لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۳۹

در شماری از شفاخانه های دولتی کابل ادویه بالای مریضان بفروش میرسد


با آنکه همواره گفته شده که عرضه خدمات صحی در شفاخانه های دولتی برای مریضان رایگان است، اما شماری از مریضداران شکایت دارند که در اکثر شفاخانه های دولتی ادویه و سایر ضروریات مریض بالای شان فروخته می شود.

برخی از مریضان در شفاخانه های نور، صحت طفل و رابعه بلخی در صحبت با رادیو آزادی از وزارت صحت عامه خواستند تا در این قسمت توجه کند.

محمد اعلم پدری که کودک سه ساله اش را برای تداوی به شفاخانه صحت طفل آورده بود گفت که در این شفاخانه حتی یک دانه کنول هم برای مریض طور رایگان داده نمی شود:

" من در شفاخانه صحت طفل رفتم حتی یک دانه کنول را بالایم به فروش رساندند در شفاخانه صحت طفل حتی یک دانه کینول برای مریض داده نمی شود. 15 افغانی قیمت دارد آنرا هم باید خود ما خریداری کنیم یک دانه پیچکاری لسکس که ده افغانی قیمت دارد آنرا هم خود ما می خریم."

نه تنها از شفاخانه صحت طفل اندراگاندی، همچون شکایت از سوی مریضان در شفاخانه نور و رابعه بلخی نیز مطرح شده است.

آنها می گویند: حتی کارت ویزت با داکتر نیز در بدل 50 افغانی بالای مریضان به فروش می رسد و سپس بخاطر تاپه کردن آن نیز باید به مسوولان پول داده شود.

سعیده که به شفاخانه نور آمده و علی احمد که مادرش را به شفاخانه رابعه بلخی آورده مشکلات شانرا چنین بیان می کنند:

" چشمانم درد می کرد به شفاخانه نور آمدم 50 افغانی دادم کارت گرفتم حالا 50 افغانی می گیرد دوا می دهد مسوولان 20 افغانی گرفتند تاپه کردند دوا بالای ما فروخته می شود."

"من مادرم را آورده ام تمام ادویه اش بالای ما فروخته شده چیزی که برای ما بگویند ما مجبور هستیم زمانیکه پول بخواهند برایشان بدهیم "

آنها همچنان از وزارت صحت عامه خواستند تا از فعالیت شفاخانه های دولتی به گونه جدی نظارت کند.

در گذشته نیز بار ها مردم از پائین بودن عرضه خدمات صحی در شفاخانه های دولتی و خصوصی شکایت داشته اند.

در این حال مقامات وزارت صحت عامه نیز تایید می کنند که در شفاخانه های دولتی ادویه و دیگر وسایل بالای مریضان به فروش می رسد.

وحیدالله مایار سخنگوی این وزارت روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت: دونرها تنها 23 درصد خدمات صحی را تمویل می کنند و به همین منظور ناگزیر اند تا از مریض داران هم پول اخذ کنند.

آقای مایار همچنان گفت: تعدیل در ماده دوم قانون صحت، پروسه اخذ فیس از مریضان را در شفاخانه های دولتی قانونی می سازد:

" من می پذیرم که فعلاً هم داکتر صاحبان از مریضان فیس می گیرند مریضان مجبور هستند از دواخانه ها خریداری بکنند کنول بگیرند، ادویه را بخرند چون امکانات وجود ندارد به همین دلیل این تعدیل سبب می شود تا پروسه اخذ فیس قانونمند شود حالا که داکتر از مریض پول به گونه پنهانی می گیرد با تعدیل این قانون این پروسه قانونی می شود."

به گفته آقای مایار، وزارت صحت از ولسی جرگه خواسته تا در ماده دوم قانون صحت تعدیل به میان آورد.

ولسی جرگه نیز این ماده قانون را تصویب کرده و اکنون کمیسیون صحت مشرانو جرگه روی آن کار را آغاز کرده است.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه، پس از تعدیل در ماده دوم قانون صحت، داکتران در شفاخانه های دولتی به اساس یک مقرره از مریضان فیس اخذ خواهند کرد، البته افراد بی بضاعت از این امر مستشنا هستند.

گفته می شود که هم اکنون در کابل 16 شفاخانه دولتی و 98 شفاخانه خصوصی فعالیت دارند.

در این حال برخی از کارشناسان می گویند که در جریان سیزده سال گذشته، میلیون ها دالر در بخش صحت کمک صورت گرفته، اما وزارت صحت تا حالا نتوانسته خدمات کافی و معیاری را برای مردم مهیا سازد.

فرشته ندا

XS
SM
MD
LG