لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۸ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۲۷

جنازهء جان آقا الکوزی در هدیره آبایی شان به خاک سپرده شد


جان آقا الکوزی ژورنالست موفق افغان که روز دوشنبه به علت مریضی سرطان در ویانای اتریش درگذشت، امروز در هدیره آبایی اش در رودات ولایت ننگرهار به خاک سپرده شد.

صدها تن از مقامات دولتی، علاقمندان و اعضای خانواده وی در مراسم ادای نماز جنازه و خاکسپاری در ننگرهار اشتراک کرده بودند.

غلام نبی فراهی وزیر دولت در امور پارلمانی که برای ادای احترام به میدان هوایی بین المللی حامد کرزی آمده بود مرگ آقای الکوزی را یک ضایع ملی خواند:

" وی یک شخصیت ملی بود، شخصیت اش طوری در هر نقطه کشور تبارز کرده بود که همه دانشمندان و مردم مرگ وی را یک ضایع بزرگ می خوانند."

شکریه بارکزی عضوه ولسی جرگه نیز به میدان هوایی بین المللی حامد کرزی آمده بود و تاثرش عمیقش را در مورد مرگ محرم الکوزی ابراز داشت:

"آمدن و ایستن در اینجا به نظرم از احترام زیاد است، وی یک شخصیت بزرگ و عالی این کشور بود خداوند مغفرتش کند. "

نماز جنازه آقای الکوزی عصر روز جمعه در مسجد عیدگاه شهر جلال آباد با اشتراک شماری زیادی از مردم ادا می شود.

الکوزی سال های متمادی در رسانه های افغانستان کار کرد و در بیرون از کشور نیز برای افغانستان خدمات مزیدی را از طریق خبرنگاری عرضه کرد.

اسدالله غضنفر مشاور فرهنگی رییس جمهور غنی الکوزی را یک شخص وطن دوست خطاب کرد:

"مرحوم الکوزی در زندگی شخصی اش یک فرد جانانه، شریف و پر محبت بود. "

حبیب الله رفیع نویسنده و محقق افغان می گوید که الکوزی سالهای زیادی برای مردم و هموطنان خود خدمات کرده است:

" نام وی برای همیش باقی مانده و همیشه یاد خواهد شد، وی برای زبان پشتو خدماتی زیادی را انجام داده و سال های متمادی را در رادیو آزادی سپری کرده است. "

مرحوم الکوزی حدود چهارده سال با رادیو آزادی همکاری داشته است و مجری برنامه های سیاسی از جمله برنامه در امواج آزادی را تهیه می کرد که میلیون ها شنوده در سراسر جهان داشت.

انوار الحق احدی رییس افتخاری حزب افغان ملت الکوزی را یک نطاق و مجری بی نظیر خواند و گفت که جایگاهش تا ابد باقی می ماند:

" جاق آقا الکوزی یک ژورنالست مشهور افغانستان بود، به عقیده من یکی از بهترین نطاقان بود، ما همه با خانواده اش و ولسمل صاحب غم شریکی می کنیم. "

در این حال شماری از اعضای خانواده مرحوم الکوزی می گوید که وی تا آخرین لحظات زندگی اش وطن خود افغانستان را یاد می کرد.

حسن ولسمل خسر و نعیم الکوزی برادر وی:

" وی یک ژونالست ورزیده بود و بسیار دلیرانه کار کرده است و ما همه خانواده وی از مرگ وی متاثر هستیم. "

"امید است دیگران راه وی را تعقیب کنند و مردم را از حالت کنونی بیرون بی آورند، مرحوم تا زمان مرگ اش کشورش را یاد می کرد. "

مرحوم الکوزی یکی از کارمندان ارشد رادیو آزادی بود و برنامه های بزرگ سیاسی را تهیه می کرد.

حمید مهمند رییس رادیو آزادی در کابل مرگ الکوزی را ضربه بزرگ به پیکر رسانه های افغانستان بخصوص رادیو آزادی خواند:

" الکوزی صاحب را خداوند غریق رحمت کند یک ضربه بزرگ و جبران ناپزیر به رادیو آزادی بود و برنامه های که مدیریت می کرد به تنها اینکه یک همکار خوب بودند، یک افغان خوب، وطن دوست، دین دوست و مردم دوست بودند. "

نجیب الله منلی مشاور فرهنگی شورای امنیت ملی افغانستان نیز مرگ الکوزی را یک ضایعه جبران نا پذیر تلقی می کند:

" من به نمایندگی از مردم رودات به خانواده مرحوم الکوزی، ملت بزرگ افغانستان و بخصوص خانواده محترم ژورنالستان از عمق قلب تسلیت عرض می کنم. "

الکوزی که از رشته انجنیری سند فراغت داشت نظر به علاقه خاص به گویندگی سال های زیادی در رادیو و تلویزیون ملی افغانستان کار کرد و و پس از مهاجر شدن در کانادا خبرنگار در یکی از رسانه های این کشور بود.

الکوزی هنگام مرگ 57 سال داشت و در یکی از شفاخانه های اتریش درگذشت. از او پنج فرزند و خانم اش باقی مانده است.

تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG