لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۷

"مجتمع صلاح" نقشۀ را در مورد صلح به حکومت افغانستان ارائه کرد


مجتمع غیر دولتی موسوم به صلاح راه‌های را برای تأمین ثبات در کشور، بگونه نقشه صلح عنوان کردند.

این مجتمع می‎گوید که برای گفتگوها به هدف آشتی ملی در کشور، ساخت یک طرح جامع، شفافیت پروسه، سهیم ساختن جامعه مدنی، شخصیت‎های ملی، زنان و جوانان از راه‏های مهم برای تأمین صلح اند.

اعضای این بنیاد روز یک شنبه طی نشست خبری در کابل گفتند که آنان در مصاحبه با شماری از باشنده‎های پنچ زون کشور تحقیقی را در این باره انجام داده و به حکومت ارائه کرده‎اند.

مؤسسه آموزشی و تحقیقی در مورد صلح که عضویت مجتمع صلاح را دارد می‎گوید، از تحقیقات شان دریافته اند که باید در گفتگوهای صلح تمامی گروه‎های مسلح مخالف شامل باشند.

یافته‌های تحقیق: در گفتگوهای صلح تمامی گروه‎های مسلح مخالف شامل باشند.
یافته‌های تحقیق: در گفتگوهای صلح تمامی گروه‎های مسلح مخالف شامل باشند.

صلاح‎الدین درویش رئیس این مؤسسه گفت:

"پروسه صلح پروسه همگانی باید باشد تمامی گروه‎های که مخالف مسلح حکومت اند باید در این روند دخیل باشند و موضع عدالت انتقالی را دربر بگیرد پروسه صلح باید شفاف و واضع باشد شرایطی را که بین طرفین وجود دارد باید با مردم شریک شود."

نهاد های عضو مجتمع صلاح گفتند که باید تلاش‎ها برای گسترش روابط میان نهاد های مدنی و اقوام افغانستان و پاکستان بیشتر شود.

علاوه بر این در گزارش آنان آمده که برای تأمین صلح باید اراده مبارزه با تروریزم میان کشورهای منطقه تقویت گردد.

یافته‎های گزارش مجتمع صلاح همچنان نشان می‎دهد که تلاش‎های شورای عالی صلح افغانستان از مردم پنهان و دست آورد هایش تأثیرگزار نبوده‎است.

در این حال مقامات افغان می‎گویند که حکومت به پروسه صلح متعهد است و پیشرفت‎ها در این زمینه از مردم پنهان نخواهد شد.

فیصل: از انکشافات این پروسه قدم به قدم به مردم آگاهی داده می‎شود.
فیصل: از انکشافات این پروسه قدم به قدم به مردم آگاهی داده می‎شود.

جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"حکومت بر اساس خواست‎های مردم پروسه صلح را ادامه می‎دهد، از انکشافات این پروسه قدم به قدم به مردم آگاهی داده می‎شود، زمانیکه در این بخش به نتیجه‎ای برسیم با مردم شریک خواهیم کرد."

نهاد موسوم به صلاح در حالی پیشنهاد موفقیت در پروسه صلح را به حکومت می‎کند که گفتگوهای صلح با طالبان و حزب اسلامی تا کنون کدام نتیجه نداشته‎است.

XS
SM
MD
LG