لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۸ حوت ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۸

برای پست ولسوالی‌ های ۳۰ ولایت افغانستان آزمون برگزار گردید


جریان امتحان
جریان امتحان

ده ها کرسی ولسوالی‌های ۳۰ ولایت کشور از طریق انتخابات آزاد به رقابت گذاشته شده‎است.

کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی روز یکشنبه گفت، با سپری شدن آزمون نامزدان کرسی‏های ولسوالی‏ها که شمار آنان به شمول دو خانم به ۳۷۹ تن می‏رسد، ۱۲۰ تن آنان به کرسی‎های ولسوالی‎ها در ولایات مختلف کشور گماشته خواهند شد.

تجربه و پیشینه کار در شوراهای ولسوالی‎ها و ادارات محلی، داشتن سند لیسانس و یا فراغت از صنف چهاردهم از شرایط اشتراک در آزمون راه یابی به کرسی‎های ولسوالی‎ها گفته شده‎است.

الله نواز صافی رئیس اجرائیه بورد تعیینات کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، روز یکشنبه حین اخذ امتحان از اشتراک کننده‌گان گفت که در این آزمون برای جوانان و خانم‌ها بیشتر فرصت داده شده‌است.

برای کسانی اولویت داده می‌شود که لیسانس هستند.
برای کسانی اولویت داده می‌شود که لیسانس هستند.

آقای صافی می‌گوید:

"کسانیکه در این آزمون اشتراک ورزیده‌اند در نخست برای کسانی اولویت داده می‌شود که لیسانس هستند، تجربه شوراهای محلی را دارند و توانایی پیشبرد کار در این سمت را داشته باشند."

کابل، کنر، پکتیا، پکتیکا، هملند، نورستان، غزنی، فراه، بدخشان، کندز، لغمان، تخار، لوگر، ننگرهار، پنجشیر و هرات ولایات استند که شماری از ولسوالی‌های آن در چند ماه گذشته نیاز به گزینش ولسوال‌ها داشته‌است.

شماری از باشنده‌گان این ولایات نیز نبود مسئولان محلی بخصوص ولسوال‌ها را در ولسوالی‌هایشان، از رهگذر امنیتی و مشکلات اجتماعی، چالش برانگیز گفته‌اند.

اکنون کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی می‌گوید انتظار دارند نامزدانی که در رقابت آزاد اشتراک کرده‌اند بتوانند، به این کرسی‌ها راه یابند تا به مشکلات در ولسوالی‌ها پایان داده شود.

اما شماری از نامزدان که در آزمون راه یابی به کرسی‌های ولسوالی‌ها اشتراک ورزیده‌اند، این آزمون را شفاف نمی‌دانند.

محمد بصیر یکی از اشتراک کننده‌گان در این آزمون به رادیو آزادی در این باره می‌گوید:

"از هر کدام اشتراک کننده پرسان کنید مشکل نوشتاری دارند. نمی‌دانم چطور در فهرست نهایی راه یافتن؟ به همین منظور من و چند تن از دوستان ما تصمیم گرفتیم که پروسه را تحریم کنیم؛ اما مجبور اشتراک ورزیدیم. با آن هم به شفافیت پروسه باور نداریم."

ما تصمیم گرفتیم که پروسه را تحریم کنیم.
ما تصمیم گرفتیم که پروسه را تحریم کنیم.


با آنکه شماری از نامزدان این کرسی‌ها انتظار ندارند که به گفته خودشان به علت عدم شفافیت آزمون به این کرسی‌ها راه یابند، اما پروین سادات یکی از نامزدان زن می‌گوید آمده‌است با گذشتاندن امتحان به ولسوالی محمد آغه ولایت لوگر، به حیث ولسوال تعیین شود تا برای مردم خدمت کند.

وی می‌گوید:

"دلبسته‌گی که به سمت یک ولسوال داشتم، خواستم در این آزمون اشتراک ورزم تا راه یابم و اگر به این کرسی راه یافتم، در قسمت محو کشت کوکنار و مشکلاتی که برای حل آن مردم ما نیاز دارند، طوری کار خواهم کرد که همه ببینند که یک زن نیز می‌تواند کار بکند."

هرچند کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی می‌گوید در آزمون راه یابی به کرسی‌های ولسوالی‌ها ولسوال‌های برحال در این کرسی‌ها اشتراک ورزیده نمی‌توانند.

اما در این آزمون شماری از ولسوال‌های برحال مانند محمد اسماعیل که به گفته خودش از ۹ سال بدین‎سو سمت ولسوالی برگ متال ولایت نورستان را بر عهده دارد نیز اشتراک داشتند.

کامبیز قربانی یکی از اشتراک کننده‎گان در آزمون راه یابی به کرسی‎های ولسوالی‎ها می‎گوید تمامی اشتراک کننده‎گان این رقابت تعهد کرده‎اند که اگر به کرسی‎های ولسوالی‎ها راه یابند، در بخش ساخت زیر بناها، تأمین امنیت و حل مشکلات اجتماعی باشنده‎گان ولایات کشور تلاش خواهند کرد.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG