لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۳۴

جهان

روسیه شورشیان تحت حمایۀ امریکا را متهم به نقض آتش بس می‌کند

روسیه، گروه‌های شورشی به حمایت ایالات متحده امریکا را به نقض مکرر آتش بس در سوریه متهم کرده‌است.

ویکتور پوزنیخیر یک مقام ارشد نظامی روسیه روز گذشته گفت، گروه دولتی سوریه به جز از مناطق که در آن گروه‌های افراطی داعش و جبهه فتح‌الشام فعالیت دارند در دیگر نقاط به درگیری‌ها خاتمه داده‌اند.

اما به گفتۀ این مقام روسی، چندین مورد تیراندازی از سوی گروه‌های مسلح که حمایت امریکا را دارند، در مناطق مسکونی و مواضع دولتی ثبت شده‌است.

آقای ویکتور گفت که آتش بس بیشتر در مناطق شمالی شهر حلب سوریه رعایت شده‌است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

جسد یک محصل افغان در ایالت گجرات هند پیدا شد

رسانه‌های هندی تصویری از یک محصل افغان که مرده پیدا شده، منتشر کرده‌اند.
رسانه‌های هندی تصویری از یک محصل افغان که مرده پیدا شده، منتشر کرده‌اند.

جسد یک محصل افغان در ایالت گجرات هند در خانه‌اش پیدا شده است.

رسانه‌های هندی شامگاه یک‌شنبه گزارش دادند که این شهروند ۳۴ ساله افغان، بین‌الله ضیا نام داشت و محصل دوره دکتورا در پوهنتون «مهاراجا سارایجارو» یا MS بود.

او از دو سال به این‌سو در یک خانه کرایی در منطقه فتح‌گنج زندگی می‌کرد.

پولیس گفته است که احتمال دارد این شهروند افغان خودکشی کرده باشد، اما به گفتۀ پولیس، جسد او برای بررسی‌های بیشتر به طب عدلی فرستاده شده است.

پولیس افزوده است که تلیفون همراه این فرد را نیز بررسی می‌کند تا معلومات بیشتری در مورد این رویداد به دست آورد.

بر اساس پژوهش‌ها، موارد خودکشی در میان محصلان خارجی بی‌سابقه نیست، زیرا بسیاری از آنان دور از خانواده، در کشورهای خارجی با فشارهای روانی و اقتصادی و بار سنگین تحصیل روبه‌رو هستند.

وزیر خارجۀ ایران: برای مذاکره «منصفانه» هم آمادگی داریم

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران امروز گفت که جمهوری اسلامی «خواهان جنگ نیست، اما برای جنگ آمادگی کامل دارد.»

به گزارش رادیو فردا، عراقچی در عین حال تاکید کرد که تهران برای مذاکره نیز آمادگی دارد، مشروط بر آن‌که گفت‌وگوها «منصفانه، با حقوق برابر و بر پایه احترام متقابل» باشد.

او این سخنان را در نشست سفیران خارجی در تهران، که از تلویزیون دولتی پخش شد، ابراز کرد.

این پس از آنست که هم‌زمان با تشدید سرکوب اعتراضات در ایران، نگرانی‌ها در ایران از احتمال رویارویی نظامی با آمریکا افزایش یافته است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده روز یک‌شنبه اعلام کرد که رهبران ایران پس از تهدیدهای مکرر او درباره مداخله نظامی در صورت کشتار معترضان، برای مذاکره با واشنگتن تماس گرفته‌اند.

او گفت تهران خواهان گفت‌وگو است، اما هشدار داد که ممکن است امریکا پیش از هر دیداری دست به اقدام بزند.

او افزود فشارهای اخیر، از جمله حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی را خسته کرده است.

هرانا: آمار تلفات در ایران از مرز ۵۰۰ تن گذشت

ایران
ایران

رسانه خبری فعالان حقوق بشر موسوم به «هرانا» گزارش داده است که در جریان تظاهرات در ۱۵ روز گذشته در ایران، ۵۴۴ تن کشته شده‌اند.

هرانا، سازمان خبری فعالان ایرانی مستقر در امریکا گفته است که کشته‌شدگان مشمول ۴۹۶ معترض و ۴۸ تن از نیروهای حکومتی می‌شوند.

به گفته این سازمان، بیش از ده هزار نفر نیز بازداشت شده‌اند.

با توجه به این‌که امروز چهارمین روز قطع اینترنت و اختلال در شبکه‌های مخابراتی در ایران است، تأیید مستقل شمار کشته‌شدگان و بازداشت‌شدگان ممکن نیست.

تظاهرات در ۱۸۶ شهر و شهرک در ۳۱ ولایت ایران جریان دارد.

هم‌زمان با سرکوب گسترده معترضان ایرانی، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است که رهبران ایران خواهان مذاکره هستند.

او شب گذشته به خبرنگاران گفت: نشستی در نظر گرفته شده، اما ممکن است ما پیش از برگزاری آن اقدام کنیم.

