافت این سند را تأیید کرده و گفته است فعالیت‌ها و رزمایش‌های این ائتلاف تهدیدی برای روسیه نیست.

این هشدار در حالی مطرح شده که تنش میان روسیه و کشورهای اروپایی افزایش یافته و دو طرف یکدیگر را به تشدید تهدیدهای امنیتی متهم می‌کنند.

شش سال پس از برگزیت؛ بریتانیا از احتمال بازگشت به اتحادیۀ اروپا خبر می‌دهد

بیرق‌های اروپا و بریتانیا
بیرق‌های اروپا و بریتانیا

صدراعظم بریتانیا روز چهارشنبه «هشتم میزان» احتمال بازگشت این کشور به اتحادیۀ اروپا را به‌عنوان «یک گزینه واقعی» مطرح کرد.

اندی برنهام، نخستین صدراعظم این کشور پس از برگزیت است که به‌گونه علنی درباره پیوستن دوبارۀ بریتانیا به اتحادیۀ اروپا صحبت کرده‌است.

او در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی افزوده که آماده است پس از بررسی دقیق مزایا و معایب تمامی گزینه‌های موجود درباره روابط لندن با بروکسل، در صورتی‌که اکثریت مردم بریتانیا خواستار آن باشند، پیشنهاد عضویت دوبارۀ این کشور در اتحادیۀ اروپا را مطرح کند.

نتایج یک نظرسنجی که سه ماه پیش انجام شده، نشان می‌دهد که در صورت برگزاری یک همه‌پرسی دوباره، ۵۵ درصد رأی دهنده‌گان بریتانیایی به بازگشت کشورشان به اتحادیۀ اروپا رأی خواهند داد.

بریتانیا پس از یک همه‌پرسی در جنوری ۲۰۲۰ رسماً از اتحادیۀ اروپا خارج شد.

فاطمه‌الزهرا المنصوری نخستین صدراعظم زن در مراکش شد

فاطمه‌الزهرا المنصوری ۵۰ ساله نخستین صدراعظم زن در تاریخ مراکش شد.
او روز سه‌شنبه هفتم میزان از سوی محمد ششم پادشاه این کشور به سمت منصوب شد و اکنون مسئولیت تشکیل دولت جدید دارد.
فاطمه‌الزهرا المنصوری، رهبر حزب اصالت و مدرنیته، حزبی در انتخابات پارلمانی اخیر بیشترین کرسی‌های پارلمان را به دست آورد؛ اما برای تشکیل دولت، به ائتلاف با دیگر احزاب نیاز دارد.
او گفت: «امیدواریم این دولت بتواند پاسخگوی آرمان‌ها و خواسته‌های اعلیحضرت پادشاه و مردم مراکش باشد.» وی افزود که دولت راهکارهایی «عملی و واقع‌بینانه» ارائه خواهد کرد، به‌ویژه در پاسخ به انتظارات و خواسته‌های جوانان.
المنصوری، حقوقدان و شاروال مراکش، از سال ۲۰۲۱ وزیر برنامه‌ریزی شهرسازی و مسکن بوده است.
در سال‌های اخیر، محمد ششم، پادشاه مراکش، یک زن را به عنوان مشاور خود منصوب کرده بود و زنان در این کشور در سمت‌های ارشد نهادهای دولتی نیز حضور داشته‌اند. دولت پیشین مراکش نیز چهار وزیر زن داشت.

سنتکام: نیروهای امریکایی از پایگاه هوایی اربیل در عراق خارج شدند

قوماندنی مرکزی ایالات متحده(سنتکام) روز چهارشنبه(8 میزان) اعلام کرد که خروج منظم نیروها و تجهیزات امریکایی از پایگاه هوایی اربیل در شمال عراق تکمیل شده و با این اقدام، مأموریت «عزم استوار» در عراق، پایان یافته است.

این قوماندانی در سایت رسمی خود، این اقدام را بخشی از روند انتقال به روابط دوجانبه دفاعی میان امریکا و عراق عنوان کرده است.

به گفتۀ سنتکام، نیروهای امنیتی عراق، به‌شمول نیروهای پیشمرگه، اکنون توانایی مدیریت مستقل تهدیدهای امنیتی در آن کشور را دارند.

قوماندنی مرکزی ایالات متحده همچنین گفته که نیروی مشترک عملیاتی «عزم استوار» همچنان فعال است؛ مقر آن به اردن انتقال یافته و نیروهای امریکایی در کنار نیروهای ائتلاف و حکومت سوریه، مأموریت مبارزه با داعش را در سوریه ادامه می‌دهند.

