آلمان یکی از مقصد های دلخواه برای پناهجویان افغان دانسته می شود اما پیامی که سفیر این کشور در کابل برای افغانها دارد این است: "همهء آنچه را که در بارهء آلمان می شنوید باور نکنید."
مارکوس پوتزیل در دیدار با مقام های افغان و رسانه ها در کابل گفت: کشورش از سه افغان پناهجو، اسناد مهاجرت تنها یک افغان را بررسی می کند و بس.
پوتزیل افزود: رسانه های تصاویر پذیرایی گرم پناهجویان در آلمان را نشر کرده اند، اما به این معنی نیست که همه می توانند در آلمان پناهنده شوند.
سخنان سفیر آلمان در کابل بخشی از کمپاینیست که برلین به راه انداخته تا به پناهجویان آگاهی دهد که به قصد اروپا خانه های خود را ترک نکنند.
ظاهراً بار سنگین مهاجرت غیر قانونی به اروپا آهسته آهسته برای آلمان هم طاقت فرسا می شود.
آلمانی که از آغاز تا پایان امسال هشت صد هزار پناهجو را می پذیرد، حالا از دیگر کشور های اروپایی هم
خواسته تا به پناهجویانی پناه بدهند که از نابسامانی های افغانستان، سوریه و عراق فرار کرده اند.
فرانک والتر شتاینمایر وزیر خارجه المان دیروز (دوشنبه) گفت: اگر همۀ کشور های اروپایی مسوولیت
بگیرند، بحران مهاجرت در اروپا حل خواهد شد:
"بخشی از یک راه حل اینست که پناهنده ها در کشوری اروپایی که وارد می شوند ثبت نام شوند، تا دیده شود که آنها کی استند، از کجا آمده اند، چند عضو خانواده دارند و امثال آن. این پروسه حالا کاملاً نا منظم است زیرا یونان و هنگری از ثبت نام کردن این پناهجویان چشم پوشی می کنند و بیم از آن دارند که شاید در نهایت مسوول کسانی شناخته شوند که در این دو کشور ثبت نام شده اند. پس برای اینکهنمی خواهند مسوولیت را بپذیرند، پناهجویان را ثبت نام نمی کنند."
به اساس آمار سازمان جهانی مهاجرت، از آغاز امسال تا به حال بیش از 430 هزار پناهجو زنده گی خود را به خطر انداخته و از مدیترانه عبور کرده اند.
دو هزار و هفتصد پناهجو درین مسیر هلاک شده اند.
این روند هنوز هم ادامه دارد و کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده ها پیش بینی می کند که در سال 2016 شمار پناهجویان ازین هم بیشتر خواهد شد.
درین حال هنگری یک گام دیگر به سوی جلوگیری از ورود پناهجویان به اروپا برداشت.
این کشور دیروز اعلام کرد که مرز مشترکش با صربستان را می بندد.
همچنان اتریش دیروز گفت که برای جلوگیری از ورود غیر قانونی پناهجویان، در مناطق مرزی اش با هنگری تدابیر امنیتی را شدید می سازد.
و اما حکومت آلمان با ادامۀ ورود پناهجویان به این کشور مخالفت نمی کند، به شرط آنکه پناهجویان در نخستین کشور اروپایی که پا می گذارند، ثبت نام شوند.
تنها روزهای شنبه و یکشنبه نزدیک به 19 هزار پناهجو به شهر مونشن رسیدند.