رئیس جمهور ترمپ افزود: اردوی [امریکا] این موضوع را زیر نظر دارد و ما نیز گزینه‌های قوی خود را بررسی می‌کنیم.

اعتراض‌های ناشی از خشم نسبت به افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، تورم و سقوط ارزش پول ملی، پس از آن سراسر ایران را فرا گرفت که دکانداران تهران در اعتراض به گرانی و رکود اقتصادی دست به اعتصاب زدند.

زلینسکی حملات روسیه به کشورش را نمونه از«تروریسم زیرکانه و بدبینانه روسی» خواند

ولودیمیر زلینسکی ریئس جمهور اوکراین (آرشیف)
ولودیمیر زلینسکی ریئس جمهور اوکراین (آرشیف)

ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، می‌گوید که حملات اخیر روسیه بر کشورش نمونه‌ای از به گفته او «تروریسم زیرکانه و بدبینانه روسی» است، زیرا این حملات در سرمای زمستان، به سیستم انرژی اوکراین آسیب جدی وارد کرده است.

مرکز خبر رادیو آزادی به نقل از زلینسکی روز یک‌شنبه گزارش داده است که روسیه در یک هفته گذشته نزدیک به ۱۱۰۰ حمله با طیاره‌های بدون سرنشین انجام داده و همچنان ۸۹۰ بمب هدایت‌شده و بیش از ۵۰ راکت مختلف را به اوکراین شلیک کرده است.

زلینسکی هرچند از تلاش تیم‌های نجات و امداد ستایش کرد، اما افزود که وضعیت در بسیاری از مناطق پس از حملات روسیه دشوار است.

این در حالی است که والی شهر بلگراد در روسیه روز گذشته گفته است که پس از حمله راکتی اوکراین، ۶۰۰ هزار تن از ساکنان این شهر از برق محروم شده‌اند.

تظاهرات ضدحکومتی در ایران روز یک‌شنبه، برای پانزدهمین روز پیاپی ادامه یافت

نمایی از تظاهرات ۱۹ جدی در تهران
نمایی از تظاهرات ۱۹ جدی در تهران

رادیو فردا، بخش ایران رادیواروپای آزاد-رادیو آزادی، به نقل از شاهدان عینی گزارش داده است که هم‌زمان با قطع اینترنت در این کشور، سرکوب معترضان همچنان ادامه دارد.

از آغاز این تظاهرات تاکنون، گزارش‌هایی از کشته شدن ۱۹۲ نفر منتشر شده است که ۹ تن از آنان زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند.

عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر در یک بیانیه مشترک اعلام کرده‌اند که نیروهای امنیتی ایران، به‌شمول سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی، با استفاده غیرقانونی از سلاح گرم، ساچمه‌های فلزی، گاز اشک‌آور، موترهای آب‌پاش و ضرب‌وشتم، معترضان عمدتاً مسالمت‌آمیز را هدف قرار داده‌اند.

به گفته این نهادها، معترضان در ۱۳ شهر و هشت ولایت ایران مورد حمله قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه در شبکه اجتماعی خود (تروت سوشیال) نوشته است که "احتمال دارد ایران نسبت به گذشته به آزادی نزدیک‌تر شود و ایالات متحده آماده کمک است."

در مقابل، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، ایالات متحده و اسرائیل را به تلاش برای دامن زدن به هرج‌ومرج در ایران متهم کرده است.

حملات اردوی امریکا علیه داعش در سوریه

از تصاویری که سنتکام از حمله روز شنبهٔ خود به داعش در سوریه منتشر کرده است
از تصاویری که سنتکام از حمله روز شنبهٔ خود به داعش در سوریه منتشر کرده است

اردوی ایالات متحده می گوید که حملات «گسترده‌ای» را علیه مواضع گروه دولت اسلامی «داعش» در سوریه انجام داده است.

فرماندهی مرکزی اردوی امریکا ،سنتکام، در بیانیه ای روز شنبه (۲۰جدی) گفت که داعش در سراسر سوریه هدف قرار داده شد.

در بیانیه در بارۀ تلفات احتمالی این حملات چیزی گفته نشده است.

در حملۀ داعش در ۱۳ دسمبر یعنی حدود یک ماه پیش در شهر باستانی پالمیرای سوریه دو نظامی امریکایی و یک مترجم آنان کشته شدند.

رئیس پارلمان ایران: در صورت حملۀ ایالات متحده ، اسرائیل و پایگاه های امریکا در منطقه را هدف قرار خواهند داد

محمدباقر قالیباف رئیس پارلمان ایران
محمدباقر قالیباف رئیس پارلمان ایران

رئیس پارلمان ایران ، هشدار داد که تهران در صورت حملۀ ایالات متحده به ایران ، اسرائیل و مراکز نظامی و کشتیرانی امریکا را هدف قرار خواهد داد. محمدباقر قالیباف در پارلمان امروز یکشنبه (۲۱جدی) گفت: «حمله به سرزمین اشغالی [اسرائیل] و هم مراکز نظامی و کشتیرانی امریکا هدف مشروع ما خواهد بود.»

