براساس گزارش تازه ای که در مجلهء "تغییر اقلیم طبیعت" چاپ شده است، الی پایان قرن بیست و یکم میلادی در اثر گرم شدن اقلیم زمین، گرمای مرطوبی که در خلیج فارس بوجود می آید از حد تحمل انسانی خارج خواهد بود.
جرمی پال (Jeremy Pal) پروفیسور پوهنتون لویولا ماریماونت لاس آنجلس امریکا (Loyola Marymount University) و یکی از مولفان این گزارش می گوید، در صورتیکه کاهش دادن گازهای گلخانه ای ادامه نیابد، موج گرمایی شدید که هر 10 تا 20 سال اتفاق خواهد افتاد، از حد تحمل یک انسان جوان و صحت مند خارج بوده، وجود انسان نخواهد توانست حرارت معین 37 درجهء سانتی گراد بدن و 35 درجهء جلد را ثابت نگهدارد.
این تفاوت درجهء حرارت بین بدن و جلد انسان، باعث آن می شود تا انسان بتواند با گرمای شدید بطور خاص زمانیکه هوا مرطوب است، مقابله کند.
جرمی پال به خبرنگاران گفته است:
"اما اگر آمیزش گرما با رطوبت هوا به مرحلهء برسد که بدن انسان نتواند خودش را سرد بسازد، به گرم شدن آغاز خواهد کرد."
این مرحلهء اندازه گیری گرما که به نام "wet-bulb" یاد می شود، تناسب سطح رطوبت 50 درصد هوا با 46 درجهء سانتی گراد، با اندک افزایش یا کاهش در تناسب این دو فکتور است.
در این گزارش گفته می شود:
در همچو شرایطبدون موجودیت سردکن (ایرکاندیشن)، قبل از آنکه بدن انسان به خاموش شدن آغاز کند، صرف می تواند شش ساعت زنده باقی بماند و به دلیل شرایط اقلیمی، فعالیت های خارج از امکان سر پوشیده، مانند مراسم حج برای مسلمانان می تواند به یک تهدید برای حیات مبدل شود.
براساس این گزارش با آنکه در منطقهء خلیج فارس سطح درجهء حرارت در شهرهای مکه و جده بلندترین نخواهد بود، ولی با آنهم حیات را تهدید خواهد کرد.
به عقیدهء مولفان این گزارش، در همچو شرایط تعدادی زیاد از فعالیت های صنعتی، ترانسپورتی، ساختمانی و زراعتی نیز پر از مخاطره خواهد شد.
در حال حاضر در هیچ منطقهء جهان درجهء حرارت هوا از حد مقیاس "wet-bulb" عبور نکرده است، اما به نوشتهء کریستوف چار (Christoph Schar) دانشمند انستیتوت علوم اتمسفیر واقلیم زوریخ آلمان به تاریخ 31 جولای سالجاری میلادی بندر محشر(Bandar Mahshahr) در ایران به این مقیاس خیلی نزدیک شده بود.