لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۴۶

داعش به منابع طبیعی افغانستان چشم دوخته است


دیپلومات

نشریه دیپلومات در شماره اخیرش با این عنوان مطلبی را نشر کرده است: داعش به منابع طبیعی افغانستان چشم دوخته است.

در آغاز مقاله آمده است: وزارت دفاع امریکا چندی پیش با نشر یک گزارش گفت: فعالیت های داعش در افغانستان تا حد زیاد به صورت تجربی یا اکتشافی صورت می گیرد و تعداد کمی به جبهات این گروه یکجا شده اند.

به نوشته نشریه دیپلومات، با آنکه شاید خلافت موسوم به خراسان از جانب گروه شورشی دولت اسلامی خیلی محدود باشد، باز هم این گروه تلاش دارد تا در افغانستان جای پا پیدا کند.

نشریه در ادامه گفته است: در این اواخر رسانه های خبری در مورد داعش گزارش های را نشر کردند که شورشیان این گروه در ولایت ننگرهار درگیری های مرگبار با طالبان داشته اند.

طالبان هم در یک نامه به داعش هشدار داده اند که باید افغانستان را ترک کند.

دیپلومات می افزاید: آوازه های وجود دارند که حکومت افغانستان در مورد داعش مبالغه می کند و به این ترتیب می خواهد تا کمک های بیشتر بین المللی را جلب کند. اما به نوشته نشریه از موجودیت این گروه هم منکر شده نمی تواند.

به تحلیل مقاله نویس، در صورت خرابی وضعیت امنیتی افغانستان، فعالیت های داعش بیشتر خواهد شد.

نشریه دیپلومات در ادامه می نویسد: گروه شورشی دولت اسلامی شاید در مناطقی که تحت کنترول نیرو های افغان و طالبان قرار دارند، زیاد نفوذ پیدا نکنند، اما باز هم احتمال وجود دارد که این گروه، برای حفظ داشته هایش در عراق و سوریه، به معادن افغانستان که در وضعیت بد امنیتی قرار دارند، توجه کند و برای کنترول آن تلاش به خرچ دهد.

نشریه می گوید: افغانستان در زیر زمین تا سه تریلیون دالر منابع طبیعی دارد که شامل مس، آهن، زمرد و سایر فلزات قیمتی است.

شماری زیادی از این معادن استخراج نشده اند و برای قرارداد ها انتظار می کشند، در حالیکه مردم محل از برخی معادن به صورت غیر قانونی و غیر فنی به استخراج اقدام می کنند.

گاردین

روزنامه بریتانیایی گاردین مطلبی را در مورد حقوق زنان در افغانستان نشر کرده است.

روزنامه در این مورد با کارین پییرس Karen Pierce سفیر بریتانیا در کابل صحبت کرده که در بخشی از اظهاراتش می گوید: افغانستان حقوق بیشتر برای زنان را پذیرا شده است.

خانم پییرس که اخیراً در این مقام گماشته شده، گفته است: به نظر می رسد که برای نخستین بار رهبران افغان می خواهند تا برای تقویت حقوق زنان تلاش صادقانه کنند.

وی در صحبت با گاردین در کابل گفته که شرکت شماری از زنان افغان در نشست اخیر با طالبان در ناروی، یک نشانه خوب بوده است.

سفیر بریتانیا می گوید: به باور وی این یک موفقیت برای آنها در داخل و خارج از افغانستان بوده زیرا مساله زنان در آجندای گفتگو با طالبان قرار داشته است.

او یکی از سه سفیر زن از سوی کشور های غربی است که در پانزده سال گذشته بحیث دیپلومات در افغانستان کار می کنند.

کارین پییرس می پذیرد که پیشرفت ها در مساوات میان مردان و زنان صورت گرفته اما برخی تغییرات خیلی کُند بوده است.

وی با این موافق نیست که گویا مقام ها و رهبران افغان او را جدی نگیرند، بخاطریکه او یک زن است.

XS
SM
MD
LG