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع گزارش داده است که اسرائیل به دلیل احتمال هرگونه مداخلهٔ ایالات متحده در ایران در وضعیت «آماده‌باش کامل» قرار گرفته است.

در ادامۀ اعتراض های گسترده در ایران ، دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده روز شنبه در شبکهٔ اجتماعی خود "تروث سوشال" نوشت: «ایران احتمالاً بیش از هر زمان دیگری به آزادی نزدیک شده است، ایالات متحده آماده کمک است.»

پیش از این ، آقای ترمپ هشدار داده بود که اگر حکومت ایران دست به کشتار معترضان بزند، ایالات متحده «اقدام» خواهد کرد.

بر اساس ارقام گروه حقوق بشری موسوم به «هرانا» مستقر در امریکا ، شمار کشته شدگان در جریان اعتراض ها در ایران به ۱۱۶ تن رسیده است.

نمایندۀ امریکا پس از دیدار با رئیس‌جمهور سوریه خواستار خویشتن‌داری در حلب شد

تام باراک، فرستادهٔ ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه
تام باراک، فرستادهٔ ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه

تام باراک، فرستادهٔ ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه گفت که درگیری‌های اخیر میان نیروهای کُرد و نیروهای دولتی در شهر حلب "بسیار نگران‌کننده" است.

او افزود که این درگیری توافق ماه مارچ سال ۲۰۲۵ میان نیروهای دموکراتیک سوریه و دولت دمشق را در پیوند به ادغام در معرض خطر قرار می‌دهد.

باراک پس از دیدار با احمد شرع، رئیس‌جمهور سوریه و اسعد شیبانی، وزیر امور خارجهٔ این کشور، گفت: "ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم نهایت خویشتن‌داری را رعایت کنند، فوراً به درگیری‌ها پایان دهند و به گفت‌وگو بازگردند."

او افزود که تیم مارکو روبیو، وزیر امور خارجهٔ ایالات متحده، آماده است تا برای تسهیل گفت‌وگو میان دو طرف و پیشبرد روند ادغام، نقش میانجی را ایفا کند.

یک رهبر ارشد جمعیت علمای پاکستان که روز شنبه در حمله‌ای زخمی شده بود، درگذشت

مولانا سلطان محمد وزیر که در کنار مولانا فضل الرحمان نشسته است. (تصویر آرشیف)
مولانا سلطان محمد وزیر که در کنار مولانا فضل الرحمان نشسته است. (تصویر آرشیف)

مولانا سلطان محمد وزیر در پی انفجار بمب در نزدیکی یک مدرسۀ دینی در منطقۀ بازار وانا در وزیرستان جنوبی به‌شدت زخمی شده بود.

پولیس پاکستان گفت که او هدف انفجاری یک بمب دست‌ساز قرار گرفت که از راه دور کنترل می‌شد.

مولانا سلطان، رئیس مدرسه وفاق‌المدارس العربیه هم بود.

او در راه انتقال برای معالجه به یک شفاخانه در دیرہ اسماعیل جان داد.

مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای پاکستان در اعلامیه‌ای با ابراز اندوه عمیق نسبت به این رویداد، آن را بخشی از روند نگران‌کننده حملات علیۀ علمای دینی و رهبران این حزب در وزیرستان جنوبی خواند.

او از مقامات پاکستان خواست که امنیت علما را تضمین کرده و عاملان این حمله را به عدالت بسپارند.

اعتراضات در ایران برای چهاردهمین شب ادامه داشت

ادامۀ اعتراضات در ایران
ادامۀ اعتراضات در ایران

همزمان با ادامۀ اعتراضات در ایران، دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا اعلام کرد که کشورش آمادهٔ کمک به آزادی ایران است.

دونالد ترمپ روز شنبه، ۲۰ جدی با انتشار پیام کوتاهی در شبکهٔ اجتماعی خود "تروث سوشال" نوشت: "ایران احتمالا بیش از هر زمان دیگری به آزادی نزدیک شده است. ایالات متحده امریکا آماده کمک است."

طی روزهایی که از اعتراضات در ایران می‌گذرد، آقای ترمپ دست‌کم پنج بار هشدار داده است که اگر حکومت ایران دست به کشتار معترضان بزند، ایالات متحده "اقدام" خواهد کرد.

در همین حال، تصاویر و گزارش‌های شب گذشته از ایران نشان می‌دهد که معترضان بار دیگر به جاده‌های شهرهای مختلف بیرون شدند.

ویدیوهایی از اعتراضات در مناطق سعادت آباد، هروی، شریعتی، راه آهن، بلوار فردوس و پونک تهران منتشر شده است که در آنها مردم شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر می‌دهند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اعتراضات مشابهی در شهرهای تبریز و رشت نیز برگزار شده است.

همچنین گزارش‌هایی از پرواز پهپادها بر فراز تجمعات اعتراضی منتشر شده است.

در ویدیویی که اعتراضات در خیابان اشرفی اصفهانی تهران را نشان می‌دهد، یک شیء پرنده دیده می‌شود که گفته می‌شود پهپاد نظارتی نیروهای دولتی است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG