لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۱۴

اختر محمد ظرف 6 سال 5 هزار حلقه ماین را خنثی کرده است


ماین در اصل دشمن پنهان بشر است و در سه دهه جنگ در کشور جان هزاران انسان را گرفته و هزاران تن دیگر را معلول و معیوب نموده است.

ماین‌ها تفاوتی بین نظامیان و غیرنظا‎یان قایل نیست و پس از پایان درگیری همچنان خطرات آن باقی‌مانده و زمین‌ها را تا مدت‎ها غیر قابل استفاده می‌کنند.

اما هستند کسانی‌که با این دشمن کور و پنهان انسان‌ بدون کدام ترس و هراس مبارزه می‌کنند و جان انسان‌‌ها و حیوانات را از خطرات ماین نجات می‌دهند.

اخترمحمد آمر بخش ماین پاکی قوماندانی امنیه ولایت تخار در صحبت با رادیو آزادی گفت که مدت شش سال می‌شود که در بخش ماین پاکی کار می‌کند و از مسلک خود راضی است.

وی گفت:
"از سال 1387 به این طرف در بخش خنثی سازی ماین در مرکز و 16 ولسوالی تخار مصروف اجرای وظیفه هستم و نزدیک به 5 هزار حلقه ماین مختلف النوع را تا به حال خنثی نمودیم، برعلاوه آن مواد منفلق ناشده ای که از ساحه جنگی مانده بمب های طیاره٬ ماین‎های چسپکی و ماین‎های سولری و پلیت‎های فشاری را خنثی کردیم."

بر اساس گفته‌های موصوف در جریان اجرای وظیفه هفت بار زخمی شده است و با این همه چالش‌ها هنوز هم با ماین که به آن دشمن پنهان انسان‌ها گفته می‌شود، مقابله می‌کند:
"سه بار دشمنای وطن کمین زده٬ دو بار هم ماین انفجار کرد که خودم آسیب دیدم جمعاً هفت بار زخم برداشته ام."

آمر بخش ماین پاکی قوماندانی امنیه ولایت تخار اضافه کرد، بخاطر این وظیفه پُر خطر را انتخاب کرده است تا زنده گی انسان‌ها و حیوانات را از خطرات ماین نجات بدهد.

اختر محمد در ادامه سخنانش گفت که چند سال قبل ماینِ را خنثا نموده، که از خنثی سازی آن تیم ماین پاکی نیروهای جرمنی عاجز مانده بودند.

وی گفت:
"یک خطرناک ترین وظیفه داشتم در شورای ولایتی ولایت تخار که در سی پی او کمپیوتر اولین ماین مبایل کی روبرو شده بودم که در آن جا بجا شده بود خنثی کردم٬ خارجی‎ها پلان داشتند که ساختمان شورای ولایتی را همراه با ماین منفجر کنند، اما و قتی ‎که من ماین را خنثی کردم از ریاست شورای ولایتی گل پاشی شدم تا ریاست امنیت ملی."

از جانبی دیگر حاجی آغا داود آمر امنیت قوماندانی امنیه ولایت تخار در گفت‌ و گو با رادیو آزادی گفت که اختر محمد در قوماندانی امنیه تخار، همه او را به عنوان یک قهرمان می ‌شناسند که حیات صدها انسان را از تهدیدات ماین نجات داده است:

"انجنیر اختر محمد نقش کلیدی و نقش خوبی را تا به حال بازی کرده و تا به حال تقریبآ 4800 حلقه ماین را خنثی کرده و اگر از این میان 50 تا 100 ماین انفجار می‌کرد صدها خانواده در ماتم عزیزان شان می‌نشستند."

باید یاد آور شد، که چندی پیش دفتر ماین پاکی سازمان‌ملل متحد اعلام کرده بود، که سال 2015 خونین‌ ترین سال برای پروسونل ماین پاکی بوده که به دلیل جنگ و نا امنی‌ها در افغانستان تلفات ماین نیز در این کشور افزایش یافته است.

گزارش: اجمل آرین، تخار

XS
SM
MD
LG