پایگاه هوایی اربیل مرکز اصلی عملیات نیروهای امریکایی و ائتلاف در امر مبارزه با داعش بود و از بخش عمده‌ای حدود یک‌هزار و ۵۰۰ نیروی امریکایی و ائتلاف میزبانی می کرد.

وزارت دفاع طالبان: عملیات در ولایت نورستان، پایان یافت

وزارت دفاع طالبان می گوید که عملیات پاکسازی از جنگجویان مسلح در ولایت نورستان، روز چهارشنبه(۸ میزان) پایان یافت.

این وزارت، در اعلامیه‌ای در شبکۀ اکس ادعا کرده که این افراد مسلح با کمک رژیم نظامی پاکستان از «خط فرضی دیورند» عبور کرده بودند و عملیات پاکسازی آنها، امروز در ولسوالی کامدیش ولایت نورستان، خاتمه یافت.

وزارت اطلاعات پاکستان، روز یکشنبه این ادعای حکومت طالبان را رد کرد؛ اما وزارت امور خارجۀ طالبان، روز سه‌شنبه، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و نامۀ اعتراضی را در مورد رویداد روز شنبه در نورستان، به او سپرد.

وزارت دفاع طالبان همچنین ادعا کرده که در جریان این عملیات، ۴۱ تن از شورشیان و اعضای گروه دولت اسلامی موسوم به داعش کشته و ۶۲ تن دیگر دستگیر شده اند.

در این حال «جبهه آزادی افغانستان» ادعا کرده که جنگجویان آن در ولایت نورستان، با نیروهای طالبان درگیر شده اند‌ و تلفاتی را به بار آورده‌اند.

تا هنوز ادعاهای هر دو جانب به طور مستقل تأیید نشده است.

امریکا در حال بررسی تمدید کمپ اسکان افغان‌ها در قطر است

قطر، کمپ السیلیه، در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر دوحه، ۱۲ دسامبر ۲۰۰۲
قطر، کمپ السیلیه، در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر دوحه، ۱۲ دسامبر ۲۰۰۲

ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا در حال بررسی تمدید مدت کمپ"السیلیه"  در قطر است. در این اردوگاه بیش از یک هزار افغان، زندگی می کنند.

روزنامه لاس آنجلس تایمز از قول مقام‌های امریکایی گزارش داده که انتظار می‌رود مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا سندی را در این زمینه تایید کند. قرار است کمپ "السیلیه" روز چهارشنبه تعطیل شود.

در این کمپ ۱۰۳۹ افغان زندگی می‌کنند که بسیاری از آنها در طول جنگ ۲۰ ساله افغانستان با نیروهای امریکایی کار کرده‌اند و یا اعضای خانواده‌های آنها هستند.

وزارت خارجه امریکا گفته، تلاش خواهد کرد تا طی ۹ ماه آینده، راه‌های مناسب را برای اسکان مجدد داوطلبانه این افغان‌ها جستجو کند.

براساس گزارش "افغان‌ایواک" بیش از ۷۰ درصد باشندگان این کمپ را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

وزارت خارجه امریکا شرکت "ساها" و دو شرکت روسی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه امریکا روز سه‌شنبه(7 میزان) هم‌زمان با نخستین سالگرد بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران، شرکت هوانوردی "ساها" و دو شرکت روسی «یاکوفلف» و «ام‌جی فلوت» را به‌دلیل نقش ادعایی در تأمین تجهیزات نظامی و انتقال تسلیحات، تحریم کرد.

به گفته این وزارت، یاکوفلف تولید کنندۀ طیارات آموزشی-رزمی یاک-۱۳۰ است که روسیه تقریباً تمام ۲۴ فروند طیارۀ سفارش شدۀ ایران را تحویل داده است. همچنین، شرکت کشتیرانی ام‌جی فلوت در انتقال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه و تجهیزات مرتبط با سیستم‌های دفاع هوایی نقش داشته است. شرکت شرکت هوانوردی "ساها" نیز به‌دلیل نقش ادعایی در انتقال سلاح و تجهیزات نظامی تحریم شده است.

هم‌زمان، وزارت خزانه‌داری امریکا ۱۰ فرد و نهاد دیگر را در چند کشور به‌دلیل تهیۀ سلاح و پرزه‌جات تسلیحاتی برای وزارت دفاع ایران تحریم کرده است.

این اقدامات بخشی از کمپاین «طرد اقتصادی» ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا برای افزایش فشار بر رژیم ایران و محدود کردن ارتباط آن با نظام مالی و تجارتی بین‌المللی است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG