لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۳۷

ششمین نشست "ریکا" در آینده نزدیک در کابل برگزار میشود


کابل در روزهای نزدیک میزبان ششمین نشست زیر نام "ریکای شش" یا قلمرو ابریشم از راه افغانستان است.

ریاست اجرائیه افغانستان می گوید: آماده گی ها برای برگزاری این نشست بزرگ ادامه دارد و کشور های که در آن اشتراک می کنند از حمایت کننده گان اقتصادی افغانستان خواهند بود.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان می گوید: انتظار دارد تا این نشست سود بیشتر اقتصادی برای این کشور داشته باشد.

"ششمین کنفرانس همکاری های اقتصادی منطقه یی "ریکا شش" یا راه قلمرو ابریشم از طریق افغانستان به زودی در کابل برگزار خواهد شد."

نشست "ریکا" به تاریخ دوازده و سیزده ماه سنبله سال روان در کابل برگزار خواهد شد.

شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجه افغانستان می گوید: دیدار های که وزیر خارجه برای آماده گی های این نشست با سفیران کشور های اشتراک کننده در کابل داشته است، آنان وعده همکاری و حمایت از پروژه های اقتصادی افغانستان داده اند.

هند، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، قرغزستان و آذربایجان از کشورهای منطقه هستند که گفته می شود وزیران خارجه این کشورها در نشست ریکا در کابل اشتراک خواهند کرد.

مستغنی می گوید: این نشست قلمرو ابریشم از راه افغانستان نیز گفته شده است و انتظار می رود که در آن بخش ترانزیت منطقه، انرژی و برق، تجارت، خط آهن منابع طبیعی، گاز و موضوعات سرحدات و پروژه های مهم اقتصادی به بحث گرفته شود.

اجلاس ریکا در سال 2005 در کابل و پس از آن در سال های 2006 ،2009 و 2011 به ترتیب در دهلی نو، اسلام آباد و استانبول،برگزار شد. نشست پنجم ریکا در تاجیکستان و ششم آن قرار است در کابل برگزار شود.

در این میان، شماری از کارشناسان بهره گیری از این نشست را برای افغانستان یک فرصت خوب می دانند.

تاج محمد اکبر یکی از آگاهان اقتصاد تاکید می کند که باید حکومت افغانستان وعده های که در نشست های بین المللی با کشور های جهان داشته است، به آن عمل کند:

"کنفرانس های بین المللی برای افغانستان دارای اهمیت بسیار است چنین کنفرانس ها می تواند در تأمین روابط کشورها اثر گذار باشد و این روابط سیاسی در بخش تجارت، ثبات اقتصادی، سرمایه گذاری کشورهای منطقه در افغانستان و تامین امنیت در این کشور نیز نقش مهم داشته باشد."

از آغاز حکومت وحدت ملی تا کنون چندین کشور میزبان نشست های اقتصادی برای جلب کمک های جهان به افغانستان بوده است، اما کارشناسان می گویند: حکومت افغانستان نتوانسته است وعده هایی که در این نشست ها برای به دست آوردن کمک های جهان سپرده به آن عمل کند.

این کارشناسان پیشنهاد می کنند که حکومت افغانستان باید برای بدست آوردن کمک های جهان سیاست منظم و ظرفیت سازی کند، هم چنان وعده هایی که از مبارزه با فساد اداری برای جهان داده است به آن عمل کند.

تأمین امنیت در کشور برای سرمایه گذاری در کشور بخش دیگری از پیشنهاد های آگاهان اقتصاد به سران حکومت است.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG